Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

AVANPREMIERĂ.TĂURAŞII îngraşă profitul FERMIERILOR cu INIŢIATIVĂ

Publicat: 29 octombrie 2016 - 11:27
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CINE NU RISCĂ, NU CÂŞTIGĂ! Zootehnia a devenit o alternativă pentru unii fermieri, mai ales pentru cei care doresc să-şi asigure un venit constant pe tot parcursul anului, fără a depinde atât de mult de alocarea subvenţiilor.

Anul acesta, mai mult ca oricând, s-a simţit nevoia de cash-flow în ferme. Radu Soldubanu, fermier din Satu Mare, a apelat în premieră la un împrumut bancar pentru a-şi acoperi costurile de producţie.

radu-soldubanu_b

Absolvent al Institutului Agronomic Timişoara, acesta s-a apucat de cultivat pământul în 2005, avându-i alături pe cei doi fii ai săi, Răzvan şi Tudor, primul, în vârstă de 29 de ani, inginer agronom şi el, iar cel mic (28 ani), medic veterinar. În prezent, cei trei administrează o suprafaţă de 850 hectare şi, mai nou, se ocupă şi de creşterea bovinelor pentru carne.
În toamna anului trecut, Radu Soldubanu a construit un adăpost având o capacitate de 140 de bovine. Investiţia iniţială a fost de 650 mii de lei. În momentul de faţă adăpostul găzduieşte o sută de viţei, majoritatea metişi.

Citeşte povestea de succes a fermierului Radu Solduban în revista Ferma, ediţia 1-14 noiembrie 2016!

(Articol redactat de Liviu Gordea)

Vizualizat: 1930 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Ospitalitatea românilor, un brand de ţară

Ospitalitatea românilor, un brand de ţară

Katharina Seuser, preşedintele Reţelei Europene a Jurnaliştilor din Agricultură (ENAJ), s-a arătat copleşită de căldura cu care a fost primită şi de interacţiunea cu oamenii pe parcursul celor cinci zile ale turului organizat de Asociaţia Presei Agricole din România la sfârşitul lunii iunie, când am realizat şi acest scurt interviu.

GENETICA WWS, CAMPIOANA UNGARIEI CEA MAI MARE EXPOZIŢIE ZOOTEHNICĂ DIN UNGARIA CUM FACI 80 DE TONE DE VARZĂ PE HECTAR

Bancul zilei

Cum se urcă pe cal

Cum se urcă pe cal
Sir se urcă pe cal invers, cu spatele în faţă... Detalii