Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

AVERTISMENT UE: DISPAR ALBINELE! APICULTORI, E TIMPUL SĂ ACȚIONAȚI! SPUNEȚI-VĂ OPINIA ȘI PROPUNEȚI SOLUȚII!

Publicat: 14 ianuarie 2018 - 08:48
4 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

CONSULTARE PUBLICĂ LANSATĂ DE COMISIA EUROPEANĂ! Comisia a lansat o consultare publică pentru o inițiativă europeană privind stoparea dispariției polenizatorilor. Polenizatorii sălbatici, cum ar fi albinele, fluturii și multe alte insecte, polenizează culturile și plantele, astfel încât să poată da roade și semințe. O producție agricolă anuală estimată de 5 miliarde de euro este atribuită direct polenizatorilor, anunță Comisia, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

Comisarul pentru mediu, afaceri maritime și pescuit, Karmenu Vella, a declarat: "Oamenii de știință ne-au avertizat despre declinul uriaș al polenizatorilor în Europa. Este timpul să acționăm. Dacă nu, noi și generațiile viitoare vom plăti într-adevăr un preț foarte greu ".

Comisarul pentru agricultură și dezvoltare rurală, Phil Hogan, a declarat: "Polenizatorii sunt prea importanți pentru comunitățile noastre de securitate alimentară și agricultură - precum și pentru viața de pe planetă. Nu ne permitem să continuăm să-i pierdem".

Revizuirea intermediară a strategiei UE 2020 privind biodiversitatea a arătat că polenizarea ar putea să scadă considerabil. Aproape 1 din 10 specii de albine și fluturi se confruntă cu dispariția în conformitate cu Lista roșie europeană. Pentru a face față declinului, Comisia dorește să dezvolte o inițiativă europeană privind polenizatorii și invită oamenii de știință, agricultorii și întreprinderile, organizațiile de mediu, autoritățile publice și cetățenii să contribuie.

Consultarea publică, lansată de Comisia Europeană, va rămâne deschisă până la 5 aprilie 2018. Scopul inițiativei este de a combate declinul polenizatorilor prin creșterea eficacității politicilor UE privind polenizatorii și prin sporirea vizibilității acestei chestiuni pe plan politic. Combaterea declinului polenizatorilor va contribui la eforturile UE de stopare a pierderii biodiversității și de realizare a obiectivelor de dezvoltare durabilă.

Polenizatorii contribuie la societatea umană în diferite moduri. De exemplu, contribuția lor la sectorul agricol din UE a fost estimată la aproximativ 15 miliarde euro pe an. Atât polenizatorii sălbatici, cât și cei domestici (cum ar fi albinele) asigură polenizarea culturilor agricole din UE.

Chestionarul își propune să colecteze opiniile dumneavoastră cu privire la această problemă și la modul în care UE o poate soluționa. Sunteți invitați să răspundeți la chestionar, indiferent de nivelul cunoștințelor de specialitate pe care le aveți în acest domeniu.

Completarea chestionarului durează în jur de 20 de minute. Aveți posibilitatea să vă salvați răspunsurile sub formă de ciornă și să terminați de răspuns la sondaj mai târziu. Chestionarul este disponibil în 23 de limbi ale UE și puteți răspunde în oricare dintre aceste limbi.

Chestionarul este structurat după cum urmează:

în prima parte vi se solicită o serie de informații de ordin general despre dumneavoastră, astfel încât să vă putem înțelege mai bine punctul de vedere;
a doua parte se referă la cunoștințele dumneavoastră despre polenizatori: importanța și statutul acestora, precum și amenințările cu care se confruntă;
a treia parte se referă la declinul polenizatorilor: amploarea, cauzele și consecințele acestuia;

polenizatori-consultare_b
în cea de a patra parte sunteți invitați să propuneți soluții prin care s-ar putea combate declinul polenizatorilor;

polenizatori-doi_b
în ultima secțiune aveți posibilitatea să formulați observații finale sau să încărcați un document pe care îl considerați relevant pentru a explica mai bine opiniile exprimate.

AGROINFO vă ajută! Participați la consultarea publică lansată de Comisia Europeană, spuneți-vă opinia și contribuiți la găsirea unei soluții! Înregistrați-vă AICI ! LINK ÎNREGISTRARE: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/99dabe82-0d08-4141-ba33-7d7bc100fbb7?draftid=544b080d-5548-4744-924e-424f664e7488&surveylanguage=RO

APASĂ AICI ȘI COMPLETEAZĂ CHESTIONARUL ÎN LIMBA ROMÂNĂ! https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/99dabe82-0d08-4141-ba33-7d7bc100fbb7?draftid=544b080d-5548-4744-924e-424f664e7488&surveylanguage=ROVizualizat: 10738 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

PRIMA SESIUNE ADS! UNUI SINGUR TÂNĂR FERMIER I S-AU ATRIBUIT FĂRĂ LICITAȚIE 50 HA DE TEREN!

PRIMA SESIUNE ADS! UNUI SINGUR TÂNĂR FERMIER I S-AU ATRIBUIT FĂRĂ LICITAȚIE 50 HA DE TEREN!

27 noiembrie 2020 - 18:32

TEREN AGRICOL PENTRU TINERII FERMIERI. Tânărul fermier Marcel Pop din județul Satu Mare este primul tânăr fermier care a semnat astăzi un contract cu Agenția Domeniilor Statului pentru atribuirea directă a celor 50 de hectare de teren agricol, promise tinerilor fermieri. Pentru celelalte suprafețe declarate disponibile în câteva județe, se vor organiza licitații publice.

 

MESAJ APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

MESAJ APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

27 noiembrie 2020 - 17:18

SUBVENȚII APIA 2020! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a finalizat Campania de plăți în avans pentru beneficiarii care au depus Cerere unică de plată în anul 2020.

MINISTRUL OROS: AJUTOR DE 100 DE MILIOANE DE EURO/AN PENTRU SERE ȘI SOLARII!

MINISTRUL OROS: AJUTOR DE 100 DE MILIOANE DE EURO/AN PENTRU SERE ȘI SOLARII!

27 noiembrie 2020 - 10:44

OFICIAL. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că fermierii români vor beneficia, în fiecare an, timp de 7 ani, de 100 de milioane de euro, ajutor pentru construirea de sere și solarii. Potrivit șefului MADR, va fi o nouă măsură de finanțare a agricultorilor români, lansată în premieră pentru următorul exercițiu financiar 2021-2027.

FERMIERII ROMÂNI ÎNGENUNCHEAȚI DE DATORII ÎNCEP SĂ-ȘI VÂNDĂ TERENURILE ȘI UTILAJELE!

FERMIERII ROMÂNI ÎNGENUNCHEAȚI DE DATORII ÎNCEP SĂ-ȘI VÂNDĂ TERENURILE ȘI UTILAJELE!

27 noiembrie 2020 - 09:49

DEZASTRU! Seceta și recoltele dezastruoase din Dobrogea îi forțează pe fermieri să își vândă utilajele și terenurile.Mulți nu mai au bani pentru salariile angajaților pe care i-au găsit foarte greu. Cornel Zamfir deţine peste 1300 de hectare în apropierea localităţii Cobadin, în Constanța. A scos la vânzare mai multe utilaje agricole ca să obţină banii pentru salariile angajaților. Dacă fermierii mari au probleme, cei mici nu vor rezista

EURODEPUTAT BUDA: SUBVENȚIE DIRECTĂ DE 100.000 DE EURO/FERMĂ PENTRU PRODUCȚIA PRIMARĂ DE PRODUSE AGRICOLE!

EURODEPUTAT BUDA: SUBVENȚIE DIRECTĂ DE 100.000 DE EURO/FERMĂ PENTRU PRODUCȚIA PRIMARĂ DE PRODUSE AGRICOLE!

27 noiembrie 2020 - 08:15

OFICIAL BRUXELLES. Europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele COMAGRI, Parlamentul European, a anunțat că a fost aprobată de către Comisia Europeană o schemă de ajutor pentru România în valoare de 216 milioane de euro. Ajutorul va fi acordat sub forma unor subvenții directe care nu pot depăși 100.000 de euro/fermă pentru producția primară de produse agricole și 120.000 de euro/întreprindere în sectorul pescuitului și acvaculturii.

ȘAPTE FERME ROMÂNEȘTI LIVREAZĂ 2.000 DE PORCI PE SĂPTĂMÂNĂ LA KAUFLAND!

ȘAPTE FERME ROMÂNEȘTI LIVREAZĂ 2.000 DE PORCI PE SĂPTĂMÂNĂ LA KAUFLAND!

27 noiembrie 2020 - 07:16

PORC NĂSCUT ȘI CRESCUT ÎN ROMÂNIA 100%! Retailerul german Kaufland a lansat programul Porc născut și crescut în România 100%. Potrivit comunicatului companiei, porcii sunt crescuți inclusiv cu furaje din România. Retailerul  lucrează deja cu şapte ferme din România, care livrează 2.000 porci/ săptămână către magazinele reţelei, iar în doi ani speră să dubleze cantitatea.

NORME LA LEGEA VÂNZĂRII TERENURILOR AGRICOLE!

NORME LA LEGEA VÂNZĂRII TERENURILOR AGRICOLE!

26 noiembrie 2020 - 16:24

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII! Ministerul Agriculturii a publicat miercuri, 25 noiembrie 2020, pe site-ul oficial Normele metodologice la legea vânzării terenurilor agricole.

VACI FLĂMÂNZITE ȚINUTE ÎN MOCIRLĂ ȘI BĂLEGAR DE UN METRU!

VACI FLĂMÂNZITE ȚINUTE ÎN MOCIRLĂ ȘI BĂLEGAR DE UN METRU!

26 noiembrie 2020 - 10:34

ANIMALE CHINUITE. Autoritățile din Sibiu au intervenit pe 24 noiembrie 2020 pentru ridicarea a două cadavre de bovine din curtea unui sibian care locuiește în cartierul Valea Aurie. În grajdul improvizat au rămas alte trei bovine - spun martorii, care trăiesc în condiții sub orice critică. Flămânzite, ținute în mocirlă și bălegar de un metru. Proprietarul este același care în urmă cu doi ani și-a omorât calul în bătaie.

COMISIA EUROPEANĂ, ÎN CONTROL LA ANSVSA!

COMISIA EUROPEANĂ, ÎN CONTROL LA ANSVSA!

26 noiembrie 2020 - 09:48

COMUNICAT ANSVSA. În cadrul programului de audit planificat al Direcției Generale Sănătate și Siguranță Alimentară (DG Sănătate și Siguranță Alimentară) se va desfășura, în perioada 7-16 decembrie 2020, în sistem videoconferință, Misiunea de audit a Comisiei Europene (DG-SANTE)/2020-6934. Obiectivul principal al auditului este evaluarea controalelor oficiale privind siguranța laptelui și a produselor din lapte efectuate de către autoritățile competente din România.

MINISTRUL OROS: PLĂȚILE SE FAC DIN 25 NOIEMBRIE!

MINISTRUL OROS: PLĂȚILE SE FAC DIN 25 NOIEMBRIE!

26 noiembrie 2020 - 08:16

BANII ÎN CONTURILE FERMIERILOR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, anunță că ajutoarele Covid-19 au început să fie transferate către conturile fermierilor încă de ieri, miercuri, 25 noiembrie 2020. Deocamdată, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) nu a comunicat sumele autorizate la plata acestor ajutoare.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [4]  
Pagini: [1]  1   
4.
Phrlac
|
01. 14, 2018. Sunday 18:22
3.
Vasiliu Paul
|
01. 14, 2018. Sunday 16:37
Pesticidele sunt cancerul lumii moderne Albinele sunt in mare pericol datorita acestor pesticide .Se aduce o grava atingere sanatatii umane animale si intregului ecosistem. SOS
2.
Vasiliu Paul
|
01. 14, 2018. Sunday 16:24
Cel mai mare dusman al albinelor suntvpesticidele cancerul lumii moderne .Pesticidele aduc o grava atingere vietii pe pamint si a intregului ecosistem ...Albinele si toti polenizatorii sunt in mare pericol
1.
Vasiliu Paul Lalesti Vaslui Romania
|
01. 14, 2018. Sunday 16:03
Daca albina va dispare in timp de 4 ani omenirea va dispare si ea. Albert Enstein ..Cel mai mare pericol il prezinta pesticidele ..pesticidele pun in pericol sanatatea umana animala si a intregului ecosistem cancerul lumii moderne .Albinele sunt in mare pericol la fel si toti ceilanti polenizatori
Rezultate: [4]  
Pagini: [1]  1   

Video

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Principala problemă din acest an în cultura pepenilor verzi a fost antracnoza, o boală care atacă toate părțile aeriene ale plantei: frunze, fructe şi tulpini. Soluțiile Syngenta pentru controlul atracnozei sunt produse precum Cidely Top și Ortiva Top aplicate în alternanță.

În cultura pepenilor galbeni principala problema a fost mana. Fungicidul Revus are o acţiunea puternică şi persistentă şi asigură un bun nivel de combatere al manei.

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Scrisoare de la profesoară către părinţi:

Scrisoare de la profesoară către părinţi:
- "Dragi părinţi, vă rog să-l spălaţi pe Bulă! Miroase!" Detalii