Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

CARNEA PREFERATĂ de EUROPENI: 40 KG pe CAP DE LOCUITOR pe AN!

Publicat: 12 septembrie 2019 - 09:43
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

DATE STATISTICE COMISIA EUROPEANĂ! În ciuda dezastrului care macină de câțiva ani fermele de creștere a porcilor, pesta porcină africană, cea mai consumată carne din Europa este cea de porc. În statele Uniunii Europene, anual se consumă 40 de kilograme de carne de porc pe cap de locuitor, anunță un comunicat al Comisiei Europene, transmis pentru AGROINFO.

UE este de departe cel mai mare consumator de carne de porc, este carnea preferată, cu un consum peste 40 kg pe cap de locuitor pe an. Este urmată de America de Nord, sub 30 kg pe cap de locuitor. Carnea de porc este, de asemenea, carnea preferată și în Asia, unde ar trebui să ajungă la 15 kg pe cap de locuitor până în 2020. Mai puțin de 8% din producția globală este comercializată, cu peste 80% din exporturile originare din America de Nord și UE. Ambele regiuni au înregistrat o ușoară scădere a consumului, împreună cu o producție mai mare, ceea ce a dus la o creștere a surplusului. Acesta din urmă a atins 30% din utilizare în America de Nord și 12% în UE.

Pentru carne de vită, cei mai mari consumatori sunt în America de Nord, cu un consum de 35 kg pe cap de locuitor pe an, urmată îndeaproape de America de Sud. UE este al patrulea cel mai mare consumator (15 kg pe cap de locuitor), după Oceania, peste 20 kg pe cap de locuitor. Aproximativ 15% din producția globală de carne de vită este comercializată, cel mai mare excedent găsindu-se în America de Sud. Poziția comercială a UE s-a schimbat semnificativ de-a lungul timpului. În ultimele trei decenii, consumul pe cap de locuitor a scăzut din cauza modificărilor preferințelor consumatorilor, iar de la un importator net, UE a devenit un exportator net.

Pentru păsările de curte, consumul crește semnificativ în toate regiunile lumii, iar câștigurile față de alte tipuri de carne sunt mai convenabile. Este pe primul loc la consum în America, Oceania și Africa. Cel mai mare consumator este America de Nord, la peste 50 kg pe cap de locuitor pe an, urmată de America de Sud, Oceania și UE, cu peste 25 kg pe cap de locuitor. 12% din producția globală este tranzacționată, America fiind principalul furnizor. De asemenea, UE este un important exportator de păsări de curte.

La capitolul produse lactate, UE și America de Nord sunt cei mai mari utilizatori de produse lactate,  270 kg echivalent lapte pe cap de locuitor. În America de Sud, consumul a crescut la 150 kg pe cap de locuitor, iar în Asia va atinge 70 kg pe cap de locuitor în 2020. Consumul african rămâne stabil sub 50 kg pe cap de locuitor, cu toate acestea, creșterea populației duce la o creștere semnificativă a utilizării totale și la un deficit mai profund datorită producției care nu respectă cererea. Principalii furnizori sunt Oceania, UE și America de Nord.

Date furnizate de Comisia Europeană

Vizualizat: 1444 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

AFACERE CU... BOI

AFACERE CU... BOI
Mergea un tip cu maşina pe o şosea şi la un moment dat intră într-o porţiune fără asfalt, plină cu noroi moale şi i se înfundă maşina... La câteva minute, apare un ţăran cu doi boi după el... Detalii