Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

AVERTISMENT UE: DISPAR ALBINELE! APICULTORI, E TIMPUL SĂ ACȚIONAȚI! SPUNEȚI-VĂ OPINIA ȘI PROPUNEȚI SOLUȚII!

Publicat: 14 ianuarie 2018 - 08:48
4 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

CONSULTARE PUBLICĂ LANSATĂ DE COMISIA EUROPEANĂ! Comisia a lansat o consultare publică pentru o inițiativă europeană privind stoparea dispariției polenizatorilor. Polenizatorii sălbatici, cum ar fi albinele, fluturii și multe alte insecte, polenizează culturile și plantele, astfel încât să poată da roade și semințe. O producție agricolă anuală estimată de 5 miliarde de euro este atribuită direct polenizatorilor, anunță Comisia, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

Comisarul pentru mediu, afaceri maritime și pescuit, Karmenu Vella, a declarat: "Oamenii de știință ne-au avertizat despre declinul uriaș al polenizatorilor în Europa. Este timpul să acționăm. Dacă nu, noi și generațiile viitoare vom plăti într-adevăr un preț foarte greu ".

Comisarul pentru agricultură și dezvoltare rurală, Phil Hogan, a declarat: "Polenizatorii sunt prea importanți pentru comunitățile noastre de securitate alimentară și agricultură - precum și pentru viața de pe planetă. Nu ne permitem să continuăm să-i pierdem".

Revizuirea intermediară a strategiei UE 2020 privind biodiversitatea a arătat că polenizarea ar putea să scadă considerabil. Aproape 1 din 10 specii de albine și fluturi se confruntă cu dispariția în conformitate cu Lista roșie europeană. Pentru a face față declinului, Comisia dorește să dezvolte o inițiativă europeană privind polenizatorii și invită oamenii de știință, agricultorii și întreprinderile, organizațiile de mediu, autoritățile publice și cetățenii să contribuie.

Consultarea publică, lansată de Comisia Europeană, va rămâne deschisă până la 5 aprilie 2018. Scopul inițiativei este de a combate declinul polenizatorilor prin creșterea eficacității politicilor UE privind polenizatorii și prin sporirea vizibilității acestei chestiuni pe plan politic. Combaterea declinului polenizatorilor va contribui la eforturile UE de stopare a pierderii biodiversității și de realizare a obiectivelor de dezvoltare durabilă.

Polenizatorii contribuie la societatea umană în diferite moduri. De exemplu, contribuția lor la sectorul agricol din UE a fost estimată la aproximativ 15 miliarde euro pe an. Atât polenizatorii sălbatici, cât și cei domestici (cum ar fi albinele) asigură polenizarea culturilor agricole din UE.

Chestionarul își propune să colecteze opiniile dumneavoastră cu privire la această problemă și la modul în care UE o poate soluționa. Sunteți invitați să răspundeți la chestionar, indiferent de nivelul cunoștințelor de specialitate pe care le aveți în acest domeniu.

Completarea chestionarului durează în jur de 20 de minute. Aveți posibilitatea să vă salvați răspunsurile sub formă de ciornă și să terminați de răspuns la sondaj mai târziu. Chestionarul este disponibil în 23 de limbi ale UE și puteți răspunde în oricare dintre aceste limbi.

Chestionarul este structurat după cum urmează:

în prima parte vi se solicită o serie de informații de ordin general despre dumneavoastră, astfel încât să vă putem înțelege mai bine punctul de vedere;
a doua parte se referă la cunoștințele dumneavoastră despre polenizatori: importanța și statutul acestora, precum și amenințările cu care se confruntă;
a treia parte se referă la declinul polenizatorilor: amploarea, cauzele și consecințele acestuia;

polenizatori-consultare_b
în cea de a patra parte sunteți invitați să propuneți soluții prin care s-ar putea combate declinul polenizatorilor;

polenizatori-doi_b
în ultima secțiune aveți posibilitatea să formulați observații finale sau să încărcați un document pe care îl considerați relevant pentru a explica mai bine opiniile exprimate.

AGROINFO vă ajută! Participați la consultarea publică lansată de Comisia Europeană, spuneți-vă opinia și contribuiți la găsirea unei soluții! Înregistrați-vă AICI ! LINK ÎNREGISTRARE: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/99dabe82-0d08-4141-ba33-7d7bc100fbb7?draftid=544b080d-5548-4744-924e-424f664e7488&surveylanguage=RO

APASĂ AICI ȘI COMPLETEAZĂ CHESTIONARUL ÎN LIMBA ROMÂNĂ! https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/99dabe82-0d08-4141-ba33-7d7bc100fbb7?draftid=544b080d-5548-4744-924e-424f664e7488&surveylanguage=ROVizualizat: 10701 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

SUMELE PENTRU PLATA AJUTORULUI DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR!

SUMELE PENTRU PLATA AJUTORULUI DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR!

18 septembrie 2020 - 14:53

OFICIAL. Ministerul Agriculturii a stabilit, printr-un proiect de hotărâre de Guvern, publicat astăzi pe site-ul oficial, sumele pentru plata ajutorului de stat, pentru anul 2020, pentru creșterea animalelor. Proiectul modifică Hotărârea Guvernului nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor.

INVESTIȚIE DE 1,2 MILIOANE LEI FĂCUTĂ DE ANSVSA!

INVESTIȚIE DE 1,2 MILIOANE LEI FĂCUTĂ DE ANSVSA!

17 septembrie 2020 - 20:08

COMUNICAT ANSVSA. Dr. Robert Chioveanu, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), a inaugurat astăzi, 17 septembrie 2020. noua secție de biologie moleculară și analiză genetică din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș (DSVSA).

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

17 septembrie 2020 - 16:11

CÂND AJUNG BANII ÎN CONTURILE FERMIRILOR? Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi că de mâine, 18 septembrie 2020, începe plata ajutorului de stat pentru fermierii ale căror culturi agricole au fost afectate de secetă.

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

17 septembrie 2020 - 15:51

OPINIE. Vin domnii de la oraș să-l caute pe țăranul român și să-i asculte necazurile, să-i vadă truda doar în campanie electorală. Atunci vor toți să-i arate țăranului cât de tare îl sprijină și cât de tare le pasă de soarta lui. Toți vor să se fotografieze și să se filmeze alături de țăranul român de parcă ar fi un exponat într-un muzeu. Pentru că asta va ajunge dacă i se vor da doar vorbe, nu și fapte.

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

17 septembrie 2020 - 11:22

TINERI FERMIERI DIN DIASPORA. AGROINFO a primit o scrisoare de la o familie de tineri care muncește în Cehia. Cei doi soți și-ar dori să se întoarcă în România și să-și facă o fermă la ei acasă. Ne-au rugat să le spunem ce condiții trebuie să îndeplinească pentru ajutorul de 50.000 de euro pentru instalarea tinerilor fermieri, varianta pentru tinerii români din diaspora.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

17 septembrie 2020 - 09:36

AGENDA ȘEFULUI MADR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, se află, în acest moment, la discuții cu crescătorii de oi și de vaci din localitatea Hida, județul Sălaj. Șeful MADR își publică zilnic agenda pe pagina sa oficială Facebook.

UN FERMIER AUSTRIAC RISCĂ PUȘCĂRIE PENTRU CĂ LE-A DAT SALARII PREA MICI MUNCITORILOR ROMÂNI!

UN FERMIER AUSTRIAC RISCĂ PUȘCĂRIE PENTRU CĂ LE-A DAT SALARII PREA MICI MUNCITORILOR ROMÂNI!

17 septembrie 2020 - 09:01

ANCHETAT CĂ-ȘI PLĂTEA PROST MUNCITORII. Un fermier austriac din Marchfeld riscă o amendă uriașă și chiar închisoarea, după ce autoritățile au aflat că îi plătea pe sezonierii din România și Serbia cu doar 4,20 euro pe oră, informează Digi24.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 17 - 23 SEPTEMBRIE 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 17 - 23 SEPTEMBRIE 2020!

17 septembrie 2020 - 08:36

Caracteristici meteorologice. În primele zile va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, după care, spre sfârșitul perioadei se va produce o răcire treptată a vremii, la nivelul întregii țări.

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! CAZURI DE FORȚĂ MAJORĂ pentru FERMELE DE ANIMALE!

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! CAZURI DE FORȚĂ MAJORĂ pentru FERMELE DE ANIMALE!

16 septembrie 2020 - 18:49

ANUNȚAȚI APIA DE URGENȚĂ! Nu sunteți excluși de la plata subvențiilor APIA, aferente acestui an, dacă aveți dovada cu care să demonstrați că ați avut un caz de forță majoră în ferma de animale sau o circumstanță naturală. Care sunt actele de care aveți nevoie și-n cât timp trebuie să anunțați Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)?

ACTE OBLIGATORII pentru SUBVENȚIILE APIA ALE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

ACTE OBLIGATORII pentru SUBVENȚIILE APIA ALE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

16 septembrie 2020 - 15:21

SUBVENȚII APIA 2020! Crescătorii de animale care au solicitat anul acesta ajutorul național tranzitoriu și sprijinul cuplat, subvențiile APIA din zootehnie, trebuie să prezinte la controlul efectuat de Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ) mai multe acte obligatorii pentru încasarea banilor de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). AGROINFO vă pune la dispoziție lista cu acte.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [4]  
Pagini: [1]  1   
4.
Phrlac
|
01. 14, 2018. Sunday 18:22
3.
Vasiliu Paul
|
01. 14, 2018. Sunday 16:37
Pesticidele sunt cancerul lumii moderne Albinele sunt in mare pericol datorita acestor pesticide .Se aduce o grava atingere sanatatii umane animale si intregului ecosistem. SOS
2.
Vasiliu Paul
|
01. 14, 2018. Sunday 16:24
Cel mai mare dusman al albinelor suntvpesticidele cancerul lumii moderne .Pesticidele aduc o grava atingere vietii pe pamint si a intregului ecosistem ...Albinele si toti polenizatorii sunt in mare pericol
1.
Vasiliu Paul Lalesti Vaslui Romania
|
01. 14, 2018. Sunday 16:03
Daca albina va dispare in timp de 4 ani omenirea va dispare si ea. Albert Enstein ..Cel mai mare pericol il prezinta pesticidele ..pesticidele pun in pericol sanatatea umana animala si a intregului ecosistem cancerul lumii moderne .Albinele sunt in mare pericol la fel si toti ceilanti polenizatori
Rezultate: [4]  
Pagini: [1]  1   

Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Trei amici

Trei amici
Trei amici, evident români, erau într-o barcă şi dădeau la peşte când deodată un înger vindecător apare lânga ei. Detalii