Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ASTĂZI, NUMĂRUL PORCILOR UCIȘI ÎN FERMA DIN TULCEA A AJUNS LA 30.000!

Publicat: 24 iulie 2018 - 14:00
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

COȘMARUL DIN TULCEA! 30.000 de porci uciși și incinerați până ASTĂZI la CARNIPROD Tulcea, una dintre cele mai mari exploatații comerciale, prosperă altădată, cu o cifră de afaceri anul trecut de aproape 19 milioane de euro. Ferma de porci numără 48.000 de capete, a declarat acționarul majoritar Nicolae Ciuleac, pentru AGROINFO, în secunda în care pesta porcină africană a lovit exploatația comercială. Până la această oră, nu s-a plătit aici niciun leu despăgubire!

Poate la ora aceasta, la care vorbim, s-au depășit 30.000 de porci uciși la CARNIPROD Tulcea, cu vreo 100-200 de capete. Dar, astăzi, ca să spunem așa, s-a schimbat prefixul pentru că până acum se numărau 20 și ceva de mii de porci uciși. Dosarul pentru despăgubiri nu este încă gata. Se lucrează la acest dosar, a fost cea mai mare exploatație comercială de creștere a porcilor din județ, a declarat Călin Irinel, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Tulcea, exclusiv pentru AGROINFO.

Coșmarul s-a instalat în exploatația comercială CARNIPROD Tulcea, unul dintre cei mai mari producători și procesatori români, la începutul lunii iulie 2018 când  virusul Pestei Porcine Africane (PPA) a fost depistat de autoritățile sanitare veterinare atât în cele două ferme de creștere a porcilor, cât și în abator. S-a pus lacătul pe întreaga afacere. Ferme, abator, fabrică și cele 30 de magazine pe care firma le avea în în Constanța, București, Brăila, Tulcea și Galați.

Știți ce e aici? Să ucizi 48.000 de capete de porci?! Nici să nu vă imaginați ce e aici, nu vă gândiți la asta. E macabru! Eu nu vreau să văd și așa am visurile mele urâte. Nu vreau să văd nimic și nu vreau să mai știu nimic. Cât pot...mă rog...nu știu. Și eu am o limită de a suporta, declara, exclusiv pentru AGROINFO, acționarul majoritar și directorul general CARNIPROD, Nicolae Ciuleac, chiar imediat după începerea operațiunilor de ucidere și incinerare a porcilor. INTEGRAL INTERVIUL CU NICOLAE CIULEAC ÎL GĂSIȚI AICI!

Din cei 500 de angajați ai exploatației comerciale, 150 munceau în fermele de creștere a porcilor. Luna aceasta își vor mai primi salariile, a declarat Nicolae Ciuleac, pentru ZF, iar de luna viitoare rămân fără loc de muncă. Nicolae Ciuleac nu vrea să mai crească porci, după ce afacerea i-a fost pusă la pământ printr-o lovitură crâncenă.

Dosarul pentru despăgubirile pe care trebuie să le primească firma în urma dezastrului lăsat de pesta porcină africană nu este încă gata. Deocamdată, acționarul majoritar nu a primit niciun leu. Dosarul este în lucru, spune purtătorul de cuvânt al Prefecturii Tulcea. Pagubele de la CARNIPROD sunt uriașe, la zecile de mii de porci uciși și incinerați se adaugă sutele de tone de carne, aflată pe stoc, și care a fost incinerată, marfa din cele 30 de magazine și alte cheltuieli colaterale, lemne pentru arderea porcilor, etc.

În județul Tulcea, unde pesta porcină africană a făcut ravagii, au fost plătite deja despăgubiri în valoare de 70.000 de lei .

Despăgubirile au fost acordate pentru primele cazuri de pestă porcină africană, din zona de nord a județului Tulcea. Sunt peste 30 de dosare de despăgubiri, ele vin pe rând. Mesajul este acesta: fermierii, persoanele care cresc porci în gospodării este bine să colaboreze cu instituțiile statului, cu autoritățile sanitare veterinare și să declare porcii bolnavi pentru că vor fi despăgubiți. La Tulcea, cum am spus, au fost deja acordate despăgubiri.

Prețul unui porc ucis este stabilit de o comisie de evaluare constituită la nivelul fiecărei unități administrativ teritoriale. Se numește preț de înlocuire, iar această valoare de înlocuire poate să fie mai mare decât prețul oferit la piață pentru un porc sau mai mică. Depinde de prețul de referință, care poate să fie de 5,75 de lei pe kilogram sau poate ajunge și la 7 lei, la 10 lei, în funcție de zonă. Comisiile de evaluare răspund de despăgubirile acordate, spune Călin Irinel.

Pentru a se stopa răspândirea virusului PPA, autoritățile sanitare veterinare  din Tulcea au decis să fie uciși porcii aflați în gospodăriile mai multor comune tulcene, atât animalele infectate cu virus, cât și cele sănătoase. Primarii au fost înștiințați de Prefectură să caute un loc unde să se sape o groapă mare, iar porcii uciși sunt îngropați, ne spune aceeași sursă.

Mai sunt trei exploatații comerciale mari de creștere a porcilor în județul Tulcea. La una dintre ele ar fi fost deja suspiciuni de pestă porcină africană. Deocamdată nu se știe nimic sigur și care va fi soarta acestor ferme mari.

Potrivit informațiilor furnizate de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) pesta porcină africană a ajuns în şase judeţe din România: Ialomiţa, Bihor, Constanţa, Brăila, Tulcea şi Satu Mare.

 

Vizualizat: 120357 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

SUMELE PENTRU PLATA AJUTORULUI DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR!

SUMELE PENTRU PLATA AJUTORULUI DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR!

18 septembrie 2020 - 14:53

OFICIAL. Ministerul Agriculturii a stabilit, printr-un proiect de hotărâre de Guvern, publicat astăzi pe site-ul oficial, sumele pentru plata ajutorului de stat, pentru anul 2020, pentru creșterea animalelor. Proiectul modifică Hotărârea Guvernului nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor.

INVESTIȚIE DE 1,2 MILIOANE LEI FĂCUTĂ DE ANSVSA!

INVESTIȚIE DE 1,2 MILIOANE LEI FĂCUTĂ DE ANSVSA!

17 septembrie 2020 - 20:08

COMUNICAT ANSVSA. Dr. Robert Chioveanu, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), a inaugurat astăzi, 17 septembrie 2020. noua secție de biologie moleculară și analiză genetică din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș (DSVSA).

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

17 septembrie 2020 - 16:11

CÂND AJUNG BANII ÎN CONTURILE FERMIRILOR? Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi că de mâine, 18 septembrie 2020, începe plata ajutorului de stat pentru fermierii ale căror culturi agricole au fost afectate de secetă.

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

17 septembrie 2020 - 15:51

OPINIE. Vin domnii de la oraș să-l caute pe țăranul român și să-i asculte necazurile, să-i vadă truda doar în campanie electorală. Atunci vor toți să-i arate țăranului cât de tare îl sprijină și cât de tare le pasă de soarta lui. Toți vor să se fotografieze și să se filmeze alături de țăranul român de parcă ar fi un exponat într-un muzeu. Pentru că asta va ajunge dacă i se vor da doar vorbe, nu și fapte.

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

17 septembrie 2020 - 11:22

TINERI FERMIERI DIN DIASPORA. AGROINFO a primit o scrisoare de la o familie de tineri care muncește în Cehia. Cei doi soți și-ar dori să se întoarcă în România și să-și facă o fermă la ei acasă. Ne-au rugat să le spunem ce condiții trebuie să îndeplinească pentru ajutorul de 50.000 de euro pentru instalarea tinerilor fermieri, varianta pentru tinerii români din diaspora.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

17 septembrie 2020 - 09:36

AGENDA ȘEFULUI MADR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, se află, în acest moment, la discuții cu crescătorii de oi și de vaci din localitatea Hida, județul Sălaj. Șeful MADR își publică zilnic agenda pe pagina sa oficială Facebook.

UN FERMIER AUSTRIAC RISCĂ PUȘCĂRIE PENTRU CĂ LE-A DAT SALARII PREA MICI MUNCITORILOR ROMÂNI!

UN FERMIER AUSTRIAC RISCĂ PUȘCĂRIE PENTRU CĂ LE-A DAT SALARII PREA MICI MUNCITORILOR ROMÂNI!

17 septembrie 2020 - 09:01

ANCHETAT CĂ-ȘI PLĂTEA PROST MUNCITORII. Un fermier austriac din Marchfeld riscă o amendă uriașă și chiar închisoarea, după ce autoritățile au aflat că îi plătea pe sezonierii din România și Serbia cu doar 4,20 euro pe oră, informează Digi24.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 17 - 23 SEPTEMBRIE 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 17 - 23 SEPTEMBRIE 2020!

17 septembrie 2020 - 08:36

Caracteristici meteorologice. În primele zile va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, după care, spre sfârșitul perioadei se va produce o răcire treptată a vremii, la nivelul întregii țări.

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! CAZURI DE FORȚĂ MAJORĂ pentru FERMELE DE ANIMALE!

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! CAZURI DE FORȚĂ MAJORĂ pentru FERMELE DE ANIMALE!

16 septembrie 2020 - 18:49

ANUNȚAȚI APIA DE URGENȚĂ! Nu sunteți excluși de la plata subvențiilor APIA, aferente acestui an, dacă aveți dovada cu care să demonstrați că ați avut un caz de forță majoră în ferma de animale sau o circumstanță naturală. Care sunt actele de care aveți nevoie și-n cât timp trebuie să anunțați Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)?

ACTE OBLIGATORII pentru SUBVENȚIILE APIA ALE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

ACTE OBLIGATORII pentru SUBVENȚIILE APIA ALE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

16 septembrie 2020 - 15:21

SUBVENȚII APIA 2020! Crescătorii de animale care au solicitat anul acesta ajutorul național tranzitoriu și sprijinul cuplat, subvențiile APIA din zootehnie, trebuie să prezinte la controlul efectuat de Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ) mai multe acte obligatorii pentru încasarea banilor de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). AGROINFO vă pune la dispoziție lista cu acte.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Adi
|
08. 03, 2018. Friday 00:40
Oare la ferma lui dragnea, iau ucis porci ?vați întrebat ?????
1.
Marzac Virginia
|
07. 25, 2018. Wednesday 19:05
Nu este nici o minciuna la Visina mor porcii pe capete care am apucat sa ii taiem aveau matele pline de bube albe la alte persoane au gasit splina ficatul putrezite in ei.
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Trei amici

Trei amici
Trei amici, evident români, erau într-o barcă şi dădeau la peşte când deodată un înger vindecător apare lânga ei. Detalii