KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

APEL MINISTRUL OROS: LUCRAȚI FIECARE BUCATĂ DE PĂMÂNT! PRODUCȚIA INTERNĂ NE VA HRĂNI!

Publicat: 23 martie 2020 - 07:07
12 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

APELUL MINISTRULUI AGRICULTURII! AGROINFO are ecouri puternice! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a făcut duminică seara un apel către fermieri, procesatori și consumatorul român pe pagina sa oficială Facebook. Apelul ministrului agriculturii a fost transmis video. Adrian Oros cere fermierilor să lucreze fiecare bucată de pământ pentru că principala noastră sursă de hrană va fi producția internă.

Lansată abia de o zi de AGROINFO,  MIȘCAREA DE SUSȚINERE A ȚĂRANULUI ROMÂN, are ecouri puternice. Ministrul agriculturii a ieșit cu o declarație publică, duminică seara, cu un apel pentru fermieri, țărani, dar și pentru procesatori, comercianți și consumatorul român. Ministrul le cere fermierilor să lucreze fiecare bucată de pământ ca să avem cu ce ne hrăni pentru că principala noastră sursă de hrană va fi producția internă.

VIDEO AICI CU APELUL MINISTRULUI AGRICULTURII!

Fac un apel la toți cei care activăm și trăim de pe urma agriculturii și industriei alimentare, și cei mici și cei mari, și cei de la stat și cei din mediul privat. Această criză este o încercare pentru noi toți. Atât pentru autorități, cât și pentru fiecare în parte. Simțul măsurii este acum esențial atât în ceea ce facem, cât și în ceea ce declarăm. Dacă unora li se pare că pot câștiga ceva pe termen scrut printr-un comportament iresponsabil, pe termen lung putem pierde cu toții. În această perioadă, avem nevoie mai mult decât oricând de o relație foarte bună, echilibrată și responsabilă între producător, procesator și comercianți. Trebuie să încetăm războiul comercial și nu trebuie să uităm consumatorul. Toți împreună trebuie să trecem peste aceasta criză pentru ca apoi să avem cu cine face afaceri și să avem pentru cine produce. Anul acesta, fiecare bucată de pământ trebuie lucrată. În următoarele luni, principala sursă de hrană va fi producția internă.

Avem nevoie de producții cât mai bune chiar dacă o să fie mai greu. Fiecare fermier, fiecare țăran se poate deplasa în câmp sau la fermă pentru lucrările care trebuie efectuate, respectînd recomandările privind măsurile de prevenire ale pandemiei. Suntem în contact permanent cu mediul asociativ din fiecare domeniu. Încercăm împreună să facem analize și estimări cât mai corecte privind necesarul de semințe, de pesticide, de fertilizanți, de material genetic și cât anume este acoperit de producția internă. De asemenea, încercăm să identificăm care sunt problemele reale și cum anume să putem interveni cât mai echilibrat și eficient.

Avem obligația să susținem fiecare filieră de produs și să ne asigurăm că va exista un flux de alimente în magazine și-n piețe. Suntem în permanentă legătură cu autoritățile europene. S-au creat coridoare verzi pentru transportul materiilor prime, al alimentelor și al materialelor medicale. Monitorizăm zilnic prețul la raft al alimentelor de bază. Piețele agroalimentare trebuie să rămână deschise respectând procedurile și măsurile de siguranță din supermarketuri. Este important ca producătorii români să aibă unde să-și vândă producția, iar populația să aibă acces la produse proaspete, sigure și la prețuri corecte. De aceea este necesar ca samsarii, speculanții și falșii producători să nu mai aibă acces în aceste piețe.

Ministerul Agriculturii a luat măsuri urgente pentru a continua activitatea de plată a subvențiilor , cât și cea de accesare a măsurilor de sprijin cu asigurarea condițiilor necesare protejării beneficiarilor și-n egală măsură a angajaților. Toate programele de minimis și de ajutor de stat se vor derula și anul acesta. Ne bazăm pe corectitudinea și buna credință a beneficiarilor. Este în derulare pregătirea campaniei de irigații în așa fel ca apa să ajungă la fiecare fermier care a semnat contractul.Facem un apel la echilibru, responsabilitate și omenie. Trebuie să înțelegem că suntem cu toții de aceeași parte a baricadei în acest război cu un inamic invizibil și neiertător, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros.

Vizualizat: 71032 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ministrul agriculturii, anunț astăzi: Cuantum plata subvențiilor APIA pentru acest an!

Ministrul agriculturii, anunț astăzi: Cuantum plata subvențiilor APIA pentru acest an!

30 iulie 2021 - 20:01

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, s-a întâlnit astăzi cu fermierii din Bihor. Șeful MADR le-a spus care este suma alocată pentru plata subvențiilor APIA pentru anii 2021 și 2022, dar și suma pentru măsurile de dezvoltare rurală.

Ministrul Oros: Tinerii fermieri din diaspora, așteptați în România să preia gospodăriile țărănești ale bunicilor!

Ministrul Oros: Tinerii fermieri din diaspora, așteptați în România să preia gospodăriile țărănești ale bunicilor!

30 iulie 2021 - 16:17

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat astăzi, la Oradea, că tinerii fermieri care muncesc prin țări străine sunt așteptați în țară ca să preia gospodăriile bunicilor sau pe ale părinților și să le consolideze ca ferme. Ajutorul financiar pe care-l primesc tinerii care au decis să revină în România este de maxim 50.000 de euro/fermier, sprijin pentru instalarea tânărului fermier, componenta diaspora. Până acum, 160 de tineri români din diaspora vor beneficia de acest ajutor.

Banii transferați în conturile fermelor mici!

Banii transferați în conturile fermelor mici!

30 iulie 2021 - 11:13

Peste 244 de milioane de euro transferate în conturile fermierilor mici! Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță că până la această dată cele mai multe proiecte finanțate din Programul Național de Dezvoltare Rurală, PNDR 2020, au fost cele pentru dezvoltarea fermelor mici.

Plata suplimentată pe care APIA o face după rectificarea bugetară!

Plata suplimentată pe care APIA o face după rectificarea bugetară!

30 iulie 2021 - 10:39

Banii pentru această subvenție APIA trebuie alocați la rectificarea bugetară! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va demara plata ajutorului de stat la motorina folosită în agricultură în trimestrul 2 al acestui an după rectificarea bugetară. Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat joi că va aloca mai mulți bani pentru plata subvenției la motorina folosită în agricultură.

Subvențiile agricole moștenite de la Dragnea pe care vrea să le elimine premierul Florin Cîțu!

Subvențiile agricole moștenite de la Dragnea pe care vrea să le elimine premierul Florin Cîțu!

30 iulie 2021 - 09:52

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat, joi, că vrea să elimine subvențiile agricole moștenite de la Dragnea. Sunt ajutoare de minimis lansate pe vremea fostului ministru al agriculturii, Petre Daea, pentru cultivatorii de usturoi, dar și pentru crescătorii de animale.

Comunicat APIA de astăzi pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

Comunicat APIA de astăzi pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

30 iulie 2021 - 09:20

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, informează că a început să efectueze plățile aferente ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură, perioada 01.01 – 31.03.2021 (trimestrul I/2021), în conformitate cu prevederile HG nr.1174/2014 și OMADR nr.1727/2015, cu modificările şi completările ulterioare.

Ministerul Agriculturii: Banii pe hectar virați de APIA în conturile fermierilor care cultivă legume!

Ministerul Agriculturii: Banii pe hectar virați de APIA în conturile fermierilor care cultivă legume!

30 iulie 2021 - 07:45

Ministerul Agriculturii a publicat, joi, 29 iulie 2021, lista subvențiilor de care beneficiază un fermier român care cultivă legume.

Primar: Animalele lăsate nesupravegheate sunt confiscate!

Primar: Animalele lăsate nesupravegheate sunt confiscate!

30 iulie 2021 - 07:18

Consiliul Local Florești, Cluj, a adoptat, joi, la propunerea primarului Bogdan Pivariu, o hotărâre prin care animalele nesupravegheate, găsite pe raza comunei, sunt confiscate.

Fermierilor români li se face loc în piețe!

Fermierilor români li se face loc în piețe!

29 iulie 2021 - 20:33

Reprezentanții Asociației Administratorilor de Piețe din România vin în sprijinul producătorilor agricoli și îi asigură că în piețele agroalimentare sunt spații de vânzare destinate acestora unde să-și poată valorifica producția proprie. Este important atât pentru producător cât și pentru consumator ca produsul românesc să ajungă pe tarabele din piețe, să fie comercializat și fermierii să nu mai fie nevoiți să-și arunce marfa, anunță un comunicat al Asociației Administratorilor de Piețe, transmis Agroinfo.

Anunț AFIR astăzi: Plăți pentru fermieri, crescători de animale!

Anunț AFIR astăzi: Plăți pentru fermieri, crescători de animale!

29 iulie 2021 - 17:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a efectuat până în prezent plăți în valoare de 7,56 miliarde de euro, ceea ce reprezintă un grad de absorbție a fondurilor europene de 80%. Menționăm că valoarea plăților efectuate în conturilor beneficiarilor Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) este aferentă atât proiectelor de investiții, cât și plăților directe pentru agromediu și climă, anunță AFIR, într-un comunicat transmis Agroinfo.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [12]  
Pagini: [1]  1   
12.
Ion IONIȚĂ
|
03. 24, 2020. Tuesday 19:23
D-le ministru, spuneți că vreți să asigurați plata subvenției la timp și integral pentru tot terenul lucrat și declarat ca lucrat la primarie. Sunt primari în țară (județul Călărași) care nu acceptă să înregistreze contractul de prestare servicii ca și contract sub alte forme atunci când nu este clarificata situația proprietarilor unui teren în cazul decesului titularului sau se judecă moștenitorii pentru împărțirea acestuia și nu pot finaliza moștenirea, decât dacă este scris negru pe alb contract de arenda ceea ce nu se poate in acest caz, fapt pentru care cei care lucrează acest teren nu pot lua adeverință pentru APIA la acest teren să se poată incasa subvenția. Ce soluție găsiți pentru aceste cazuri care nu sunt puține pentru a se plăti subvenția acestor terenuri.
11.
Hanu
|
03. 24, 2020. Tuesday 10:39
La capacitatea tarii noastre ar trebui lucrat un hectar din trei.
Daca nu se poate exporta va fi o criza fantastica de supraproductie
10.
Emtraz
|
03. 24, 2020. Tuesday 02:49
Intrebare domnule ministru: dar macar inlesniti niste credite fara dobanda pentru achizitionare tractor si utilaje agricole, precum si material saditor ca acuma nimeni nu mai poate face nimic fara bani, iar pe nasturi nu dau astia nimic.
N-am decat 4ha, dar nu le pot lucra cu sapa.
Acum ar trebui sa impuneti aceste masuri. Daca nici acum nu ajutati micile gospodarii, nu numai fermele mari, sa produca, ii bai si stati degeaba pe post
9.
Makkai
|
03. 23, 2020. Monday 22:26
Bună dimineața domnule ministru, unde ați fost până acum?
Noi am făcut treaba fără grija dumeavoastră și până acum și continuăm. Dar să nu ne trezim că lăsați să intră iar străinii cu producția lor.
8.
Dumi282
|
03. 23, 2020. Monday 21:19
Acum cer ajutor ar trebui lasati ca taranul nu moare de foame...
A fost buna faina de ungaria noi nu puteam produce...
Nenorocitii sunt curios ce o sa faca acum cu economia
7.
lucas
|
03. 23, 2020. Monday 19:11
Lucrati pamantul! De acord. Ce faci cand nu ai pamant? Cauti sa iei in arenda. De la cine, nu stiu ca nimeni nu iti da. Mai bine il lasa nelucrat decat sa il arendeze. Gandire de oameni varstnici..nu vreau sa-i critic, dar nu le mai dati niciun leu de la Apia, ba mai mult impozitati-le dublu pamantul nelucrat. Doar asa se vor invata minte.Avem nevoie mai mult ca oricand de mancare.Si inca o chestie.De ce angajatii AFIR o lungesc cu controalele pe teren pentru plata celei de-a doua transe? Cum sunt expusi? Nu ajunge o persoana care sa te verifice? De ce trebuie doua? Ai niste achizitii de verificat si actele contabile si bineinteles ferma.Ne tineti banii europeni blocati. De doua luni am depus actele si nimic in CS. Dar salarii iau.
6.
Noi
|
03. 23, 2020. Monday 17:05
Munciti prostilor pamantul, cresteti pasari si animale, iar la urma venim noi cu gripele si va distrugem.
5.
ABABEI DANUT
|
03. 23, 2020. Monday 15:33
Da, cu bataia de joc fata de agricultori, mai aveți și tupeu !
4.
Severus
|
03. 23, 2020. Monday 14:06
Noi ca , fermieri vrem sa lucram dar Dl ministru si guvernul trebuie sa inteleaga ca acum trebuie bani pt semanat si pt intretinerea culturilor si a animalelor nu in iunie vizavi de subventii si Creditare care sa blocat din parcarea. Bancilor .
In toamna si de acum incolo trebuie sa ne bazam doar pe fernierii romani pt ca restul statelor isi vor umple rezervele nationale ce ar trebui sa faca. Guvernul Romaniei
Asa ca daca acest mesaj se va primi sa faca Guvernul facilitati fermierilor ,, credite, subventii urgent pt a se semana si intretine culturile
3.
Dobre Stelian
|
03. 23, 2020. Monday 09:21
. Să ni se dea la timp subvențiile. acciza la motorină. Teveaul ca să avem bani să investim pt că toate sunt scumpe si prețul la produse foarte mic
2.
Marin Paduraru
|
03. 23, 2020. Monday 09:07
Sa trezit și domnul Oroș după ce avdistrusmunca lui domnu Daea sa gindit sa apeleze la fermierii autohtoni. Nu era el cel care spunea ca magazinele înființate de dnul. Daea pt produsele românești nu sunt bune?
1.
Putureanu
|
03. 23, 2020. Monday 08:37
Buna ziua
.Va rog sa ma ajutati nu am primit niciun ban de la subvenție pe 2019.Nu pot să îmi cultiva cele 1700 de ha .
Rezultate: [12]  
Pagini: [1]  1   

Video

La prășit cu STEKETEE în ferma Emiliana West ROM / soia cultivata ecologic / WEEDER

La prășit cu STEKETEE în ferma Emiliana West ROM / soia cultivata ecologic / WEEDER

Prășitoarea STEKETEE s-a descurcat de minune în demo la ferma Emiliana West ROM (jud. Timiș). În video vedeți imagini cu cea de a doua prasila în cultura de soia în sistem ecologic. Steketee IC-Light este tehnologia de recunoaștere a rândurilor, iar EC-Steer este cadrul care ghidează întreaga prășitoare pentru o precizie de până la 2cm de rândul de plante.

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

SMS pentru PISI...

SMS pentru PISI...
SMS: „Bună pisi! Ce faci? Ce zici dacă ne vedem în seara asta? Iau acum o sticlă de vin... apartamentul este al nostru!”. Detalii