Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Cerealele și plantele oleaginoase ocupă 80% din suprafața arabilă a României!

Publicat: 06 ianuarie 2016 - 21:50
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul Agriculturii a publicat un studiu care conține date generale despre agricultură. Potrivit acestui document, 80% din suprafața arabilă a României este ocupată de cereale și plante oleaginoase.

Din 23,8 milioane ha cât însumează teritoriul României, suprafaţa agricolă utilizată în exploataţiile agricole este de circa 13,3 milioane ha (55,9 %), din care circa 8,3 milioane ha reprezintă teren arabil.  După modul de folosinţă, terenul arabil ocupă cca. 62,5% din suprafaţa agricolă. Cerealele şi plantele oleaginoase ocupă circa 80% din suprafaţa arabilă.

Pe plan naţional, agricultura reprezintă una dintre ramurile importante ale economiei româneşti. Contribuţia agriculturii, silviculturii, pisciculturii în formarea Produsului Intern Brut se situează în jurul valorii de 6% din PIB, iar în statele membre ale UE se situează la aproximativ 1,7%.

Conform prognozei preliminare de toamnă 2015 Proiecţia principalilor indicatori macroeconomici 2015-2019 , elaborată de Comisia Națională de Prognoză, contribuția agriculturii, silviculturii și pescuitului în PIB 2015 va fi de 4,4%. Cea mai mare pondere în PIB a agriculturii, silviculturii și pisciculturii a fost în anul 2008 când procentul a atins 6,6%.

Vizualizat: 1323 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!