Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Avem LEGE, n-avem NORME! Facilităţile FISCALE pentru COOPERATIVE rămân în AŞTEPTARE

Publicat: 03 noiembrie 2016 - 12:08
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

LEGEA COOPERAŢIEI AGRICOLE A RĂMAS FĂRĂ NORME METODOLOGICE! Deputații au votat marți, 28 iunie, în unanimitate, modificarea și completarea Legii cooperației agricole nr.566/2004. 

Modificările aduse Legii
În proiectul pentru modificarea legii cooperației (în așteptare încă din septembrie 2015) sunt prevăzute facilități fiscale pentru cooperativă și pentru membrii cooperatori: reducerea cu 20% a impozitului pe profit în primii 5 ani de activitate; scutirea membrilor de la plata impozitului pe venituri în cazul persoanelor juridice, microîntreprinderi, şi de la plata impozitului pe norma de venit în cazul persoanelor fizice (PF, PFA, II, IF), pentru producţia valorificată prin/către cooperativa agricolă; în cazul cooperativelor microîntreprinderi, acestea să plătească impozit pe profit şi să fie scutite de la plata impozitului pe venituri; scutirea de la impozitul pe proprietate a bunurilor membrilor cooperatori utilizate în cadrul cooperativei agricole.

Trei luni de aşteptare. Discuţiile vor fi reluate
Încă din 13 iulie a.c., când la Ministerul Agriculturii a fost organizat un grup de lucru pentru dezbaterea noilor modificări ale Legii, fermierii au tras nădejde că se va rezolva problema impozitării cooperativelor agricole. Acum, la 2 noiembrie a.c., Asociaţia Cooperativelor Agricole din România trimite la Ministerul Agriculturii o scrisoare deschisă. De ce? Pentru că au trecut deja peste trei luni şi nu s-au adoptat Normele metodologice care să reglementeze aceste propuneri de modificări ale legii. “Chiar dacă de la această întâlnire au trecut deja 3 luni şi jumătate, la interpelarile făcute la minister cu privire la continuarea acestei discuţii, ni s-a răspuns că datorită faptului că persoana de la ministerul de finanţe, cu care s-a ţinut legătura pe această temă, nu mai lucrează în minister, discuţiile între ministere trebuie reluate, se arată în scrisoarea ACAR. Aşadar, a plecat omul de legătură şi s-a dus pe apa sâmbetei tot?

scrisoare-acar-1_bscrisoare-acar2_b

Niciun fel de facilitate pentru cei care doresc şă se asocieze în cooperative
Mai sunt două luni din 2016. Decembrie e luna Sărbătorilor, mai este oare timp suficient pentru un final fericit pentru fermieri? “Întrucât până la începutul noului an fiscal mai sunt mai puţin de două luni, considerăm că fără implicarea unor personae care pot să finalizeze aceste norme în timp util, putem spune că, în continuare, nu există niciun fel de facilitate pentru cei care doresc şă se asocieze în cooperative, susţin membri ACAR.

Ce spun fermierii? Află din următoarea ediţie a revistei Ferma!

Vizualizat: 1837 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

De mare ajutor

De mare ajutor
Un preot observă pe cealaltă parte a străzii un copil care nu ajungea la sonerie, deşi se chinuia de numa', numa'. Detalii