Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ANUNȚ DE MAXIMĂ IMPORTANȚĂ PENTRU ROMÂNI!

Publicat: 15 martie 2020 - 14:51
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

ULTIMA ORĂ! MINISTERUL AFACERILOR iNTERNE! Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a făcut în urmă cu puțin timp, o declarație publică privind de starea de urgență care urmează să fie instituită din această noapte pe teritoriul întregii țări. Președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri seara că va decreta de luni, 16 martie 2020, stare de urgență.

Dragi români, așa cum ați aflat, președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că la începutul săptămânii se va decreta starea de urgență pe teritoriul întregii țări. Este o măsură pe care multe țări europene afectate de noul coronavirus au luat-o  deja în interesul cetățenilor lor. Începând de aseară, o echipă formată din reprezentanți ai tuturor ministerelor a lucrat non-stop pentru a transmite astăzi domnului prim-ministru, spre aprobare, conform legii, Nota de fundamentare ce va fi prezentată domnului președinte în vederea emiterii decretului (decret stare de urgență n.r.). 

Știu că instituirea stării de urgență presupune pentru toți schimbarea modului de viață, dar și un moment frică sau de neînțelegere. Trebuie să conștientizăm cu toții că acest lucru este spre binele nostru, al tuturor. Vreau să fac apel la calm și la solidaritate. Este momentul să fim uniți, să fim toleranți și să ajutăm fiecare după puteri. Instituțiile statului suntem și vom fi la datorie. Starea de urgență ne va permite să luăm cele mai potrivite măsuri pentru gestionarea și prevenirea infecției cu noul coronavirus. Este o măsură care vine în sprijinul autorităților pentru a putea acționa în sprijinul cetățenilor.

Dragi români, este nevoie de colaborarea fiecăruia dintre dvs. Trebuie să acționăm cu calm, cu responsabilitate și cu grijă față de cei din jur. Fiecare dintre noi poate contribui la reducerea riscului de propagare a virusului și de îmbolnăvire a altor persoane.

Vă rog să evitați deplasările care nu sunt absolut necesare. Limitați contactul cu alte persoane, informați-vă doar din surse oficiale, nu contribuiți la propagarea mesajelor de panică, a mesajelor scrise  de oameni inconștienți sau care au anumite interese obscure, poate chiar economice. Susțineți eforturile autorităților. Cu toții acționăm pentru limitarea infecției cu noul virus. Situația este sub control tocmai pentru că am luat măsuri din timp. Am suspendat transporturile din Italia, am închis școlile, am limitat întâlnirile publice.

Cu privire la acest subiect, de măsuri luate în Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, vreau să vă spun că în ședința de ieri a fost aprobat planul prin care am stabilit câteva criterii. Vă citesc câteva lucruri aprobate în Comitetul Naționale pentru Situații Speciale de Urgență, care clarifică unele aspecte la întrebările puse de mai mulți cetățeni.

Am făcut recomandări pentru membrii echipelor de intervenție care merg la persoane aflate în izolare sau autoizolare la domiciliu, astfel încât să fie protejați în momentul în care la apelul acestor persoane intervin pentru a repara rețelele de utilități, de telefonie, de energie electrică sau de alimentare cu gaz. Totodată, am clarificat ce înseamnă contact apropiat al unui caz confirmat. Cred că este foarte important și de interes public să vă citesc aceste criterii.

Așadar, contactul apropiat este definit ca persoana care locuiește în aceeași gospodărie cu pacientul infectat cu Covid 19. Doi, persoana care a avut contact fizic direct cu un cetățean infectat cu Covid 19. De exemplu, o strângere de mână, neurmată imediat de igiena mâinilor. Trei, persoana care a avut contact direct, neprotejat cu secreții infecțioase ale unui caz de Covid 19. Exemplu, în timpul tusei sau atingerea unor batiste cu mâna neprotejată de mănuși. Patru, persoana care a avut contact față-n față cu un caz de Covid 19 la o distanță mai mică de 2 metri și pe o durată de peste 15 minute. Cinci, persoana care s-a aflat în aceeași încăpere, de exemplu, sală de clasă, de ședință, de așteptare din spital, cu un caz de Covid 19 timp de minim 15 minute și la o distanță mai mică de 2 metri. Șase, persoana din rândul personalului medico-sanitar sau altă persoană care acordă îngrijire directă unui pacient cu Covid 19 sau o persoana din rândul personalului colaborator care manipulează probe recoltate de la un pacient infectat cu Covid 19, fără portul corect al echipamentului de protecție.

O altă decizie importantă, luată ieri în ședința Comitetului, a fost cu privire la limitarea unor lucruri pe care până acum am evitat să le luăm. Astfel, în Hotărârea 10 din 14 martie 2020, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a luat câteva decizii și vă citesc doar trei dintre ele.

Se aprobă instituirea izolării la domiciliu în locația declarată la intrarea în țară, pentru o perioadă de 14 zile, pentru toate persoanele asimptomatice care sosesc în România din țările unde sunt confirmate cel puțin 500 de cazuri cu infecții Covid 19, începând de astăzi de la ora 21, ora intrării în România, fie pe cale aeriană sau rutieră.

Se va extinde măsura carantinării pentru toți cei care sosesc în țară din zonele carantinate, actualizate de căte Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, la propunerea Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României și publicate pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică.

A doua măsură pe care v-o prezint este cu privire la obligația inspectoratelor teritoriale de muncă de a verifica modul de implementare impuse de Hotărârea nr.7 din 13 martie 2020 a Comitetului privind decalarea programului de lucru în vederea reducerii riscului de contaminare pe timpul deplasării la și de la locul de muncă.

Vă mai citesc un articol extrem de important: Se suspendă până la data de 31 martie 2020 organizarea și desfășurarea târgurilor de autoturisme, a anunțat astăzi, 15 martie 2020, la ora 14.15, ministrul Afacerilor Interne.

 

Vizualizat: 2558 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: TRANSFER DE BANI ÎNTRE SUBVENȚIILE AGRICOLE!

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: TRANSFER DE BANI ÎNTRE SUBVENȚIILE AGRICOLE!

24 octombrie 2020 - 10:49

VOTAT! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, transferul de bani între cei doi piloni ai noii Poliici Agricole Comune 2021-2027, Pilonul 1 plăți directe și Pilonul 2 dezvoltare rurală. Anunțul este făcut de europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI din Parlamentul European.

VOTAT! BANII PENTRU SATELE ROMÂNEȘTI!

VOTAT! BANII PENTRU SATELE ROMÂNEȘTI!

24 octombrie 2020 - 08:54

AJUTOR PENTRU DEZVOLTAREA SATELOR! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, o serie de măsuri și ajutoare din noua Politică Agricolă Comună 2021-2027. AGROINFO, așa cum v-a promis, vă informează despre fiecare decizie luată de europarlamentarii de la Bruxelles. Ne ajută cu explicații despre fiecare vot dat vineri seara europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European.

VOTAT! CUM SE ÎMPART BANII ÎNTRE SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

VOTAT! CUM SE ÎMPART BANII ÎNTRE SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

24 octombrie 2020 - 08:33

NOUA POLITICĂ AGRICOLĂ COMUNĂ! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, măsurile de ajutor, subvențiile din noua Politică Agricolă Comună 2021-2027. Sunt trei dosare privind reforma PAC, care au fost votate vineri de eurodeputați și care aduc schimbări majore.

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: APARE NOUL FERMIER CARE VA AVEA ACCES MAI UȘOR LA BANI EUROPENI!

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: APARE NOUL FERMIER CARE VA AVEA ACCES MAI UȘOR LA BANI EUROPENI!

24 octombrie 2020 - 08:09

VOTAT! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, trei dosare privind reforma Politcii Agricole Comune 2021-2027. Apare un nou concept, noul fermier, care va avea acces mai ușor la fondurile europene, la fel ca tânărul fermier, dar spre deosebire de acesta, noul fermier poate să aibă o vârstă de peste 40 de ani, a anunțat europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI, Parlament European.

VOTAT! TINERII FERMIERI, AJUTOR DE 100.000 DE EURO PENTRU 7 ANI!

VOTAT! TINERII FERMIERI, AJUTOR DE 100.000 DE EURO PENTRU 7 ANI!

24 octombrie 2020 - 07:55

SUBVENȚII FERMIERI. Europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlamentul European, a anunțat vineri seara că Parlamentul European a adoptat cele trei dosare privind reforma Politicii Agricole Comune 2021-2027, și anume: PAC - sprijinul pentru planurile strategice care urmează a fi elaborate de statele membre și finanțate de FEGA și de FEADR, PAC: finanțarea, gestionarea și monitorizarea, PAC: modificarea Regulamentului OCP și a altor regulamente.

CINE A AVUT VACI ÎN 2018 IA SUBVENȚIA APIA DE 70 DE EURO/ANIMAL!

CINE A AVUT VACI ÎN 2018 IA SUBVENȚIA APIA DE 70 DE EURO/ANIMAL!

23 octombrie 2020 - 15:07

VOTAT ÎN PLENUL PARLAMENTULUI EUROPEAN! Vechea dată de referință pentru bovine 31 ianuarie 2018 a fost schimbată! Noua data de referință pentru bovine este 1 iunie 2018! Anunțul a fost făcut joi, 22 octombrie 2020, atât de europarlamentarul Daniel Buda (PPE), cât și de ministrul agriculturii, Adrian Oros. Ce înseamnă acest lucru? Crescătorii de bovine care au avut vaci de carne la 1 iunie 2018 vor încasa ajutorul național tranzitoriu, cuantumul acestei subvenții fiind de 70 de euro/vacă la nivelul anului 2019.

CRIZA SANITARĂ A LOVIT ÎN CEI MICI!

CRIZA SANITARĂ A LOVIT ÎN CEI MICI!

23 octombrie 2020 - 13:34

COMUNICAT. Pandemia de COVID-19 a pus la mare încercare cramele mici: exporturile către China au fost blocate, iar consumul din HoReCa s-a redus considerabil. Crama Dealul Dorului încearcă să acopere reducerea punctelor de desfacere prin lansarea magazinului online, anunță Crama Dealul Dorului într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ULTIMA ZI PENTRU SUBVENȚIA DE 7.000 EURO/FERMĂ! CÂND FACE APIA PLĂȚILE!

ULTIMA ZI PENTRU SUBVENȚIA DE 7.000 EURO/FERMĂ! CÂND FACE APIA PLĂȚILE!

23 octombrie 2020 - 08:11

AJUTOARE MĂSURA 21. Astăzi, 23 octombrie 2020, este ultima zi în care crescătorii de animale și cultivatorii de legume, fructe, cartofi mai pot să solicite la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) ajutorul Covid-19 de maxim 7.000 de euro/fermă. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat joi, în ședința de Guvern, când se va face plata acestui ajutor.

VESTE URIAȘĂ PENTRU CRESCĂTORII DE BOVINE!

VESTE URIAȘĂ PENTRU CRESCĂTORII DE BOVINE!

23 octombrie 2020 - 07:55

PARLAMENTUL EUROPEAN A SCHIMBAT DATA DE REFERINȚĂ! Ce nu a reușit ministrul agriculturii, Adrian Oros, să facă la Consiliul AGRIFISH, ținut la Luxembourg în zilele de 19 și 20 octombrie 2020, au reușit europarlamentarii români. Ministrul agriculturii a comunicat aseară, 22 octombrie 2020, că noua data de referință pentru ajutorul acordat bovinelor de carne este anul 2018. Vechea data de referință era 31 ianuarie 2013.

ANUNȚUL MINISTRULUI OROS DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

ANUNȚUL MINISTRULUI OROS DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

23 octombrie 2020 - 07:13

ȘEDINȚĂ DE GUVERN. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat joi seara, în debutul ședinței de Guvern, că au fost autorizați la plata avansului la subvențiile APIA 602.306 fermieri din cei 830.898 de fermieri care au depus cererea unică la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Brinkman - Let’s improve together

Brinkman - Let’s improve together

La sfârşitul lunii noiembrie 2019, compania Brinkman a organizat o întânire cu partenerii săi - fermeri şi distribuitori din România. Desfăşurat sub deviza "Let’s improve together!", evenimentul a fost un bun prilej pentru schimbul de cunoştinţe între fermieri, companie şi colaboratori. Participanţii au fost în principal cultivatori de tomate şi căpşune în sere, dealeri Brinkman şi consultanţi şi specialişti în domeniul horticol. Tema principală a seminarului a fost creşterea eficienţei şi a productivităţii, în condiţiile lipsei forţei de muncă.

 

Interviu cu Cristina György-Hângan, manager vânzări România şi Moldova - Brinkman Hungary Kft.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

La bar

La bar
Merge un bărbat cu un pistol într-un club şi începe să strige: Detalii