Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

ANUNȚUL UNUI SECRETAR DE STAT MADR pentru OIERI!

Publicat: 07 ianuarie 2018 - 19:11
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CRESCĂTORILOR DE OVINE LI SE PREGĂTEȘTE CEVA! Avem  programe și inițiative legislative care ne permit să investim în centre de preluare și prelucrare primară a lânii, precum și în centre de abatorizare locală, a anunțat Sorin Roșu Mareș, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, una dintre prioritățile pentru agricultură din acest an.

Vom continua programul pentru lână. S-au înscris 32.000 de persoane pentru a avea acces la acest leu subvenție pentru comercializarea lânii. Acest program nu vine singur. În momentul de față prioritar este să adunăm resursa, pentru că noi numim resursă lâna, care până anul trecut se arunca și era o problemă de mediu, ne dorim să o adunăm și pe urmă să vedem ce facem cu prelucrarea ei pentru că aici e valoare adăugată acestei resurse. Avem aici programe și inițiative legislative care ne permit să investim în centre de preluare și prelucrare primară a lânii, precum și în centre de abatorizare locală. Sunt câteva inițiative aflate în momentul de față la comisiile parlamentare. Noi vom susține aceste inițiative din punct de vedere tehnic, ca să le punem în practică la Ministerul Agriculturii, a declarat Mareș, într-o conferință de presă, susținută la Bistrița Năsăud, pe 5 ianuarie, citat de Timpul Online.

Subvenția de un leu pe kilogramul de lână comercializată va fi încasată de crescătorii de ovine înscriși în program în august 2018. Anul acesta, oierii nu mai depun cerere de înscriere la direcțiile județene, vor atașa doar documentele cu care demonstrează că au comercializat lâna.

Bugetul alocat pentru plata acestei subvenții este de 36.000 mii lei şi se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate cu această destinaţie Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2018.

Vizualizat: 4467 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Cine şi-a făcut anul acesta timp pentru a vizita INDAGRA, expoziţia naţională de agriculută, a putut admira la standul Asociaţiei HolsteinRo câteva dintre cele mai performante vaci de lapte din România. Printre acestea, un exemplar aparţinând societăţii Panifcom Iaşi, administrată de Liviu Bălănici, care a încheiat cea de a doua lactaţie cu o producţie de 13.636 de litri, iar în primele 128 de zile din lactaţia a treia a ajuns la 6.800 de litri.

Claas Cemos Auto Threshing – Medalie de aur la Agritechnica 2017 StalkBuster - Kemper şi John Deere - Medalie de aur Agritechnica 2017 Francisc Mozer vrea 2 lei pe litrul de lapte

Bancul zilei

În deşert...

În deşert...
Doi nebuni mergeau prin deşert,unul cară în spate un butoi şi celălalt cară o uşă de maşină. Detalii