Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

APIA, FOC CONTINUU LA PLATA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

Publicat: 18 mai 2020 - 07:56
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

APIA LUCREAZĂ ȘAPTE ZILE DIN ȘAPTE! Funcționarii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au reacționat vehement la declarațiile politice făcute duminică seara pe un post tv de liderul social-democrat Marcel Ciolacu. Acesta ar fi afirmat că nu sunt plătite subvențiile agricole cuvenite fermierilor pentru anul de cerere 2019.

În aceasta seară (duminică n.r.) am asistat cu uimire și în același timp cu revolta cum un politician aduce grave acuzații instituție noastre. Este vorba de domnul Ciolacul, care la o ora de maxima audiență a afirmat la un post de televiziune că fermierii români nu au primit subvențiile pentru anul 2019 și că APIA este o instituție care nu funcționează. Asemenea acuzații mincinoase nu pot fi lăsate netaxate. Realitatea este următoarea:dan-sergiu_b

1. Subvențiile pentru anul 2019 sunt plătite în proporție de peste 99 la sută.

2. Subvenția pentru motorina consumata in anul 2019 este plătită și în același timp au fost procesate cererile depuse de fermieri pentru motorina consumata in trimestrul 1 din 2020.

3. Ajutorul acordat crescătorilor de animale pentru ameliorarea producției este platit la zi.

4. In data de 16 mai a fost demarată plata sprijinului cuplat - ultima forma de sprijin aferentă anului 2019, aceasta plata se efectuează conform procedurilor, adică la timp.

5. Crescătorii de porcine și păsări au primit drepturile conform măsurii M 14- bunăstarea animalelor.

6. A fost demarată activitatea de primire a cererilor depuse de apicultori prin PNA 2020.

7. Se vizează carnetele rentierilor agricoli.

8. Funcționarii APIA lucrează toată săptămâna, adică 7 zile, în echipele de constatare a calamității provocate de seceta.

Am rugămintea că acest scurt material sa fie adus la cunoștință domnului Ciolacul pentru ca pe viitor sa nu mai denigreze o instituție care de ani buni are cel mai bun procent de absorbție a fondurilor europene( peste 95 la sută) și ai cărei salariați sunt buni profesioniști care, de fiecare data cînd este vorba de a asigura transpunerea în practică a drepturilor producătorilor agricoli din Romania, au răspuns prezent și nu au ezitat să lucreze sâmbăta și duminica pentru că fermierii români să poată beneficia de sprijin atunci cînd au nevoie de acesta, a scris duminică seara Dan Sergiu Moroșanu, Coordonator Serviciu Măsuri Specifice APIA Bacău, pe Grupul APIA creat pe Facebook.

La postare au comentat mai mulți funcționari APIA din toată țara.

APIA este institutia care aduce Romaniei 2,5 miliarde de euro si asta se pare ca deranjeaza!

Toti colegii fără exceptii lucrează cu maxima seriozitate și depun eforturi susținute pt ca toti fermierii sa beneficieze la timp de subvenții!

Se muncește tot timpul, inclusiv la sfârșit de săptămâna! Avem cel mai mare procent de absorbție a fondurilor! Sunt câteva dintre comentariile făcute de angajații APIA.

Potrivit declarației ministrului agriculturii, Adrian Oros, până la începutul săptămânii trecute, pentru subvențiile agricole aferente anului de cerere 2019 au fost autorizaţi la plată peste 99,18% dintre fermieri şi s-au plătit până acum 2,76 miliarde de euro, atât din FEGA, FEADR, dar şi din bugetul naţional.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a comunicat sâmbătă, 16 mai 2020, că a demarat plata sprijinului cuplat vegetal aferent anului 2019, singura subvenție care a rămas de achitat fermierilor pentru anul 2019. Sâmbătă erau autorizați la plata acestei subvenții  30.491 fermieri cu o sumă totală de 54.749.076,22 euro.

Vizualizat: 5781 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

ANSVSA: MII DE MISTREȚI CU PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ!

ANSVSA: MII DE MISTREȚI CU PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ!

25 mai 2020 - 07:58

OFICIAL! De la prima semnalare a prezenței virusului Pestei Porcine Africane (PPA) în România, pe data de 31 iulie 2017 și până în prezent, au fost diagnosticate 3.550 de cazuri la mistreți. În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreți se sting după cel puțin 2 ani de la apariția lor, anunță Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ARE MÂINILE CRĂPATE, SPATELE PRAF ȘI FACE NAVETA DE LA OLT LA CLUJ CU LEGUME!

ARE MÂINILE CRĂPATE, SPATELE PRAF ȘI FACE NAVETA DE LA OLT LA CLUJ CU LEGUME!

24 mai 2020 - 11:35

FĂ-NE O COOPERATIVĂ SĂ FIM ȘI NOI OAMENI! Ilie e din neamul rudarilor din Olt. Are mâinile crăpate și spatele făcut praf de la munca de pe trei hectare de teren cultivat cu legume. Ilie face naveta de la Olt la Cluj ca să-și vândă legumele. Spune că merge cu marfă în Europa. Impresionanta poveste a lui Ilie o spune Anca Marcu, directorul Cooperativei Agricole Lunca Someșului Mic, pe care Ilie a rugat-o să le facă și lor cooperativă ca să fie și ei oameni.

CIOBAN: AM ANUNȚAT PROTECȚIA ANIMALELOR SĂ-MI IA VACILE CĂ NU AM PĂȘUNE!

CIOBAN: AM ANUNȚAT PROTECȚIA ANIMALELOR SĂ-MI IA VACILE CĂ NU AM PĂȘUNE!

24 mai 2020 - 09:34

DISPERAREA UNUI OIER DIN ROMÂNIA. Crescătorul de ovine Romi Mariș din Orăștie, județul Hunedoara, nu are pășune unde să-și ducă cele 77 de vaci. Pășunea închiriată de la primăria Orăștie este pentru turma lui de 1.500 de ovine. Vacile nu mai au loc. Oierul a declarat, pentru AGROINFO, că în disperarea care l-a cuprins a anunțat Protecția Animalelor să vină să ia vacile. Oierul spune că la începutul săptămânii vine o comisie la el.

OFICIAL DIN MINISTERUL AGRICULTURII, LA O STÂNĂ DE OI!

OFICIAL DIN MINISTERUL AGRICULTURII, LA O STÂNĂ DE OI!

24 mai 2020 - 07:33

ÎN VIZITĂ LA O FAMILIE DE OIERI ȚĂRANI! Subsecretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Avram Fițiu, a fost la o stână de oi din județul Cluj. Ciobanii aduceau fetelor de măritat păpuși din caș, a scris Avram Fițiu pe pagina sa oficială Facebook, despre una dintre tradițiile oieritului românesc.

APIA: PLĂȚI PE HECTAR PENTRU FERMIERI!

APIA: PLĂȚI PE HECTAR PENTRU FERMIERI!

24 mai 2020 - 06:48

ANUNȚ OFICIAL! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că a prelungit termenul pentru depunerea cererilor pentru obținerea plăților pe hectar pentru angajamente de silvomediu. APIA a transmis un comunicat pentru AGROINFO.

OFICIAL APIA: TERMEN CERERE AJUTOR DE STAT!

OFICIAL APIA: TERMEN CERERE AJUTOR DE STAT!

24 mai 2020 - 06:27

COMUNICAT! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță toți fermierii interesați că a fost prelungit termenul pentru depunerea cererilor pentru schema de ajutor de stat sprijin pentru prima împădurire și crearea suprafețelor împădurite. APIA a transmis un comunicat pentru AGROINFO.

OFICIAL GUVERN! CE SE SCHIMBĂ LA PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

OFICIAL GUVERN! CE SE SCHIMBĂ LA PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

22 mai 2020 - 06:59

COMUNICAT. Guvernul a adoptat, în ședința de miercuri seara, o Ordonanţă de urgenţă care modifică și completează OUG nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăţi care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020 şi pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură. Sunt modificări la subvenția pentru pășune, pentru micii fermieri, ajutoarele naționale tranzitorii și la termenele APIA pentru notificarea fermierilor aflați la control.

DECIZII GUVERN ASTĂZI SUBVENȚIILE APIA!

DECIZII GUVERN ASTĂZI SUBVENȚIILE APIA!

21 mai 2020 - 21:23

ADOPTATE DE GUVERN. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat, în urmă cu puțin timp, deciziile adoptate astăzi, în ședința de Guvern, care vizează subvențiile agricole aferente acestui an, cuvenite fermierilor români.

SUNTEM ROMÂNI, CUMPĂRĂM DE LA ȚĂRANII ROMÂNI DIN PIEȚE!

SUNTEM ROMÂNI, CUMPĂRĂM DE LA ȚĂRANII ROMÂNI DIN PIEȚE!

21 mai 2020 - 19:49

NU STĂM ÎN GENUNCHI ÎN FAȚA BRUXELLES-ULUI! Partidul Ecologist Român (PER) acuză Parlamentul de trădare naţională şi cere o poziţie publică a preşedintelui României privind promulgarea legii care ar fi trebuit să promoveze produsele românești din fermele noastre, dar nu se întâmplă așa. Dacă lor le place să stea în genunchi în faţa Bruxelles-ului, noi, ecologiştii, vrem să fim în UE, dar vom sta în picioare! Vom cumpăra de la ţăranii români din pieţe! A declarat președintele PER, într-un comunicat remis media.

LEGEA APICULTURII, ADOPTATĂ!

LEGEA APICULTURII, ADOPTATĂ!

21 mai 2020 - 17:41

LEGE TRIMISĂ LA PROMULGARE! Miercuri a fost adoptat în plenul Camerei Deputaților proiectul de lege nr. 221/2017 care modifică și completează Legea apiculturii nr. 383/2013. Legea este trimisă președintelui României pentru promulgare. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

VALTRA seria F - Agritechnica 2019

VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Noua serie de tractoare Valtra F, prezentată la Agritechnica 2019, destinată fermelor pomicole şi viticole poate fi comandată în două variante de ecartament (1,5 şi 1,3m), are o putere de la 75 la 105CP, un motor cu o capacitate cilindrică de 3,4litri şi o transmisie cu 24 viteze înainte/înapoi sau 24/12 înainte/înapoi. Seria F de tractoare Valtra va fi disponibilă pentru piaţa din România în a doua jumătate a anului viitor.

 

Interviu cu George Tănase - brand manager Valtra, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

La bar

La bar
Merge un bărbat cu un pistol într-un club şi începe să strige: Detalii