Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

APELUL LAPAR pentru TOȚI FERMIERII ROMÂNI!

Publicat: 12 noiembrie 2018 - 21:03
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

DESPĂGUBIRI PENTRU CULTURILE AGRICOLE AFECTATE DE SECETĂ! Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România, LAPAR, lansează un apel pentru toți fermierii ale căror culturi agricole au fost afectate de secetă.

Având în vedere:

⦁ Comunicatul de presă al Comisiei Europene publicat în 2 august 2018 prin care Comisia oferă sprijin suplimentar fermierilor europeni afectați de secetă;
⦁ REGULAMENTUL (UE) NR. 702/2014 AL COMISIEI din 25 iunie 2014 de declarare a anumitor categorii de ajutoare în sectoarele agricol și forestier și în zonele rurale ca fiind compatibile cu piața internă, în aplicarea articolelor 107 și 108 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene;
⦁ Faptul că, în cursul anului 2018, România a fost si este afectata de fenomene climaterice deosebite: seceta în lunile aprilie, mai, iunie, august, septembrie, octombrie, noiembrie 2018, inundații în lunile iunie și iulie 2018;
⦁ Pagubele însemnate înregistrate de producătorii agricoli care au înființat culturile de toamnă în perioada optimă de însămânțare culturi care au fost afectate de fenomenul de secetă extremă,
⦁ Schemele de ajutoare pentru repararea pagubelor provocate de calamități naturale sunt compatibile cu piața internă si se acorda dacă sunt întrunite două condiții: autoritatea națională a recunoscut în mod oficial fenomenul meteorologic ca fiind o calamitate naturală și există o legătură de cauzalitate directă între calamitatea naturală și pagubele suferite de fermier, indiferent de forma sa de organizare, persoană fizică sau persoană juridică;

LAPAR solicită tuturor producătorilor agricoli să se prezinte la sediul primăriei si să solicite în scris Primarului să convoace, în regim de urgență, comisia pentru constatarea și evaluarea pagubelor cauzate fiecărui producător agricol, de seceta înregistrată in toamna anului 2018, începând cu luna septembrie până-n prezent.

Ulterior, producătorii agricoli vor depune procesul-verbal de constatare și evaluare a pagubelor la Direcția pentru agricultura județeană, care conform  Regulamentului cadru de organizare și funcționare verifică  şi  centralizează  documentaţia  depusă  de  producătorii  agricoli  privind  suprafeţele afectate de calamităţi, înaintând-o Ministerului pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala pentru luarea măsurilor de despăgubire.

Cererile depuse la Primărie și procesele verbale de constatare sș evaluare a pagubelor vor fi centralizate de LAPAR cu sprijinul producătorilor agricoli și vor sta la baza demersurilor pe care Liga le va intreprinde pe lângă autoritățile competente pentru găsirea metodelor celor mai eficiente pentru acoperirea pagubelor cauzate de calamitățile naturale.
Împreună suntem mai puternici!

LAPAR,
Presedinte
Ing. Laurentiu Baciu

Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) este o federaţie naţională, înfiinţată în anul 2001 în scopul de a apara interesele producătorilor agricoli, stabilite prin hotărâri proprii şi ale organizaţiilor profesionale componente, în relaţiile cu organele administraţiei centrale, cu alte asociaţii şi federaţii, interne şi internationale, gestionare de politici şi programe pentru agricultură, fonduri destinate activitătii din agricultură şi alte asemenea. Este formată din Asociaţii ale Producătorilor Agricoli (APA) şi  societăţii comerciale care exploatează teren agricol. LAPAR este membra fondator OIPA.  LAPAR este membra ELO, Asociaţia Europeană a Proprietarilor de Terenuri.

 

Vizualizat: 3350 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ferma Pomicolă Curtici

Ferma Pomicolă Curtici

În vizită la Ferma Pomicolă Curtici, administrată de Marian Rotaru... O mândrie de livadă, pusă pe rod în urmă cu opt ani. O afacere în toată regula, de la producţie până la procesare!

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei
Fond muzical: Liviu Vasilică - Codrule mărite domn; Maria Lătăreţu - Cireşule, frunză rară

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

După 25 de ani

După 25 de ani
Două colege de liceu se reîntâlnesc după 25 de ani: Detalii