Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

CE ar putea aproba o nouă sesiune pe „Instalarea tinerilor fermieri”, din 28 noiembrie

Publicat: 14 noiembrie 2011 - 13:42
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

O nouă sesiune pe măsura 112 „Instalarea tinerilor fermieri” va fi deschisă în 28 noiembrie 2011, dacă solicitarea României privind modificarea Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007-2011 va fi aprobată de Comisia Europeană, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

MADR a transmis Comisiei Europene, în data de 14 septembrie 2011, cea de-a şaptea propunere oficială de modificare a PNDR, propunerea conţinând modificări substanţiale ale măsurii 112 „Instalarea tinerilor fermieri”.

Ce modificări au fost propuse?
Modificările se referă la creşterea plafonului maxim al primei de instalare de la 25.000 la 40.000 euro, la modificarea sprijinului minim acordat de la 10.000 la 12.000 euro pentru o exploataţie agricolă cu dimensiunea minimă de 6 UDE precum şi la modificarea condiţiilor privind nivelul minim de pregătire profesională a beneficiarilor măsurii.

Potrivit MADR, ghidul solicitantului pentru măsura 112 va conţine precizări legate de faptul că noile condiţii privind creşterea plafoanelor primei de instalare pentru tinerii fermieri şi modificarea condiţiilor privind nivelul minim de pregătire profesională vor fi aplicabile începând cu sesiunea noiembrie 2011 - ianuarie 2012.

În 2011 au fost depuse peste 4.000 de proiecte pe măsura 112
Potrivit datelor Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), în 2011 au fost depuse pe această măsură 4.083 de proiecte, în valoare de 83,63 de milioane de euro, aproape dublu faţă de întregul an 2010.

De asemenea, au fost semnate contracte de finanţare cu 2.565 de tineri fermieri, observându-se un echilibru între proiectele promovate de către femei şi de către bărbaţi. Deşi implementarea planului de afaceri se face într-o perioadă mai lungă de timp, 105 tineri au finalizat deja ceea ce şi-au propus.

Alocarea totală pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) este de 9,67 miliarde de euro din bani europeni, pentru perioada 2007 - 2013. PNDR 2007 - 2013 este instrumentul prin care se acordă fonduri europene nerambursabile pentru investiţiile private şi publice care vor asigura dezvoltarea satelor din România.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 3015 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Titan Machinery la Agromalim 2019

Titan Machinery la Agromalim 2019

Titan Machinery Romania a prezentat la Agromalim 2019 întreaga gamă de tractoare Case IH, combine Case IH, semănători şi utilaje pentru prelucrarea solului Vaderstad, maşini de fertilizat Sullky, pluguri Gregoire Besson şi alte utilaje.

Interviu cu Răzvan Tomescu - director marketing Titan Machinery România

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

A inceput INDAGRA! Hibridul SY Experto - producţie record Semănat în sistem No-till

Bancul zilei

După luptă

După luptă
Ştefan cel Mare dupa o luptă: Detalii