Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ANUNȚ DE LA FISC pentru TOȚI ROMÂNII CARE SUNT PERSOANE FIZICE AUTORIZATE (PFA)!

Publicat: 29 martie 2018 - 21:51
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

O SINGURĂ DECLARAȚIE PENTRU IMPOZIT! Șapte formulare fiscale  au fost comasate într-o declarație fiscală unică pentru persoanele fizice autorizate, PFA. Declarația unică pentru persoanele fizice (formularul 212), care înlocuiește formularele 200, 201, 220, 221, 600, 604 și 605, a fost publicată azi, de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), în Monitorul Oficial.

Formularul 212 „Declarație unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice” este folosit pentru taxarea veniturilor independente (inclusiv PFA-uri), din investiții (inclusiv dividende), din chirii, din pariuri sau din activități agricole. Deci, fermierii care sunt persoane fizice autorizate trebuie să completeze această declarație.

interior-212_b

Formularul urmează să fie folosit pentru:
- declararea venitului realizat în anul 2017 de persoanele fizice;
- declararea impozitului pe venitul estimat și a contribuțiilor sociale obligatorii datorate de persoanele fizice începând cu anul 2018.

Formularul 212 va fi depus, în mod obișnuit, în format electronic (prin intermediul Spațiului Privat Virtual sau e-guvernare.ro), însă pentru anul 2018 va fi acceptată și varianta depunerii în format tipărit (în dublu exemplar). Pentru 2018, termenul de depunere este 15 iulie, apoi, din 2019, termenul este 15 martie.

Conform unei estimări publice a Ministerului Finanțelor, pe baza informațiilor din anul 2017, aproximativ 960.000 de persoane fizice vor depune noua declarație unică.

Sursa: Avocatnet

Vizualizat: 3561 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănat în sistem No-till

Semănat în sistem No-till

Cu siguranţă aţi auzit despre “No till”, adică “fără arătură”. În ţara noastră sunt puţini fermieri care au decis să producă în acest sistem. Unul dintre ei este Laurenţiu Gogoşeanu din comuna Murgaşi, judeţul Dolj. Iată tehnologia No-till în imagini!

Reporter: Paula Ciupag
Operator imagine: Dănut Viezuină
Montaj: Claudiu Borobei

A inceput INDAGRA! Hibridul SY Experto - producţie record Titan Machinery la Agromalim 2019

Bancul zilei

Fericire

Fericire
Soţia se adresează cu indignare soţului: Detalii