Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

BANI TRANSFERAȚI DE LA AGRICULTURĂ LA MIGRANȚI!

Publicat: 08 mai 2019 - 21:43
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

NU VOR SĂ SE IA BANI DE LA AGRICULTURĂ! Ungaria şi alte zece state din Europa Centrală vor menţinerea bugetului Politicii Agricole Comune (PAC) şi nu doresc ca aceste fonduri europene să fie utilizate pentru altceva decât pentru agricultură, a declarat ministrul ungar de resort, Istvan Nagy, transmite AFP. Pentru noi, este inacceptabil ca linii (din bugetul) PAC să servească la finanţarea primirii de migranţi, a declarat ministrul ungar.

Bineînţeles, avem nevoie de resurse pentru a ne apăra frontierele (...), dar de ce plecând de la PAC ?, s-a întrebat ministrul ungar, cu ocazia unei întâlniri cu jurnalişti francezi specializaţi pe agricultură, desfăşurată la începutul săptămânii la Budapesta.

PAC este politica cea mai justă, pentru că fiecare eurocent contribuie ca toţi cetăţenii europeni să aibă acces la hrană sănătoasă, dar nu scumpă, a subliniat Istvan Nagy.

Ceea ce se profilează este o regrupare pe acest subiect a ţărilor Grupului de la Vişegrad (Cehia, Polonia, Slovacia, Ungaria), a unor ţări din Balcani şi a ţărilor baltice, vreo zece ţări, a adăugat el.

O reuniune a miniştrilor agriculturii din Slovacia, Cehia, Ungaria, Polonia, Bulgaria, Slovenia, România, Croaţia, Letonia, Lituania şi Estonia este prevăzută miercuri în Slovacia, în regiunea Munţilor Tatra, la ea urmând să participe şi ministrul francez Didier Guillaume, potrivit unui comunicat al guvernului de la Paris, citat de AFP.

Reuniunea are loc la scurt timp după debutul negocierilor vizând PAC 2021-2027, care vor fi finalizate după scrutinul europarlamentar de la sfârşitul lunii.

Perspectiva ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, care va însemna o reducere automată cu 15% a bugetului comunitar, va avea un impact direct asupra volumului ajutoarelor pentru agricultori.

Pentru noi, este inacceptabil ca linii (din bugetul) PAC să servească la finanţarea primirii de migranţi, a mai declarat ministrul ungar, membru al unui guvern care şi-a înmulţit campaniile şi măsurile de respingere a imigraţiei.

Istavn Nagy nu doreşte nici ca liniile de finanţare a agriculturii să fie folosite pentru măsuri de poliţie sau de întărire a frontierelor europene.

Ceea ce este foarte important pentru noi este că nu vrem ca resursele alocate pentru PAC să fie utilizate în alte scopuri, a mai spus Nagy, conform traducerii asigurate din limba maghiară.

Prim-ministrul (Viktor Orban) îmi împărtăşeşte opinia, a dat el asigurări, insistând că 'fiecare eurocent plătit pentru PAC trebuie dat înapoi producătorilor'.

Sursa: Agerpres

Vizualizat: 1788 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ferma Pomicolă Curtici

Ferma Pomicolă Curtici

În vizită la Ferma Pomicolă Curtici, administrată de Marian Rotaru... O mândrie de livadă, pusă pe rod în urmă cu opt ani. O afacere în toată regula, de la producţie până la procesare!

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei
Fond muzical: Liviu Vasilică - Codrule mărite domn; Maria Lătăreţu - Cireşule, frunză rară

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

După 25 de ani

După 25 de ani
Două colege de liceu se reîntâlnesc după 25 de ani: Detalii