Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ARABIA SAUDITĂ, UNDĂ VERDE pentru EXPORTUL DE ANIMALE DIN ROMÂNIA!

Publicat: 20 mai 2018 - 10:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

EXPORT DE OVINE ȘI BOVINE! După o misiune de evaluare a serviciilor veterinare din România și a condițiilor de bunăstare și biosecuritate din centrele de colectare bovine, ovine și caprine, o delegație de experți din Arabia Saudită a concluzionat că România întrunește condițiile pentru exportul de animale vii către Regatul Arabiei Saudite.

Până în prezent, au fost agreate de către cele două părți certificatele sanitare veterinare pentru exportul de bovine și ovine, anunță Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu, s-a întâlnit joi, 17 mai 2018, cu o delegație de oameni de afaceri din Regatul Arabiei Saudite interesați de domeniul agroalimentar. Întâlnirea a avut loc la finalul vizitei efectuată de oamenii de afaceri saudiți în țara noastră, cu scopul de a stabili relații comerciale cu operatori economici din sectorul creșterii animalelor (bovine și ovine).

ANSVSA a inițiat demersurile pentru deschiderea exportului de animale și produse de origine animală către Arabia Saudită la sfârșitul lunii aprilie a anului trecut, când, o delegație condusă de președintele Autorității s-a întâlnit cu reprezentanți ai Ministerului Apelor, Mediului și Agriculturii, ai Autorității pentru Alimente și Medicamente, dar și cu vicepreședintele Camerei de Comerț și reprezentanți ai oamenilor de afaceri interesați de domeniul agroalimentar.

Oficialii români și cei saudiți au convenit asupra abordării cu prioritate a relațiilor de cooperare sectorială și a derulării cu celeritate a tuturor etapelor necesare.

Ca urmare a celor agreate, anul trecut, în septembrie, o delegație de experți saudiți a derulat o misiune de evaluare a activității serviciilor veterinare din România în domeniul supravegherii și controlului bolilor la rumegătoare, precum și a condițiilor de bunăstare și biosecuritate din centrele de colectare bovine, ovine și caprine.

La ședința finală de evaluare a rezultatelor misiunii s-a concluzionat de către partea saudită că România întrunește condițiile referitoare la sănătatea animală, bunăstarea și biosecuritatea din exploatațiile comerciale și centrele de colectare animale vii, pentru demararea activităților comerciale de export de rumegătoare din România în Regatul Arabiei Saudite.

În paralel, au continuat discuțiile tehnice între instuțiile omoloage asupra propunerilor de certificate sanitare veterinare, în vederea stabilirii condițiilor sanitare veterinare pentru exportul din România în Arabia Saudită.

Negocierile continuă și pentru deschiderea exportului de carne de bovine, ovine și pasăre, dar și de lucernă și furaje prelucrate.

Vizualizat: 3963 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănat în sistem No-till

Semănat în sistem No-till

Cu siguranţă aţi auzit despre “No till”, adică “fără arătură”. În ţara noastră sunt puţini fermieri care au decis să producă în acest sistem. Unul dintre ei este Laurenţiu Gogoşeanu din comuna Murgaşi, judeţul Dolj. Iată tehnologia No-till în imagini!

Reporter: Paula Ciupag
Operator imagine: Dănut Viezuină
Montaj: Claudiu Borobei

A inceput INDAGRA! Hibridul SY Experto - producţie record Titan Machinery la Agromalim 2019

Bancul zilei

Fericire

Fericire
Soţia se adresează cu indignare soţului: Detalii