Adama
Agreena-direct
AGRICOVER

APIA ÎN CONTROL! VERIFICAREA CONDIȚIILOR ARTIFICIALE PENTRU SUBVENȚIA APIA PE HECTAR!

Publicat: 03 august 2020 - 07:17
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PLATĂ SUBVENȚII APIA 2020. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) se află, în această perioadă, în plin control al fermelor care au solicitat subvențiile agricole aferente acestui an. Atenție! APIA verifică dacă fermierii au creat condiții artificiale pentru a obține suma pe hectar cu care sunt subvenționați în fiecare an.

Art. 93 din Ordinul M.A.D.R. nr. 619/2015 prevede: (1) Se consideră condiţie artificială creată pentru a determina eligibilitatea suprafeţelor de teren, prevăzute la art. 10 alin. (5) lit. b) - l) cedarea dreptului de folosinţă către un fermier activ asupra acestor suprafeţe.

APIA verifică eligibilitatea acestor suprafeţe înaintea acordării plăţilor prin următoarele metode:

a) solicită documente doveditoare că terenul în cauză nu a fost scos din circuitul agricol;
b) solicită documente doveditoare privind activitatea agricolă desfăşurată de către solicitant pe aceste suprafeţe;
c) efectuează verificări în baza de date LPIS cu privire la zonele rezervaţiilor ştiinţifice/zonele de protecţie strictă şi conservare specială/amenajările peisagistice;
d) efectuează verificări în lista aeroporturilor şi culoarelor de siguranţă/aerodromurilor/heliporturilor pusă la dispoziţie de Ministerul Transporturilor;
e) efectuează, după caz, verificări în baza de date LPIS şi/sau verificări în teren, utilizând ortofotoplanurile cele mai recente, privind existenţa lucrărilor hidrotehnice, de îmbunătăţiri funciare, de gospodărirea apelor şi ale căilor de transport terestru, parcuri fotovoltaice sau parcuri eoliene, terenuri de golf, parcuri, pârtii de ski.

APIA verifică eligibilitatea acestor suprafeţe după acordarea plăţilor în următoarele situaţii:

a) la solicitarea unei terţe persoane în vederea realizării unui control pe teren (plângere pentru nerespectarea condiţiilor de eligibilitate sau a normelor de ecocondiţionalitate);
b) la sesizarea instituţiilor cu atribuţii de control (Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Parchete, Poliţie etc.);
c) oricare alt tip de verificări realizate de APIA, MADR, Curtea de Conturi a României, Comisia Europeană, Curtea Europeană de Audit etc.

Informații furnizate de APIA.

Vizualizat: 4487 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Primar acuzat că a luat ilegal subvenții APIA: Dau banii înapoi!

Primar acuzat că a luat ilegal subvenții APIA: Dau banii înapoi!

18 martie 2024 - 19:52

Terenul unei femei din Cristian a fost folosit de primarul localității Ioan Seuchea pentru a primi ilegal subvenții la APIA, potrivit unei adrese a Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA).

Rase de Vaci Românești: Patrimoniul Genetic Autohton

Rase de Vaci Românești: Patrimoniul Genetic Autohton

18 martie 2024 - 17:06

Bogăția și diversitatea agricolă a României sunt reflectate în mod substanțial în patrimoniul său genetic de vaci autohtone. Cu o istorie îndelungată și o adaptabilitate notabilă la condițiile locale, aceste rase de bovine au contribuit semnificativ la dezvoltarea agriculturii și la producția de lapte și carne.

Condiții plata ANT sfeclă de zahăr pentru acest an!

Condiții plata ANT sfeclă de zahăr pentru acest an!

18 martie 2024 - 14:15

Ministerul Agriculturii a publicat pe site un proiect de Ordin care stabilește condițiile de acordare ale ajutorului național tranzitoriu, ANT, în sectorul vegetal.

Oierul Ionică Sterp: Subvenție 40 euro/mieluță! Să fie 10 euro/mieluță și să se dea la toți oierii!

Oierul Ionică Sterp: Subvenție 40 euro/mieluță! Să fie 10 euro/mieluță și să se dea la toți oierii!

18 martie 2024 - 07:39

Crescătorul de ovine Ionică Sterp, cunoscut în mediul online Ionică Ciobanu, vicepreședinte Asociația Profesională a Ciobanilor din România, spune că asociația pe care o reprezintă e de acord cu propunerea de subvenționare a mieluțelor, s-a propus o subvenție de 40 euro pe cap de mieluță. Domle, să fie 10 euro pe cap de mieluță, dar să fie pentru toată lumea, a spus oierul într-un video distribuit pe Facebook.

Decizie ACUM micii fermieri plata subvențiilor APIA!

Decizie ACUM micii fermieri plata subvențiilor APIA!

17 martie 2024 - 20:09

Comisia Europeană propune scutirea fermelor cu suprafețe mai mici de zece hectare de controale și sancțiuni legate de respectarea cerințelor de condiționalitate. Acest lucru va reduce semnificativ sarcina administrativă legată de controale pentru micii fermieri, care reprezintă 65% dintre beneficiarii PAC, a scris europarlamentarul Dan Motreanu pe Facebook.

Condiții ANT ajutor național tranzitoriu pe hectar pentru acest an!

Condiții ANT ajutor național tranzitoriu pe hectar pentru acest an!

17 martie 2024 - 06:46

Ministerul Agriculturii a publicat pe site-ul oficial un proiect de Ordin MADR care stabilește condițiile de acordare ale ajutorului național tranzitoriu din sectorul vegetal, ANT, subvenție acordată de la bugetul de stat.

Câte oi/capre trebuie să aveți ca să luați ANT anul ăsta!

Câte oi/capre trebuie să aveți ca să luați ANT anul ăsta!

15 martie 2024 - 13:13

Ajutorul național tranzitoriu din zootehnie, ANTZ, este cea mai populară subvenție în rândul crescătorilor, fiind achitată de la bugetul de stat aprobat pentru anul următor anului de cerere APIA. Care sunt condițiile pentru obținerea ANTZ ovine/caprine pentru acest an de cerere?

Ultima oră! Plata ANT vaci lapte și carne!

Ultima oră! Plata ANT vaci lapte și carne!

14 martie 2024 - 22:27

Ajutorul național tranzitoriu din zootehnie, ANTZ, este acordat și-n acest an crescătorilor de bovine. Ministerul Agriculturii a publicat acum pe site-ul oficial un proiect de Ordin cu condițiile de eligibilitate pentru acest ajutor din zootehnie, plătit crescătorilor de la bugetul de stat.

ASTĂZI! Decizie Guvern subvenții APIA fermieri, crescători animale!

ASTĂZI! Decizie Guvern subvenții APIA fermieri, crescători animale!

14 martie 2024 - 20:57

În ședința Guvernului din data de 14 martie 2024 a fost adoptată Hotărârea pentru modificarea și completarea HG nr. 1571/2022 privind stabilirea cadrului general de implementare a intervențiilor aferente sectoarelor vegetal și zootehnic din cadrul Planului strategic PAC 2023-2027, finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă și de la bugetul de stat.

Sprijin cuplat sămânţă de cartof, condiții, acte pentru acest an!

Sprijin cuplat sămânţă de cartof, condiții, acte pentru acest an!

14 martie 2024 - 20:01

Fermierii beneficiază anul acesta de sprijinul cuplat pentru venit - sămânța de cartof, subvenție europeană. Condițiile de eligibilitate, actele necesare sunt incluse într-un proiect de Ordin MADR, publicat pe site-ul ministerului.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Ștefan Slavu: Pentru o fermă la început de drum MF 5713 este un tractor excelent

Ștefan Slavu: Pentru o fermă la început de drum MF 5713 este un tractor excelent

Originar din orașul Tecuci, jud. Galați, tânărul Ștefan Slavu a lucrat și a locuit aproximativ 15 ani în Vestul Europei. Acolo a dezvoltat două businessuri, însă a visat mereu să facă ceva acasă. Cu banii și experiența acumulată s-a întors în România și s-a apucat de agricultură. Din 2018 până în prezent a crescut de la 38 ha la aproximativ 200 ha, iar anul trecut și-a modernizat parcul de utilaje cu ajutorul fondurilor europene. Cum a decurs achiziția și de ce a ales modelul 5713M de la Massey Ferguson.

SIGMA România

contact: Strada Biharia, Nr. 26, Etaj 4, 013981,

București, Romania

T: + 40 21 233 10 64; office@saracakis.ro; www.saracakis.ro

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere