Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

CADASTRU GRATUIT PENTRU TERENURILE AGRICOLE MOȘTENITE CHIAR DACĂ NU SUNT ÎN ȚARĂ TOȚI MOȘTENITORII!

Publicat: 30 iulie 2017 - 12:00
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

INFORMAȚII CARE VĂ AJUTĂ SĂ VĂ REZOLVAȚI PROBLEMELE! Președinta Camerei Notarilor Publici București, Laura Badiu, vă explică în detaliu cum să procedați pentru cadastrarea gratuită a terenurilor agricole moștenite, chiar dacă nu sunt în țară toți moștenitorii sau chiar dacă unul dintre moștenitori nu este de găsit.

Laura Badiu a explicat în amănunt, pentru TVR 1, Viața Satului, cum trebuie să procedați dacă vreți să beneficiați de cadastru gratuit pentru un teren agricol pe care l-ați moștenit și nu sunt în țară toți moștenitorii sau unul dintre moștenitori este de negăsit.

După ce se termină măsurarea terenului făcută de inginerul cadastrist la nivelul primăriilor locale, această lucrare pornește spre registrul de carte funciară. laura-badiu-notar_bDacă însă proprietarul care a fost declarat ca find cel care are în proprietate bunul este decedat, actele trebuie să plece la notar pentru a dezbate moștenirea. Ce înseamnă moștenire? Înseamnă că, dacă o persoană a decedat, trebuie să căutăm rudele ei sau moștenitorii testamentari pentru a transmite averea de pe numele celui decedat pe numele celor în viață.

Să zicem că a decedat o persoană, are un teren agricol, pe raza localității Mănăstirea din Călărași (președinta notarilor publici a dat un exemplu de localitate la întâmplare n.r.). Dacă această persoană decedată are trei copii, acei trei copii trebuie să se prezinte la notar să facă moștenirea. Dacă unul dintre copii lucrează în străinătate, de exemplu, problema se pune cum va putea acela care lucrează în Italia, să facă actele în țară, la notarul din România.

Se poate rezolva în felul următor: există o procură sau o împuternicire pe care poți să o faci la Consulatul României din localitatea unde te afli sau la un notar din localitatea unde te afli. O astfel de procură se dă, de exemplu, pentru un frate care este în localitatea din România și care poate merge la notariat. Procura este relativ necostisitoare din punct de vedere al prețului și se emite de persoana care este în străinătate. Noi, notarii, putem să vă dăm de aici, din România, și consultații și putem să vă redactăm și procura, astfel încât persoana care locuiește în străinătate să nu mai meargă să se interseze la diverse instituții. Omul merge cu modelul nostru de act la Consulat, efectuează autentificarea, iar acest act se trimite în țară și cu el se poate rezolva moștenirea ca și cum acea persoană ar fi în fața notarului, spune Laura Badiu.

Dacă unul dintre frați, moștenitori, este de negăsit, ori este plecat în străinătate, ori este în țară, dar rudele lui nu-i cunosc adresa de domiciliu și nu știu cum să dea de el, cum trebuie să procedați?

Îi veți explica notarului public care va face niște proceduri speciale de publicitate prin mica publicitate și pe site-ul instituțiilor noastre. Avem asemenea instrumente legale la dispoziție, avem instrumente legale cu care să rezolvăm moștenirile în funcție de particularitățile concrete ale fiecărei familii. Cu o singură condiție: să vă prezentați la notar și să-i povestiți istoria dumneavoastră, explică președinta Camerei Notarilor Publici.

Să presupunem că fratele de negăsit, rătăcit, apare după 10 ani și își revendică dreptul la moștenire.

Nici aceasta nu este o problemă. Există o procedură specială pe calea instanței de judecată de repunere în termen. De exemplu, am fost plecată în America, nu am știut că mama mea a murit, nu am venit în țară timp de 10 ani și nu m-a anunțat nimeni de decesul mamei mele. Există o procedură care se face exclusiv în fața instanței de judecată, judecătorul efectuează o repunere în termen dacă consideră întemeiat îi dă moștenitorului dreptul său de proprietate. Dreptul la proprietate îl poți cere oricând. Această cerere trebuie făcută în fața judecătorului, unde trebuie să demonstrezi buna ta credință, că ai titlu, acte de proprietate și să arăți care este cauza pentru care ai fost împiedicat să-ți exerciți proprietatea, lămurește Laura Badiu.

Ce se întâmplă cu terenurile agricole care au proprietari necunoscuți?

Primăria din localitatea respectivă va exercita drepturi asupra acelui teren, dar, desigur, dacă proprietarul apare după un timp, iar dreptul de proprietate există, este evidențiat în acte, el își poate solicita proprietatea pe baza unei acțiuni în instanță, mai spune Badiu.

 

Vizualizat: 16969 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ȘEFUL APIA, EXPLICAȚII IMPORTANTE PENTRU CRESCĂTORII CARE CER AJUTORUL DE MAXIM 7.000 DE EURO!

ȘEFUL APIA, EXPLICAȚII IMPORTANTE PENTRU CRESCĂTORII CARE CER AJUTORUL DE MAXIM 7.000 DE EURO!

24 septembrie 2020 - 16:14

EXCLUSIV AGROINFO. Data de referință pentru plata ajutorului excepțional de maxim 7.000 euro/fermă, acordat crescătorilor de animale pe Măsura 21, este 1 iulie 2020. Dacă la 1 iulie 2020, am avut în fermă 11 vaci eligibile pentru acest ajutor și acum mai am doar 5, pentru câte vaci primesc ajutorul? Ne-a întrebat un crescător de bovine din județul Maramureș.

DATE EUROSTAT: CÂTE OI SE MAI CRESC ÎN ROMÂNIA!

DATE EUROSTAT: CÂTE OI SE MAI CRESC ÎN ROMÂNIA!

24 septembrie 2020 - 14:33

LOCUL DOI ÎN UE. Anul trecut, în 2019, în România a fost înregistrat un efectiv de 10 milioane de ovine, ceea ce a dus țara noastră pe locul doi în Uniunea Europeană în clasamentul celor mai mari crescători de oi, susțin datele publicate miercuri,23 septembrie 2020, de Eurostat.

PRODUCȚIA DE SEMINȚE A UE, AFECTATĂ DE SECETĂ!

PRODUCȚIA DE SEMINȚE A UE, AFECTATĂ DE SECETĂ!

24 septembrie 2020 - 14:06

PRODUCȚIE PORUMB. În ciuda unei creșteri cu 16% a suprafețelor europene de porumb în 2020, culturile au fost afectate de vreme dificilă în această vară: condiții nefavorabile în momentul răsăririi, valuri puternice de căldură cu maxime record în august și septembrie, secetă pedologică şi atmosferică extremă, toate acestea împiedică producătorii să își atingă obiectivele pentru acest sezon.

AJUTORUL DE MAXIM 7.000 DE EURO/FERMĂ! MESAJUL APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

AJUTORUL DE MAXIM 7.000 DE EURO/FERMĂ! MESAJUL APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

24 septembrie 2020 - 10:19

COMUNICAT APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), aduce la cunoștința fermierilor lansarea a 3 noi scheme de sprijin în cadrul Măsurii 21 – Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19 din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 - 2020, respectiv în sectorul zootehnic – bovine, sectorul zootehnic – ovine și / sau caprine, dar și în sectorul vegetal – legume-fructe și cartofi.

SANCȚIUNI APIA pentru AJUTOARELE MICILOR FERMIERI ACORDATE PE MĂSURA 21!

SANCȚIUNI APIA pentru AJUTOARELE MICILOR FERMIERI ACORDATE PE MĂSURA 21!

24 septembrie 2020 - 09:22

AJUTOARE CRIZĂ. Verificările în teren efectuate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru ajutoarele acordate în cadrul Măsurii 21, ajutoare excepționale pentru pierderile cauzate de criza sanitară, se pot solda cu aplicarea unor sancțiuni crescătorilor de animale și cultivatorilor de legume, fructe și cartofi.

CONTROLUL APIA ÎN TEREN PENTRU AJUTOARELE ACORDATE MICILOR FERMIERI PE MĂSURA 21!

CONTROLUL APIA ÎN TEREN PENTRU AJUTOARELE ACORDATE MICILOR FERMIERI PE MĂSURA 21!

24 septembrie 2020 - 08:36

AJUTOARE CRIZĂ! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat miercuri, 23 septembrie 2020, lansarea Măsurii 21 prin care sunt acordate ajutoare crescătorilor de ovine/caprine, crescătorilor de bovine care dețin sub 91 de capete bovine și cultivatorilor de legume și fructe. Cererile se depun la APIA din data 25 septembrie 2020. APIA va efectua controale în teren pentru aceste ajutoare.

APIA: CERERILE PENTRU AJUTOR CRIZĂ MĂSURA 21 SE DEPUN ÎN PERIOADA 25 SEPTEMBRIE - 23 OCTOMBRIE 2020!

APIA: CERERILE PENTRU AJUTOR CRIZĂ MĂSURA 21 SE DEPUN ÎN PERIOADA 25 SEPTEMBRIE - 23 OCTOMBRIE 2020!

23 septembrie 2020 - 20:12

APIA ANUNȚĂ! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță lansarea în perioada 25 septembrie – 23 octombrie 2020 a sesiunii de depunere a cererilor de sprijin pentru măsura 21 „Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19” din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

GHIDUL MĂSURII 21! AJUTOARE PENTRU LEGUMICULTORI!

GHIDUL MĂSURII 21! AJUTOARE PENTRU LEGUMICULTORI!

23 septembrie 2020 - 19:23

AJUTOR CRIZĂ. Ministerul Agriculturii a transmis astăzi către AGROINFO Ghidul Măsurii 21. Vă punem la dispoziție toate informațiile de care aveți nevoie pentru a solicita acest ajutor la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

GHIDUL MĂSURII 21! AJUTOR PENTRU CRESCĂTORII DE OVINE/CAPRINE!

GHIDUL MĂSURII 21! AJUTOR PENTRU CRESCĂTORII DE OVINE/CAPRINE!

23 septembrie 2020 - 18:48

AJUTOR CRIZĂ. Ministerul Agriculturii a transmis astăzi către AGROINFO Ghidul Măsurii 21. Vă punem la dispoziție toate informațiile de care aveți nevoie pentru a solicita acest ajutor  la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

GHIDUL MĂSURII 21 PENTRU CRESCĂTORII DE BOVINE CARE DEȚIN SUB 91 DE CAPETE DE ANIMALE!

GHIDUL MĂSURII 21 PENTRU CRESCĂTORII DE BOVINE CARE DEȚIN SUB 91 DE CAPETE DE ANIMALE!

23 septembrie 2020 - 18:15

AJUTOR CRIZĂ. Ministerul Agriculturii a transmis astăzi către AGROINFO Ghidul Măsurii 21. Vă punem la dispoziție toate informațiile de care aveți nevoie pentru a solicita acest ajutor  la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia Syngenta în cultura mărului - testimonial Octavian Drăgan, jud. Bistrița Năsăud

Tehnologia Syngenta în cultura mărului - testimonial Octavian Drăgan, jud. Bistrița Năsăud

Octavian Drăgan administrează de 35 de ani o fermă pomicolă de măr, prun și cireș, aflată în localitatea Ghinda din județul Bistrița Năsăud. Ferma are o suprafaţă de 42ha, din care plantațiile de măr ocupă o suprafață de 26ha, iar în fiecare sezon, Octavian apelează cu încredere la produsele Syngenta pentru protecția plantelor.

 

Cei mai de bază aliați ai săi împotriva bolilor și dăunătorilor din livadă sunt

Alături de Syngenta, Octavian se simte ca într-o familie și apreciază recomandările echipei tehnice, care l-au ajutat să ofere pe piață mere sănătoase și de calitate.

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

SMS pentru PISI...

SMS pentru PISI...
SMS: „Bună pisi! Ce faci? Ce zici dacă ne vedem în seara asta? Iau acum o sticlă de vin... apartamentul este al nostru!”. Detalii