Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

APEL MINISTRUL OROS: LUCRAȚI FIECARE BUCATĂ DE PĂMÂNT! PRODUCȚIA INTERNĂ NE VA HRĂNI!

Publicat: 23 martie 2020 - 07:07
12 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

APELUL MINISTRULUI AGRICULTURII! AGROINFO are ecouri puternice! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a făcut duminică seara un apel către fermieri, procesatori și consumatorul român pe pagina sa oficială Facebook. Apelul ministrului agriculturii a fost transmis video. Adrian Oros cere fermierilor să lucreze fiecare bucată de pământ pentru că principala noastră sursă de hrană va fi producția internă.

Lansată abia de o zi de AGROINFO,  MIȘCAREA DE SUSȚINERE A ȚĂRANULUI ROMÂN, are ecouri puternice. Ministrul agriculturii a ieșit cu o declarație publică, duminică seara, cu un apel pentru fermieri, țărani, dar și pentru procesatori, comercianți și consumatorul român. Ministrul le cere fermierilor să lucreze fiecare bucată de pământ ca să avem cu ce ne hrăni pentru că principala noastră sursă de hrană va fi producția internă.

VIDEO AICI CU APELUL MINISTRULUI AGRICULTURII!

Fac un apel la toți cei care activăm și trăim de pe urma agriculturii și industriei alimentare, și cei mici și cei mari, și cei de la stat și cei din mediul privat. Această criză este o încercare pentru noi toți. Atât pentru autorități, cât și pentru fiecare în parte. Simțul măsurii este acum esențial atât în ceea ce facem, cât și în ceea ce declarăm. Dacă unora li se pare că pot câștiga ceva pe termen scrut printr-un comportament iresponsabil, pe termen lung putem pierde cu toții. În această perioadă, avem nevoie mai mult decât oricând de o relație foarte bună, echilibrată și responsabilă între producător, procesator și comercianți. Trebuie să încetăm războiul comercial și nu trebuie să uităm consumatorul. Toți împreună trebuie să trecem peste aceasta criză pentru ca apoi să avem cu cine face afaceri și să avem pentru cine produce. Anul acesta, fiecare bucată de pământ trebuie lucrată. În următoarele luni, principala sursă de hrană va fi producția internă.

Avem nevoie de producții cât mai bune chiar dacă o să fie mai greu. Fiecare fermier, fiecare țăran se poate deplasa în câmp sau la fermă pentru lucrările care trebuie efectuate, respectînd recomandările privind măsurile de prevenire ale pandemiei. Suntem în contact permanent cu mediul asociativ din fiecare domeniu. Încercăm împreună să facem analize și estimări cât mai corecte privind necesarul de semințe, de pesticide, de fertilizanți, de material genetic și cât anume este acoperit de producția internă. De asemenea, încercăm să identificăm care sunt problemele reale și cum anume să putem interveni cât mai echilibrat și eficient.

Avem obligația să susținem fiecare filieră de produs și să ne asigurăm că va exista un flux de alimente în magazine și-n piețe. Suntem în permanentă legătură cu autoritățile europene. S-au creat coridoare verzi pentru transportul materiilor prime, al alimentelor și al materialelor medicale. Monitorizăm zilnic prețul la raft al alimentelor de bază. Piețele agroalimentare trebuie să rămână deschise respectând procedurile și măsurile de siguranță din supermarketuri. Este important ca producătorii români să aibă unde să-și vândă producția, iar populația să aibă acces la produse proaspete, sigure și la prețuri corecte. De aceea este necesar ca samsarii, speculanții și falșii producători să nu mai aibă acces în aceste piețe.

Ministerul Agriculturii a luat măsuri urgente pentru a continua activitatea de plată a subvențiilor , cât și cea de accesare a măsurilor de sprijin cu asigurarea condițiilor necesare protejării beneficiarilor și-n egală măsură a angajaților. Toate programele de minimis și de ajutor de stat se vor derula și anul acesta. Ne bazăm pe corectitudinea și buna credință a beneficiarilor. Este în derulare pregătirea campaniei de irigații în așa fel ca apa să ajungă la fiecare fermier care a semnat contractul.Facem un apel la echilibru, responsabilitate și omenie. Trebuie să înțelegem că suntem cu toții de aceeași parte a baricadei în acest război cu un inamic invizibil și neiertător, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros.

Vizualizat: 70830 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

13 aprilie 2021 - 18:44

COMUNICAT APIA. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a demarat  plata cererilor depuse în anul 2020 pentru Măsura 14 - Plăţi privind bunăstarea animalelor - pachet a) Plăți în favoarea bunăstării porcinelor și pachet b) Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor, anunță astăzi APIA într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

13 aprilie 2021 - 11:22

SUBVENȚII APIA 2021. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în acest an de schema simplificată pentru micii fermieri, o subvenție de maxim 1.250 de euro/fermier pot să beneficieze moștenitorii.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 13 - 19 Aprilie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 13 - 19 Aprilie 2021!

13 aprilie 2021 - 08:28

Caracteristici meteorologice. Sub aspect termic, vremea normală de la începutul intervalului va intra într-un proces de răcire accentuată, în cea mai mare parte a țării.

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru SUBVENȚIILE APIA ALE FERMIERILOR!

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru SUBVENȚIILE APIA ALE FERMIERILOR!

13 aprilie 2021 - 07:29

SUBVENȚII APIA 2021. Ministerul Agriculturii a publicat pe site-ul oficial un proiect de ordonanță de urgență care stabilește actualizarea Sistemului de Identificare a Parcelelor Agricole, LPIS, în conformitate cu regulamentele europene. Dacă nu este actualizat LPIS, România riscă să fie penalizată cu 10% din banii pentru subvențiile APIA ale fermierilor, concret cu suma de 2.000.000.000 de euro.

ANSVSA: LIBER LA EXPORTUL DE ANIMALE VII ÎN GOLFUL PERSIC!

ANSVSA: LIBER LA EXPORTUL DE ANIMALE VII ÎN GOLFUL PERSIC!

12 aprilie 2021 - 20:26

OFICIAL. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează că, odată cu ridicarea restricțiilor, se pot relua activitățile de export de animale către țările din zona Golfului Persic, care utilizează Canalul Suez ca rută de transport. ANSVSA a transmis astăzi un comunicat pentru AGROINFO.

ANUNȚ IMPORTANT AFIR PENTRU MICII FERMIERI ȘI TINERII FERMIERI CARE BENEFICIAZĂ DE SPRIJIN!

ANUNȚ IMPORTANT AFIR PENTRU MICII FERMIERI ȘI TINERII FERMIERI CARE BENEFICIAZĂ DE SPRIJIN!

12 aprilie 2021 - 20:05

COMUNICAT. Beneficiarii submăsurilor 6.1 Sprijin instalare tineri fermieri, 6.3 Sprijin dezvoltarea fermelor mici, 6.2 Înființare activități neagricole şi 19.2 Acțiuni în strategia de dezvoltare locală pot solicita Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale recunoașterea circumstanței excepționale care duce la necesitatea suspendării contractului de finanțare, anunță astăzi AFIR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI! A ÎNCEPUT PLATA SUBVENȚIEI LA MOTORINĂ!

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI! A ÎNCEPUT PLATA SUBVENȚIEI LA MOTORINĂ!

12 aprilie 2021 - 12:25

OFICIAL! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează plata ajutorului de stat pentru motorina aferentă trim. III și IV, anul 2020, anunță APIA astăzi, 12 aprilie 2021, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

MODIFICAREA DECLARAȚIEI APIA PENTRU SUBVENȚIILE DIN ZOOTEHNIE!

MODIFICAREA DECLARAȚIEI APIA PENTRU SUBVENȚIILE DIN ZOOTEHNIE!

12 aprilie 2021 - 08:25

SUBVENȚII APIA 2021! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează crescătorii de animale că pot modifica declarația privind sectorul zootehnic din cererea unică de plată depusă anul acesta. În ce condiții se fac modificările și care sunt termenele până la care crescătorii își pot schimba declarația?

APIA: SPRIJIN CUPLAT ZOOTEHNIC, SCZ, PLĂTIT ANUL ACESTA PENTRU MINIM 5 VACI!

APIA: SPRIJIN CUPLAT ZOOTEHNIC, SCZ, PLĂTIT ANUL ACESTA PENTRU MINIM 5 VACI!

12 aprilie 2021 - 07:35

SUBVENȚII APIA 2021. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că sprijinul cuplat zootehnic, SCZ, sau subvenția mare, cum îi spun crescătorii, este achitat anul acesta și pentru un număr minim de 5 vaci eligibile la plată. Condiția obligatorie este ca ferma de vaci să se afle în zona montană. Pentru celelalte zone, numărul minim pentru care se acordă această subvenție pe cap de animal este de minim 10 vaci eligibile la plată.

CÂND PLĂTEȘTE APIA AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU LA BOVINE, CAPRINE ȘI OVINE!

CÂND PLĂTEȘTE APIA AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU LA BOVINE, CAPRINE ȘI OVINE!

12 aprilie 2021 - 06:53

PLATA SUBVENȚIILOR APIA 2020! Crescătorii de animale așteaptă cu nerăbdare să încaseze ajutoarele naționale tranzitorii din zootehnie, ANTZ, subvenție aferentă anului de cerere 2020, plătită acum, în 2021, de la bugetul de stat. Când încep plățile la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură?

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [12]  
Pagini: [1]  1   
12.
Ion IONIȚĂ
|
03. 24, 2020. Tuesday 19:23
D-le ministru, spuneți că vreți să asigurați plata subvenției la timp și integral pentru tot terenul lucrat și declarat ca lucrat la primarie. Sunt primari în țară (județul Călărași) care nu acceptă să înregistreze contractul de prestare servicii ca și contract sub alte forme atunci când nu este clarificata situația proprietarilor unui teren în cazul decesului titularului sau se judecă moștenitorii pentru împărțirea acestuia și nu pot finaliza moștenirea, decât dacă este scris negru pe alb contract de arenda ceea ce nu se poate in acest caz, fapt pentru care cei care lucrează acest teren nu pot lua adeverință pentru APIA la acest teren să se poată incasa subvenția. Ce soluție găsiți pentru aceste cazuri care nu sunt puține pentru a se plăti subvenția acestor terenuri.
11.
Hanu
|
03. 24, 2020. Tuesday 10:39
La capacitatea tarii noastre ar trebui lucrat un hectar din trei.
Daca nu se poate exporta va fi o criza fantastica de supraproductie
10.
Emtraz
|
03. 24, 2020. Tuesday 02:49
Intrebare domnule ministru: dar macar inlesniti niste credite fara dobanda pentru achizitionare tractor si utilaje agricole, precum si material saditor ca acuma nimeni nu mai poate face nimic fara bani, iar pe nasturi nu dau astia nimic.
N-am decat 4ha, dar nu le pot lucra cu sapa.
Acum ar trebui sa impuneti aceste masuri. Daca nici acum nu ajutati micile gospodarii, nu numai fermele mari, sa produca, ii bai si stati degeaba pe post
9.
Makkai
|
03. 23, 2020. Monday 22:26
Bună dimineața domnule ministru, unde ați fost până acum?
Noi am făcut treaba fără grija dumeavoastră și până acum și continuăm. Dar să nu ne trezim că lăsați să intră iar străinii cu producția lor.
8.
Dumi282
|
03. 23, 2020. Monday 21:19
Acum cer ajutor ar trebui lasati ca taranul nu moare de foame...
A fost buna faina de ungaria noi nu puteam produce...
Nenorocitii sunt curios ce o sa faca acum cu economia
7.
lucas
|
03. 23, 2020. Monday 19:11
Lucrati pamantul! De acord. Ce faci cand nu ai pamant? Cauti sa iei in arenda. De la cine, nu stiu ca nimeni nu iti da. Mai bine il lasa nelucrat decat sa il arendeze. Gandire de oameni varstnici..nu vreau sa-i critic, dar nu le mai dati niciun leu de la Apia, ba mai mult impozitati-le dublu pamantul nelucrat. Doar asa se vor invata minte.Avem nevoie mai mult ca oricand de mancare.Si inca o chestie.De ce angajatii AFIR o lungesc cu controalele pe teren pentru plata celei de-a doua transe? Cum sunt expusi? Nu ajunge o persoana care sa te verifice? De ce trebuie doua? Ai niste achizitii de verificat si actele contabile si bineinteles ferma.Ne tineti banii europeni blocati. De doua luni am depus actele si nimic in CS. Dar salarii iau.
6.
Noi
|
03. 23, 2020. Monday 17:05
Munciti prostilor pamantul, cresteti pasari si animale, iar la urma venim noi cu gripele si va distrugem.
5.
ABABEI DANUT
|
03. 23, 2020. Monday 15:33
Da, cu bataia de joc fata de agricultori, mai aveți și tupeu !
4.
Severus
|
03. 23, 2020. Monday 14:06
Noi ca , fermieri vrem sa lucram dar Dl ministru si guvernul trebuie sa inteleaga ca acum trebuie bani pt semanat si pt intretinerea culturilor si a animalelor nu in iunie vizavi de subventii si Creditare care sa blocat din parcarea. Bancilor .
In toamna si de acum incolo trebuie sa ne bazam doar pe fernierii romani pt ca restul statelor isi vor umple rezervele nationale ce ar trebui sa faca. Guvernul Romaniei
Asa ca daca acest mesaj se va primi sa faca Guvernul facilitati fermierilor ,, credite, subventii urgent pt a se semana si intretine culturile
3.
Dobre Stelian
|
03. 23, 2020. Monday 09:21
. Să ni se dea la timp subvențiile. acciza la motorină. Teveaul ca să avem bani să investim pt că toate sunt scumpe si prețul la produse foarte mic
2.
Marin Paduraru
|
03. 23, 2020. Monday 09:07
Sa trezit și domnul Oroș după ce avdistrusmunca lui domnu Daea sa gindit sa apeleze la fermierii autohtoni. Nu era el cel care spunea ca magazinele înființate de dnul. Daea pt produsele românești nu sunt bune?
1.
Putureanu
|
03. 23, 2020. Monday 08:37
Buna ziua
.Va rog sa ma ajutati nu am primit niciun ban de la subvenție pe 2019.Nu pot să îmi cultiva cele 1700 de ha .
Rezultate: [12]  
Pagini: [1]  1   

Video

Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Bancul zilei

În tramvai

În tramvai
O tipă bună urca în tramvai, 3-4 şmecherasi în spate... Se sfătuiesc ei acolo, şi într-un final pleacă unu spre ea: Detalii