Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Bosch şi BASF îşi extind cooperarea pentru agricultură digitală

Publicat: 12 noiembrie 2019 - 11:53
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

• Activităţi comune de cercetare în acelaşi sediu
• Aplicare inteligentă pentru utilizarea eficientă şi prietenoasă cu mediul a erbicidelor
• Lansare pe piaţă planificată pentru 2021

Bosch şi xarvio™ Digital Farming Solutions de la BASF îşi intensifică în continuare cooperarea de succes în dezvoltarea de soluţii digitale pentru agricultură. Companiile au înfiinţat acum un centru care le permite să îşi desfăşoare activităţile comune de cercetare şi dezvoltare în aceeaşi locaţie. Începând din 2016, angajaţii celor două companii colaborează deja la proiectul de aplicare inteligentă, o tehnologie de aplicare cu precizie a erbicidelor, care reduce semnificativ cantitatea totală de erbicide utilizate. Lansarea pe piaţă a sistemului de aplicare inteligentă a erbicidelor este planificată pentru 2021. Alte activităţi comune sunt la stadiul de planificare.
„Reunirea membrilor echipei într-un centru de competenţe dedicat permite o acumulare de expertize şi creşte potenţialul de sinergii ca urmare a canalelor directe de comunicare şi coordonare în cadrul grupului de proiect”, a spus Andrew Allen, responsabil pentru Vehicule Comerciale şi Off-road la Robert Bosch GmbH.
Conceptul de aplicare inteligentă de la Bosch şi xarvio se concentrează pe aplicarea precisă a erbicidelor în câmp pentru controlul buruienilor. Bosch şi xarvio oferă un sistem inteligent care poate diferenţia o buruiană de o plantă de cultură şi aplică erbicidele într-o manieră selectivă.

Sistemul inteligent de aplicare găseşte, izolează şi aplică erbicidul pe buruieni în milisecunde

Pe măsură ce maşina de erbicidat survolează câmpul, camerele sale de bord înregistrează imagini cu vegetaţia din întreaga zonă. Un sistem inteligent de gestionare a aplicării erbicidului analizează semnalele senzorului online şi identifică prezenţa unei plante de cultură sau a unei buruieni. Apoi, sistemul controlează jeturile de pulverizare şi erbicidul este aplicat acolo unde este nevoie. Zonele fără buruieni, pe de altă parte, rămân neerbicidate. Întreaga procedură - scanare, identificare şi aplicare - durează doar câteva milisecunde şi se realizează într-o singură etapă de procesare.
Rolul companiei Bosch în proiectul de cooperare vizează dezvoltarea tehnologiei senzorului de pe cameră, procesarea imaginilor şi recunoaşterea tiparelor, unităţile de control şi conectivitatea sistemului. 
„În utilizarea practică zilnică, pe câmp, maşina de erbicidat cu tehnologia de aplicare inteligentă este conectată la xarvio FIELD MANAGER, care utilizează diverşi parametri pentru a determina cu precizie ce tip de produs de protecţia plantelor trebuie aplicat la cultura respectivă şi în ce doză”, a explicat Tobias Menne, şef BASF Digital Farming. xarvio FIELD MANAGER este o soluţie digitală care îi ajută pe fermieri să ia decizii în diverse domenii ale activităţii lor agricole. Scopul este acela de a realiza un sistem de cultivare mai eficient, care să protejeze mediul înconjurător şi să asigure utilizarea optimă a fiecărei parcele. Fermierii pot vedea în orice moment starea terenului, pot obţine recomandări pentru fiecare parcelă şi pot descărca un set de hărţi care indică recomandările de aplicare pentru fiecare zonă în parte.

Loturile iniţiale de testare cu prototipuri, realizate în Europa şi în America de Sud şi de Nord au dat rezultate extrem de bune. „Unul dintre următorii paşi pe calea pregătirii sistemului pentru piaţă este optimizarea rezoluţiei maşinii de erbicidat pentru a realiza o aplicare mai precisă a erbicidului”, a spus Andrew Allen.

Despre divizia BASF pentru Soluţii Agricole
Cu o creştere demografică rapidă, lumea depinde tot mai mult de capacitatea noastră de a dezvolta şi de a menţine o agricultură durabilă şi un mediu sănătos. Colaborarea cu fermierii, profesioniştii din agricultură, experţii în gestionarea dăunătorilor etc., reprezintă modalitatea noastră de a contribui la realizarea acestui scop. Din acest motiv, investim în proiecte de cercetare şi dezvoltare puternice şi într-un portofoliu larg care include seminţe şi trăsături, protecţia chimică şi biologică a culturilor, gestionarea solului, sănătatea plantelor, combaterea dăunătorilor şi agricultura digitală. Cu echipe de experţi în laborator, pe teren, la birou şi în producţie, îmbinăm gândirea inovatoare cu cea pragmatică, din dorinţa de propune idei care funcţionează - pentru fermieri, societate şi planetă. În 2018, divizia noastră a generat vânzări de 6,2 miliarde de euro. 
Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.agriculture.basf.com sau oricare dintre canalele noastre de socializare.

Despre xarvio ™ Soluţii digitale de agricultură
xarvio este în topul transformărilor digitale din agricultură, optimizând producţia de culturi. xarvio oferă produse digitale, bazate pe un model de platformă globală de agricultură care oferă sfaturi agronomice independente, specifice zonei de câmp, care să permită fermierilor să îşi gestioneze culturile cât mai eficient şi mai durabil. Produsele xarvio SCOUTING & FIELD MANAGER sunt folosite de fermieri din peste 100 de ţări din întreaga lume

Despre Bosch
Mobility Solutions este cel mai mare sector de afaceri al grupului Bosch. În 2018, vânzările sale au ajuns la 47,6 miliarde de euro, adică 61% din vânzările totale ale grupului. Acest lucru a condus la numirea Bosch drept unul dintre principalii furnizori pentru industria auto. Sectorul de afaceri Mobility Solutions urmăreşte o viziune a mobilităţii fără accidente, fără emisii şi îmbină expertiza grupului în domeniile automatizării, electrificării şi conectivităţii. Pentru clienţii săi, rezultatul este reprezentat de soluţiile integrate de mobilitate. Principalele domenii de activitate ale companiei sunt tehnologia pe injecţie şi perifericele de propulsie pentru motoarele cu ardere internă, soluţii diverse pentru propulsie electrică, sisteme de siguranţă a vehiculelor, funcţii de asistenţă ale automobilului, funcţii automate, tehnologie pentru infotainment auto uşor de utilizat, precum şi comunicare între vehicule şi infrastructură, concepte pentru reparaţii şi tehnologie şi servicii pentru aftermarket-ul auto. Bosch este sinonim cu inovaţiile auto importante, cum ar fi gestionarea electronică a motorului, sistemul antiderapant ESP şi tehnologia diesel.
Grupul Bosch este un important furnizor global de tehnologie şi servicii. Angajează aproximativ 410.000 de asociaţi în întreaga lume (la 31 decembrie 2018). Compania a generat vânzări de 78,5 miliarde de euro în 2018. Operaţiunile sale sunt împărţite în patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de consum şi Tehnologie pentru energie şi construcţii. Cu un rol de pionierat în ioT, Bosch oferă soluţii inovatoare pentru case inteligente, oraşe inteligente, mobilitate şi producţie - toate conectate. Îşi foloseşte expertiza în tehnologia de senzori, software şi servicii, precum şi propriul „cloud IoT”, pentru a oferi clienţilor săi soluţii asociate cu mai multe domenii, dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al grupului Bosch este acela de a oferi inovaţii pentru o viaţă conectată. Bosch îmbunătăţeşte calitatea vieţii la nivel mondial cu produse şi servicii inovatoare. Pe scurt, Bosch creează tehnologie „inventată pe viaţă”.

Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi aproximativ 460 de subsidiare si companii regionale în peste 60 de ţări. Inclusiv partenerii de vânzări şi servicii, reţeaua globală de fabricaţie, inginerie şi vânzări Bosch acoperă aproape fiecare ţară din lume. Baza pentru creşterea viitoare a companiei este puterea sa inovatoare. În aproape 130 de locaţii de pe glob, Bosch angajează aproximativ 68.700 de asociaţi în cercetare şi dezvoltare.

Vizualizat: 663 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

OFICIAL MADR! AJUTOR DE 100 DE EURO/UVM pentru CRESCĂTORII DE PORCI!

OFICIAL MADR! AJUTOR DE 100 DE EURO/UVM pentru CRESCĂTORII DE PORCI!

12 august 2020 - 12:16

AJUTOR DE CRIZĂ! Crescătorii de porci din România primesc un ajutor de criză de 100 de euro/UVM, anunță astăzi, 12 august 2020, un proiect de ordonanță de urgență publicat pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii.

OFICIAL! AJUTOR DE MINIMIS APICULTORI: 25 DE LEI/FAMILIE DE ALBINE!

OFICIAL! AJUTOR DE MINIMIS APICULTORI: 25 DE LEI/FAMILIE DE ALBINE!

12 august 2020 - 11:54

OFICIAL! Ministerul Agriculturii anunță astăzi, 12 august 2020, un ajutor de minimis de 25 de lei/familie de albine acordat apicultorilor care au suferit pierderi de pe urma fenomenelor hidrometeorologice. Proiectul de hotărâre de Guvern a fost publicat astăzi pe site-ul oficial MADR.

AJUTOR DE CRIZĂ pentru CRESCĂTORII DE OVINE/CAPRINE! 5 LEI/CAP DE OVINĂ/CAPRINĂ!

AJUTOR DE CRIZĂ pentru CRESCĂTORII DE OVINE/CAPRINE! 5 LEI/CAP DE OVINĂ/CAPRINĂ!

12 august 2020 - 11:27

OFICIAL! Ministerul Agriculturii anunță astăzi, 12 august 2020, într-un proiect de ordonanță de urgență, un ajutor de criză acordat crescătorilor de ovine și/sau caprine din România de 5 lei/cap de ovină/caprină. Vor beneficia de ajutor crescătorii care au minim 50 de ovine și minim 25 de caprine până la limita de 1.000 de capete de animale.

AJUTOR DE 300.000 DE EURO pentru FERMIERI! INFORMAȚIILE DE CARE AVEȚI NEVOIE!

AJUTOR DE 300.000 DE EURO pentru FERMIERI! INFORMAȚIILE DE CARE AVEȚI NEVOIE!

12 august 2020 - 11:00

GHID PE ÎNȚELESUL TUTUROR. Ministerul Agriculturii vă explică într-un ghid sintetic, pe înțelesul tuturor, cum obțineți ajutorul de 300.000 de euro pentru construirea unui abator de capacitate mică în zona montană. Linia de finanțare este deschisă la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) până la data de 31 decembrie 2020.

VERIFICAREA PE TEREN PENTRU CERERILE DE PLATĂ, SUSPENDATĂ DE AGENȚIA DE PLĂȚI!

VERIFICAREA PE TEREN PENTRU CERERILE DE PLATĂ, SUSPENDATĂ DE AGENȚIA DE PLĂȚI!

12 august 2020 - 09:51

ANUNȚ OFICIAL. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat marți, 11 august 2020, că vizitele în teren la fermele care au cerut bani europeni vor fi înlocuite cu documente justificative.

EURODEPUTAT BUDA: PLĂȚILE DE CARE BENEFICIAZĂ FERMIERII CARE FAC AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ!

EURODEPUTAT BUDA: PLĂȚILE DE CARE BENEFICIAZĂ FERMIERII CARE FAC AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ!

12 august 2020 - 08:34

UE SPRIJINĂ AGRICULTURA ECOLOGICĂ. Fermierii în agricultura ecologică pot solicita și alte forme de sprijin pentru venit în cadrul politicii agricole comune (PAC). Acestea includ plățile directe și plățile pentru tinerii fermieri. În plus, ei sunt automat eligibili pentru plățile pentru înverzire, a anunțat europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European, pe pagina sa Facebook. Eurodeputatul le explică fermierilor ce înseamnă trecerea spre agricultură ecologică.  

FERMIERII MOLDOVENI AU IEȘIT ÎN STRADĂ CU TRACTOARELE!

FERMIERII MOLDOVENI AU IEȘIT ÎN STRADĂ CU TRACTOARELE!

11 august 2020 - 20:49

PROTEST! Fermierii din Moldova cer decretarea stării de urgență în agricultură! Agricultorii protestează în 10 raioane, au ieșit astăzi în stradă cu tractoarele și cer Guvernului despăgubiri pentru culturile distruse de secetă.

ANSVSA, ÎN CONTROL!

ANSVSA, ÎN CONTROL!

11 august 2020 - 19:37

COMUNICAT. Controalele inspectorilor sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor în acest sector se realizează în baza Programul de supraveghere şi control pentru anul 2020 și vizează operatorii din industria alimentară care își desfășoară activitatea în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe.

FRANȚA și ITALIA, AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO/FERMIER!

FRANȚA și ITALIA, AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO/FERMIER!

11 august 2020 - 10:26

AJUTOARE FERMIERI. Comisia Europeană a aprobat pentru Franța și Italia ajutoare de criză de maxim 100.000 de euro/fermier. AGROINFO v-a informat deja în exclusivitate că și Ungaria acordă un astfel de ajutor agricultorilor. În Olanda, cultivatorii de cartofi și de flori sunt sprijiniți financiar să depășească dificultățile cauzate de criza sanitară. Informațiile sunt furnizate pentru AGROINFO de Comisia Europeană.

SCRISOARE DESCHISĂ A FERMIERILOR ROMÂNI CĂTRE GUVERN!

SCRISOARE DESCHISĂ A FERMIERILOR ROMÂNI CĂTRE GUVERN!

11 august 2020 - 09:42

NU MAI PUTEM SĂ NE AMÂNĂM DATORIILE. Fermierii români solicită Guvernului adoptarea de urgență a unei hotărâri pentrn plata despăgubirilor pentru secetă și demararea acestor plăți în această lună. Fermierii susțin că nu mai pot să-și amâne datoriile și mulți dintre ei sunt amenințați cu falimentul. Inserăm scrisoarea deschisă a fermierilor, transmisă astăzi la redacția AGROINFO.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Oferta Guttler la Agromalim 2019

Oferta Guttler la Agromalim 2019

Recunoscută pentru tăvălugii specifici, compania Guttler are în portofoliu o gamă diversă de utilaje pentru prelucrarea solului, pregătirea patului germinativ şi întreţinerea păşunilor. Despre avantajele utilizării cultivatorul multifuncţional Guttler SuperMaxx ne-a vorbit fermierul Florin Iova din judeţul Hunedoara.

Interviu cu: Dana Culda - TESA SRL, Florin Iova - fermier, jud. Hunedoara şi Sorin Giru - reprezentant vânzări Guttler România.

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii