Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

ANUNȚ DE MAXIMĂ IMPORTANȚĂ PENTRU ROMÂNI!

Publicat: 15 martie 2020 - 14:51
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

ULTIMA ORĂ! MINISTERUL AFACERILOR iNTERNE! Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a făcut în urmă cu puțin timp, o declarație publică privind de starea de urgență care urmează să fie instituită din această noapte pe teritoriul întregii țări. Președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri seara că va decreta de luni, 16 martie 2020, stare de urgență.

Dragi români, așa cum ați aflat, președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că la începutul săptămânii se va decreta starea de urgență pe teritoriul întregii țări. Este o măsură pe care multe țări europene afectate de noul coronavirus au luat-o  deja în interesul cetățenilor lor. Începând de aseară, o echipă formată din reprezentanți ai tuturor ministerelor a lucrat non-stop pentru a transmite astăzi domnului prim-ministru, spre aprobare, conform legii, Nota de fundamentare ce va fi prezentată domnului președinte în vederea emiterii decretului (decret stare de urgență n.r.). 

Știu că instituirea stării de urgență presupune pentru toți schimbarea modului de viață, dar și un moment frică sau de neînțelegere. Trebuie să conștientizăm cu toții că acest lucru este spre binele nostru, al tuturor. Vreau să fac apel la calm și la solidaritate. Este momentul să fim uniți, să fim toleranți și să ajutăm fiecare după puteri. Instituțiile statului suntem și vom fi la datorie. Starea de urgență ne va permite să luăm cele mai potrivite măsuri pentru gestionarea și prevenirea infecției cu noul coronavirus. Este o măsură care vine în sprijinul autorităților pentru a putea acționa în sprijinul cetățenilor.

Dragi români, este nevoie de colaborarea fiecăruia dintre dvs. Trebuie să acționăm cu calm, cu responsabilitate și cu grijă față de cei din jur. Fiecare dintre noi poate contribui la reducerea riscului de propagare a virusului și de îmbolnăvire a altor persoane.

Vă rog să evitați deplasările care nu sunt absolut necesare. Limitați contactul cu alte persoane, informați-vă doar din surse oficiale, nu contribuiți la propagarea mesajelor de panică, a mesajelor scrise  de oameni inconștienți sau care au anumite interese obscure, poate chiar economice. Susțineți eforturile autorităților. Cu toții acționăm pentru limitarea infecției cu noul virus. Situația este sub control tocmai pentru că am luat măsuri din timp. Am suspendat transporturile din Italia, am închis școlile, am limitat întâlnirile publice.

Cu privire la acest subiect, de măsuri luate în Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, vreau să vă spun că în ședința de ieri a fost aprobat planul prin care am stabilit câteva criterii. Vă citesc câteva lucruri aprobate în Comitetul Naționale pentru Situații Speciale de Urgență, care clarifică unele aspecte la întrebările puse de mai mulți cetățeni.

Am făcut recomandări pentru membrii echipelor de intervenție care merg la persoane aflate în izolare sau autoizolare la domiciliu, astfel încât să fie protejați în momentul în care la apelul acestor persoane intervin pentru a repara rețelele de utilități, de telefonie, de energie electrică sau de alimentare cu gaz. Totodată, am clarificat ce înseamnă contact apropiat al unui caz confirmat. Cred că este foarte important și de interes public să vă citesc aceste criterii.

Așadar, contactul apropiat este definit ca persoana care locuiește în aceeași gospodărie cu pacientul infectat cu Covid 19. Doi, persoana care a avut contact fizic direct cu un cetățean infectat cu Covid 19. De exemplu, o strângere de mână, neurmată imediat de igiena mâinilor. Trei, persoana care a avut contact direct, neprotejat cu secreții infecțioase ale unui caz de Covid 19. Exemplu, în timpul tusei sau atingerea unor batiste cu mâna neprotejată de mănuși. Patru, persoana care a avut contact față-n față cu un caz de Covid 19 la o distanță mai mică de 2 metri și pe o durată de peste 15 minute. Cinci, persoana care s-a aflat în aceeași încăpere, de exemplu, sală de clasă, de ședință, de așteptare din spital, cu un caz de Covid 19 timp de minim 15 minute și la o distanță mai mică de 2 metri. Șase, persoana din rândul personalului medico-sanitar sau altă persoană care acordă îngrijire directă unui pacient cu Covid 19 sau o persoana din rândul personalului colaborator care manipulează probe recoltate de la un pacient infectat cu Covid 19, fără portul corect al echipamentului de protecție.

O altă decizie importantă, luată ieri în ședința Comitetului, a fost cu privire la limitarea unor lucruri pe care până acum am evitat să le luăm. Astfel, în Hotărârea 10 din 14 martie 2020, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a luat câteva decizii și vă citesc doar trei dintre ele.

Se aprobă instituirea izolării la domiciliu în locația declarată la intrarea în țară, pentru o perioadă de 14 zile, pentru toate persoanele asimptomatice care sosesc în România din țările unde sunt confirmate cel puțin 500 de cazuri cu infecții Covid 19, începând de astăzi de la ora 21, ora intrării în România, fie pe cale aeriană sau rutieră.

Se va extinde măsura carantinării pentru toți cei care sosesc în țară din zonele carantinate, actualizate de căte Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, la propunerea Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României și publicate pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică.

A doua măsură pe care v-o prezint este cu privire la obligația inspectoratelor teritoriale de muncă de a verifica modul de implementare impuse de Hotărârea nr.7 din 13 martie 2020 a Comitetului privind decalarea programului de lucru în vederea reducerii riscului de contaminare pe timpul deplasării la și de la locul de muncă.

Vă mai citesc un articol extrem de important: Se suspendă până la data de 31 martie 2020 organizarea și desfășurarea târgurilor de autoturisme, a anunțat astăzi, 15 martie 2020, la ora 14.15, ministrul Afacerilor Interne.

 

Vizualizat: 2430 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

GRAFICUL PLĂȚILOR APIA pentru LUNA IULIE!

GRAFICUL PLĂȚILOR APIA pentru LUNA IULIE!

06 iulie 2020 - 08:39

SUBVENȚII APIA 2020. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vă informează care sunt termenele stabilite pentru plata subvențiilor APIA în luna iulie 2020.

LANȚ DE COLECTARE, DEPOZITARE ȘI DISTRIBUIRE A PRODUSELOR ROMÂNEȘTI din FERME!

LANȚ DE COLECTARE, DEPOZITARE ȘI DISTRIBUIRE A PRODUSELOR ROMÂNEȘTI din FERME!

04 iulie 2020 - 15:23

O REȚEA CARE SĂ REZOLVE PROBLEMA VÂNZĂRII PRODUSELOR ROMÂNEȘTI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat joi, 2 iulie 2020, la conferința de presă că-n programul de relansare a agriculturii, problema vânzării produselor românești va fi rezolvată prin crearea unei rețele de colectare, depozitare și distribuire a produselor de la fermieri. Șeful MADR a detaliat vineri, 3 iulie, acest plan pentru care sunt alocate 500 de milioane de euro.

ȘEFUL MADR: SUNT LIDERI AI FERMIERILOR CARE-ȘI FOLOSESC POZIȚIA pentru PROPRIILE INTERESE!

ȘEFUL MADR: SUNT LIDERI AI FERMIERILOR CARE-ȘI FOLOSESC POZIȚIA pentru PROPRIILE INTERESE!

04 iulie 2020 - 14:47

DE CE NU ARE ÎNCREDERE FERMIERUL ROMÂN ÎN ASOCIERE? Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a identificat patru cauze ale neîncrederii fermierilor români în asociere. Printre acestea se află și unii dintre liderii fermierilor care și-au folosit poziția doar pentru propriile interese sau pentru cele ale unui grup restrâns de fermieri. Șeful MADR a adăugat că trebuie muncit la înlăturarea acestor cauze, pentru că asocierea este singura șansă a fermierilor mici din România.

AJUTOR DE 300.000 DE EURO PENTRU UN ABATOR!

AJUTOR DE 300.000 DE EURO PENTRU UN ABATOR!

04 iulie 2020 - 14:05

ANUNȚ MINISTRUL AGRICULTURII. În această lună va fi lansată o măsură de finanțare pentru zona montană, construirea de abatoare. Măsura beneficiază de un buget de 12 milioane de euro, a anunțat vineri, 3 iulie 2020, ministrul agriculturii, Adrian Oros. Suma pe care o poate obține un fermier sau o cooperativă este de maxim 300.000 de euro pentru un proiect.

PRODUSELE DE LA FERMIERII LOCALI, CUMPĂRATE DE PRIMĂRII!

PRODUSELE DE LA FERMIERII LOCALI, CUMPĂRATE DE PRIMĂRII!

04 iulie 2020 - 13:14

NU MAI VREM LAPTE DIN UNGARIA ÎN ȘCOLILE DIN ROMÂNIA. Sprijinul financiar acordat fermierilor prin intermediul Programului european lapte, fructe, legume în școli nu ajunge la fermieri. Licitațiile sunt câștigate de firme care aduc, de exemplu, lapte din Ungaria ca să-l livreze școlilor din România. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat vineri, 3 iulie 2020, că se va schimba legea astfel încât primăriile să cumpere laptele, fructele, legumele, care trebuie livrate în școli, de la fermele locale.

MINISTRUL OROS: AJUTORUL DE CRIZĂ PLĂTIT FERMIERILOR PÂNĂ LA SFÂRȘITUL LUI OCTOMBRIE!

MINISTRUL OROS: AJUTORUL DE CRIZĂ PLĂTIT FERMIERILOR PÂNĂ LA SFÂRȘITUL LUI OCTOMBRIE!

04 iulie 2020 - 12:16

OFICIAL. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat că, în acest moment, sunt elaborate acte pentru scheme de sprijin acordate fermierilor și crescătorilor de animale. Ajutorul de criză va fi achitat către fermieri și crescători până la sfârșitul lunii octombrie 2020, a anunțat șeful de la Agricultură.

AMENZI pentru CEI CARE TRANSPORTĂ ANIMALE VII!

AMENZI pentru CEI CARE TRANSPORTĂ ANIMALE VII!

04 iulie 2020 - 11:45

LEGE ADOPTATĂ! Legea privind protecția animalelor destinate exportului în țări terțe, adoptată de Parlamentul României, în urmă cu circa o săptămână, stabilește amenzi pentru cei care transportă animale vii și nu respectă regulile impuse de lege. AGROINFO vă pune la dispoziție lista amenzilor.

AFIR: SPRIJIN DE 100.000 EURO PE AN!

AFIR: SPRIJIN DE 100.000 EURO PE AN!

03 iulie 2020 - 08:11

OFICIAL. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță deschiderea în perioada 30 iunie – 30 septembrie 2020 a primei sesiuni de depunere a Cererilor de finanțare din 2020 pentru submăsura 9.1a „Înființarea grupurilor de producători în sectorul pomicol”, din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Sprijinul acordat este de 100.000 de euro/an.

APIA: START PLATĂ AJUTOR DE STAT pentru CREȘTEREA ANIMALELOR!

APIA: START PLATĂ AJUTOR DE STAT pentru CREȘTEREA ANIMALELOR!

03 iulie 2020 - 07:57

COMUNICAT. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, aduce la cunoștința opiniei publice că începând din 02 iulie 2020 efectuează plățile aferente ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor, pentru cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna aprilie a anului 2020.

MINISTRUL OROS: O SĂ EXPORTĂM CARCASE și CARNE, NU ANIMALE VII!

MINISTRUL OROS: O SĂ EXPORTĂM CARCASE și CARNE, NU ANIMALE VII!

02 iulie 2020 - 17:19

LEGEA BUNĂSTĂRII ANIMALELOR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat astăzi că a solicitat o modificare la Legea bunăstării animalelor pe timpul transportului, adoptată de Parlament. Concret, în lege trebuie să apară că nu este permis transportul animalelor pe timpul caniculei, la o temperatură mai mare de 30 de grade. Șeful MADR a adăugat că a negociat cu țările arabe exportul de carcase și carne, nu de animale vii.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Zen

Zen
Nu eşti beat, atâta timp cât încă mai poţi sta întins pe podea, fără să te sprijini. Detalii