Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

APICULTURA DIN ROMÂNIA, CAPTIVĂ ÎN SĂRĂCIE PENTRU CA UN GRUP DE INTERESE SĂ DEȚINĂ MONOPOLUL!

Publicat: 08 ianuarie 2019 - 21:13
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

MESAJ PENTRU APICULTORI! A VENIT VREMEA CÂND NU MAI TREBUIE SĂ STĂM PE MARGINE! Un apicultor din Craiova a lansat un mesaj puternic pe rețeaua de socializare Facebook. Marian Stuparul Oltean spune că apicultura din România este în pragul sărăciei, subcapitalizată pentru ca un anumit grup de interese să dețină monopolul. La mijloc fiind vorba de mulți bani și de putere.

Cândva, ei mă vor întreba: “Tu ce-ai făcut când a existat șansa să schimbați/modificați Legea Apiculturii? Când trebuia să vă uniți cu toții, să veniți cu propuneri și să puneți bazele unei legislații corecte, care să vină cu adevărat în sprijinul tuturor apicultorilor?
Iar eu le voi răspunde, cu mândrie: “Am stat alături de ei! N-am privit neputincios de pe margine, ci am ales să mă implic!”

Dragi colegi, de mai bine de douăzeci de ani, apicultura din România este ținută captivă, subcapitalizată în pragul subzistenței, al sărăciei și nu întâmplător, ci dintr-un calcul meschin, pentru ca un anumit grup de interese să-și conserve puterea, monopolul, interesele personale. Interesele sunt mari, pentru că întreg scenariul acesta este dominat de bani! Bani și putere!

Explicația este una cât se poate de simplă, de tip cauză/efect.
#Cauza: grupul de interese
#Efectul: depedența de ei

De traiul în izolare s-a profitat în trecut, dar trag foloase și acum acești indivizi, care nu-și urmăresc decât propriile interese. Ei nu se vor schimba sau nu vor părăsi scena publică de bună voie. Este timpul să înțelegem că puterea este în mâna oamenilor de bună-credință cărora le pasă ce se întâmplă nu doar în curtea lor, ci și în comuna lor, în localitate lor, în țara lor.
E momentul când putem schimba toate astea!
A venit vremea ca oamenii buni să se implice dacă sunt cu adevărat nemulțumiți.
Pasivitatea și statul pe margine, nu sunt soluții!
Pentru a ne implica și a ne aduce contribuția la destinul sectorului apicol din România, am înființat un grup de #whatsapp (Apicultura din România), unde se pot face propuneri de modificare a Legii Apiculturii. Grupul este deschis oricărui apicultor, asociație, federație, confederație, sindicat, cooperativă, etc.
Am ales această variantă, pentru că din punct de vedere logistic, este mult mai ușor să avem grupate toate propunerile într-un singur loc, în loc să periem zilnic, toate grupurile apicole și să conspectăm de acolo, propunerile colegilor bine-intenționați.

marian-stuparul_b

Așadar, cine dorește să facă propuneri pentru modificarea Legii Apiculturii din România, este invitat să se înscrie în grupul de whatsapp.
Înscrierea se face prin mesaj privat. (Cu mențiunea: doresc să mă înscriu în grupul de whatsapp pentru modificarea/completarea legii apiculturii).

Câteva mențiuni suplimentare:
1. Grupul nu este unul destinat dezbaterii ci doar propunerilor de modificare a legii.
2. După ce vom centraliza toate propunerile, acestea vor fi grupate, pe capitole, iar dezbaterea va fi publică, cu subiecte deschise, pe toate grupurile apicole din România.
3. Vă invit să vă implicați și să faceți propuneri cu toții. Arătați că vă pasă!
Gândiți-vă că o idee bună, a oricăruia dintre noi, poate deveni parte din lege.
Doamne ajută!

Vizualizat: 5224 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Chirila Mihai
|
01. 09, 2019. Wednesday 00:54
Cum poate fi modificata Legea apiculturii si in beneficiul apicultorilor care nu sunt inregistrati la ACA?
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

În standul producătorul suedez de la Agritechnica 2019 au fost prezentate o serie de noutăţi: semănătoarea de precizie şi de mare viteză - Temp L, grapa pentru pregătirea patului germinativ - NZ Extreme 1425 cu o lăţime de lucru de 14,25m şi sistem inovativ - Tempo WideLining - care oferă posibilitatea realizării de cărări tehnologice păstrând densitatea (plante/ha) şi care este destinat fermierilor care distribuie dejecţii lichide în culturile de porumb siloz.

#agroinfo, #vaderstad

Interviu cu Sorin Radu - reprezentant Väderstad România;

Reporter: Gheorghe Ghişe

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

După 25 de ani

După 25 de ani
Două colege de liceu se reîntâlnesc după 25 de ani: Detalii