Adama
Vinasa Rompak

Articol INCENDIAR! ROMÂNIA LUCRULUI FĂCUT de MÂNTUIALĂ ...EMOȚIONALĂ!

Publicat: 15 septembrie 2016 - 16:01
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

EXCLUSIV AGROINFO. Eu sunt o țărăncuță din România care vă scrie despre cum se vinde pământul nostru românesc la tot străinul care dă bani mulți pe el. Nu mai vreau să se întâmple asta! M-aș fi emoționat și eu puțin și chiar aș fi lăcrimat când s-a constituit Comitetul de Inițiativă pentru referendumul național care să schimbe Constituția. Un așa Comitet nu a mai fost în România! Dar am rămas cu emoția în gât. Citiți ce nu știți despre noul Comitet!

Prima oară am văzut că Mișcarea Focul Dacic vrea să facă un referendum național ca să schimbe Constituția. Să nu mai fie ciopârțită țărișoara asta, să nu mai vină străinii să ne ia pământul, pădurile, apele. Nu am știut cine sunt cei de la Focul Dacic și, totuși, am fost prima care am scris despre ei UITE AICI!

Apoi, nu am mai auzit de ei până acum când am văzut că au format un Comitet de inițiativă care să strângă 500.000 de semnături ca să schimbe Constituția (articolul 44, aliniatul 2). Cum să o schimbe? Pământul nostru să fie declarat patrimoniu național. Dar nu tot și nu în toate cazurile. Dacă străinii vor o bucată de pământ pe care să construiască, pot să cumpere. Dacă vor o bucată de pământ pe care să facă agricultură, nu mai pot să cumpere! Interzis! Interesantă treabă, zic!

Să văd cine mai e “băiat de comitet”? Dimitrie Muscă, unul dintre cei mai mari fermieri din România, care stăpânește un complex agro-industrial în vestul țării și Emil Dumitru, președintele Federației Pro Agro. Pe mine m-a invitat domnul Muscă și nu am putut să refuz. Cu dragă inimă m-am alăturat, îmi spune Emil Dumitru. Interesantă treabă, zic din nou! Oare cine e și cu ce se mai ocupă președintele Ioan Troican pe lângă ațâțarea Focului Dacic?

AGROINFO:  Sunteți o organizație nonguvernamentală? 

IOAN TOROICAN: Da, avem un an de zile, suntem niște puișori în societatea civilă românească. Am înființat organizația în ianuarie anul trecut.

AGROINFO: Dumneavoastră ați fost cu inițiativa?

IOAN TOROICAN: Da, eu sunt capul răutăților (râde)

AGROINFO: Și sunteți de profesie... ? Ce profesie aveți ?

IOAN TOROICAN: Om de afaceri în momentul ăsta. Și fac afaceri imobiliare.

AGROINFO: Deci, aveți o agenție de imobiliare? Și vindeți terenuri prin agenție?

IOAN TOROICAN: Nu, nu! Adică, vând terenuri prin agenție. Dar, de fapt, nici nu am deschis de foarte mult timp. De 6 luni am deschis-o. Am anunțat că nu tranzacționăm și nu intermediem nicio tranzacție de terenuri agricole în special către străini. Păi, ar fi culmea!

AGROINFO: Este interesant că vă ocupați tocmai de o agenție imobiliară.

IOAN TOROICAN: Păi, trebuie să trăiesc din ceva. Că din ceea ce fac acum nu se poate trăi. Sunt curios câți sponsori o să vină, să sponsorizeze acțiunea (acțiunea cu Comitetul de inițiativă n.r.). Cred că foarte puțini.

AGROINFO: Până acum, aveți ceva sponsori? De exemplu, domnul Dimitrie Muscă, să o spunem pe aia dreaptă, sponsorizează această acțiune? Domnia-sa are putere financiară.

IOAN TOROICAN: Toate sponsorizările vor fi la vedere. Deocamdată, suntem în discuții, dar în momentul în care va exista un contract de sponsorizare îl punem pe site-ul nostru, să știți.

Agenția de imobiliare a președintelui Ioan Troican este în Timișoara. La mică distanță e Aradul, unde se află fermierul Dimitrie Muscă.

AGROINFO: Pe domnul Ioan Toroican de la Mișcarea Focul Dacic îl cunoașteți demult?

DIMITRIE MUSCĂ: De un an de zile au mai venit pe la mine și au cochetat cu mine.

AGROINFO: Dumneavoastră sponsorizați acțiunea de strângere de semnături a Comitetului? Aveți puterea financiară ca să o faceți.

DIMITRIE MUSCĂ: Am putere financiară. Nu este cazul să discutăm acum despre acest lucru. Dacă va fi nevoie vom face orice. Și când a fost mișcarea împotriva exploatării gazelor de șist. Ne-am adunat, am găsit bani și am făcut ceea ce trebuia să facem. Și o perioadă am șI avut câștig de cauză. Văd că nebunii au reluat această exploatare a gazelor de șist. Foarte mult vreau să corelez una cu alta. Unii ne iau pământul și alții ne bagă otravă în pământ.

AGROINFO: Acțiunea în care v-ați implicat, Comitetul de inițiativă pentru strângerea de semnături, ce sorți de reușită credeți că are? O să se strângă 500.000 de semnături, o să iasă o lege bună?

DIMITRIE MUSCĂ: Eu sunt un om. Dar dacă ne adunăm, dacă suntem mulți și puternici și curați, fără interese politice, fără interese meschine, nu vrem să obținem niciun titlu și nicio glorie de nimica, atunci, putem să reușim. Dar dacă avem interese de urmărit...

AGROINFO: Cam greu să știți dinainte ce interese urmărește unul și altul dintre cei implicați în această acțiune.

DIMITRIE MUSCĂ: Este prima dată când ne-am văzut, la semnarea actului de constituire a Comitetului de inițiativă (actul s-a semnat la un notar din Timișoara pe 14 septembrie 2016  n.r.). Au venit profesori universitari și de la Craiova, București, Cluj, niște eminențe cenușii.

Ce se va întâmpla mai departe cu Comitetul, cu acțiunea, cu modificarea Constituției? Președintele Focului Dacic îmi spune că voi afla imediat ce acțiunea de strângere de semnături primește avizul Consiliului Legislativ.

Suntem transparenți total, mă asigură președintele.  

Vizualizat: 5076 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

13 decembrie 2024 - 06:01

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 79/2009 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbției fondurilor alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru renovarea şi dezvoltarea spațiului rural prin creşterea calității vieţii şi diversificării economiei în zonele rurale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.262/2009.

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

13 decembrie 2024 - 05:51

Guvernul a aprobat joi, 12 decembrie 2024, un act normativ care vizează actualizarea Registrului Agricol pentru perioada 2025-2029. Fără adeverință de la Registrul Agricol, niciun fermier, crescător animale nu poate încasa subvențiile APIA.

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

13 decembrie 2024 - 05:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe www.afir.ro Raportul de selecție pentru etapa a doua de depunere a proiectelor aferente intervenției DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

13 decembrie 2024 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 12 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 108.521.264,61 euro (539.929.424,90 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 479.478 fermieri, astfel:

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

12 decembrie 2024 - 17:06

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată OUG pentru modificarea art.16 alin. (1) din Legea nr. 195/2028 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție, precum și a art. 15 alin (1) din Legea nr. 227/2018 privind aprobarea Programului de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

12 decembrie 2024 - 09:13

Un proiect de Ordin MADR, publicat în dezbatere, modifică sprijinul cuplat zootehnic pentru venit, SCVZ, pentru creșterea taurinelor de carne în sensul stabilirii vârstei minime în cazul animalelor care fac obiectul acestei forme de sprijin.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
ex fermier
|
09. 18, 2016. Sunday 14:29

Constitutia trebuie schimbata dar nu doar pentru pamant ci pentru multe altele, mai ales pentru a inchide apa de la moara hotilor care jefuiesc de ani de zile banii pe care-i platesc in special saracii cei multi si cei care se zbat sa evite spagile cerute de cateii guvernantilor, pentru a putea supravietui si a face sa le supravietuiasca afacerile in care produc bunuri de consum si ofera locuri de munca chiar daca sunt destul de slab platite datorita taxelor destul de mari si spagilor de cateva ori mai mari inca..... arestarea tuturor hotilor , si confiscarea averilor create fraudulos,prin saracirea populatiei cinstite care-si vede zilnic incalcate cele mai elementare drepturi fara a vedea vreodata vreun pedepsit pentru asta!!!!
Treziti-va oameni buni si votati eliminarea finantarii partidelor politice din bani publici,micsorarea pana la paritate cu cele din mediul privat , si pe criteriul productivitatii a salariilor bugetarilor, in primul rand a celor din administratie , guvern si ministere, limitarea numarului politistilor, militarilor si jandarmilor in functie de necesitatile reale, etc.
Sunt multe lucruri care nepot schimba modul de viata inainte de vanzarea pamantului, si daca nivelul de trai al populatiei va creste se vor gasi cei care vor putea linistiti face concurenta strainilor in cumpararea si exploatarea bunurilor nationale in folosul tarii si al populatiei din Romania .

1.
cristiannn
|
09. 15, 2016. Thursday 18:14

sunteti in Europa , luati bani pentru utilaje si pentru orice fel de subventie europeane private si publice dar dupa devenit nationalisti?serios?

Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii