Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

AJUTOR pentru FERMIERI DIN REZERVA AGRICOLĂ DE CRIZĂ!

Publicat: 17 aprilie 2020 - 20:52
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

OFICIAL! În rezerva agricolă pentru situații de criză sunt 478 de milioane de euro. Fermieri și europarlamentari i-au cerut comisarului european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Janusz Wojciechowski, deblocarea acestei sume și acordarea de ajutor financiar fermierilor în aceste momente când ne confruntăm cu criza COVID 19. Care este răspunsul comisarului european?

Comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Janusz Wojciechowski, a participat pe 15 aprilie 2020 la ședința Comisiei AGRI din Parlamentul European. Oficialul Comisiei Europene a dezvăluit că fermierii solicită deblocarea celor 478 de milioane de euro din rezerva agricolă pentru situații de criză și acordarea de ajutoare fermierilor care se confruntă cu criza sanitară.

Unele persoane solicită deblocarea imediată a rezervei de criză, pentru care sunt disponibile 478 milioane euro în buget. Cu toate acestea, suntem cu toții conștienți că eliberarea rezervei de criză înseamnă în cele din urmă mai puțini bani pentru plăți directe, adică banii pe care fermierii noștri se bazează în mod constant. Aceasta nu pare să fie o mișcare bună în actuala criză.

Asta înseamnă că trebuie să lăsăm fermierii să se descurce singuri? Absolut nu. Nu abandonăm fermierii și nu îi vom abandona.
Statele membre pot acorda până la sumele menționate anterior de 100.000 EUR pe fermă și 800.000 EUR pentru întreprinderile mici și mijlocii din sectorul procesării și Comisia va accepta acest lucru. Nu se va întâmpina nicio dificultate în acest sens, deoarece suntem conștienți de faptul că aceasta este o situație excepțională.

Unii vor spune că ajutorul de stat nu este în niciun caz o favoare din partea UE și acest lucru este adevărat. Cu toate acestea, bugetul UE este ceea ce este. Este ceea ce au aprobat statele membre în urmă cu șapte ani prin consens politic și nu mai există bani în el. S-ar putea să existe mai mulți bani în cadrul financiar următor pentru următorii șapte ani, dar aceasta este o problemă pentru o altă zi și, desigur, este supusă unui acord. Deocamdată, avem ce avem și nu vom mai primi, a spus comisarul european pentru Agricultură.

Janusz Wojciechowski a propus să fie acordate ajutoare fermierilor din fondurile rămase neutilizate pentru Pilonul 2 al politicii agricole comune, dezvoltare rurală.

Dar mai avem încă o sursă de intervenție și ajutor pentru fermieri, pe care o consider foarte importantă, și anume fondurile încă neutilizate din cel de-al doilea pilon, din Fondul european de dezvoltare rurală.

În opinia mea, aceste fonduri ar trebui utilizate în cea mai mare măsură posibilă pentru a sprijini fermierii în timpul crizei și trebuie transferați la un astfel de ajutor.

Nu este momentul să planificăm și să programăm noi investiții în dezvoltare agricolă, care ar putea fi realizate mai târziu.
Acum trebuie să protejăm fermele, potențialul lor de producție, să salvăm piața agricolă, să protejăm fermierii și să asigurăm securitatea alimentară pentru cetățenii noștri. Această securitate există încă, dar trebuie să o protejăm și să o consolidăm.

Doamnelor și domnilor, această criză are multe lecții pentru viitor. Lecții despre cum ar trebui să funcționeze agricultura în viitor, cum să crească securitatea alimentară și, în același timp, securitatea economică pentru fermierii înșiși și cum să facă fermele mai rezistente la crize.

Dar acestea sunt probleme pentru mai târziu, când vom începe să ieșim din această criză, sperăm să fie cât mai curând posibil. Deocamdată, să ne concentrăm asupra modului de a salva fermierii și de a-i susține prin această criză, astfel încât să nu rămânem doar cu echipamente medicale, ci și cu alimente pentru mesele noastre, a spus comisarul european pentru Agricultură, în discursul său, ținut în fața europarlamentarilor din Comisia AGRI.

 

 

 

 


Vizualizat: 4509 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

ARE MÂINILE CRĂPATE, SPATELE PRAF ȘI FACE NAVETA DE LA OLT LA CLUJ CU LEGUME!

ARE MÂINILE CRĂPATE, SPATELE PRAF ȘI FACE NAVETA DE LA OLT LA CLUJ CU LEGUME!

24 mai 2020 - 11:35

FĂ-NE O COOPERATIVĂ SĂ FIM ȘI NOI OAMENI! Ilie e din neamul rudarilor din Olt. Are mâinile crăpate și spatele făcut praf de la munca de pe trei hectare de teren cultivat cu legume. Ilie face naveta de la Olt la Cluj ca să-și vândă legumele. Spune că merge cu marfă în Europa. Impresionanta poveste a lui Ilie o spune Anca Marcu, directorul Cooperativei Agricole Lunca Someșului Mic, pe care Ilie a rugat-o să le facă și lor cooperativă ca să fie și ei oameni.

CIOBAN: AM ANUNȚAT PROTECȚIA ANIMALELOR SĂ-MI IA VACILE CĂ NU AM PĂȘUNE!

CIOBAN: AM ANUNȚAT PROTECȚIA ANIMALELOR SĂ-MI IA VACILE CĂ NU AM PĂȘUNE!

24 mai 2020 - 09:34

DISPERAREA UNUI OIER DIN ROMÂNIA. Crescătorul de ovine Romi Mariș din Orăștie, județul Hunedoara, nu are pășune unde să-și ducă cele 77 de vaci. Pășunea închiriată de la primăria Orăștie este pentru turma lui de 1.500 de ovine. Vacile nu mai au loc. Oierul a declarat, pentru AGROINFO, că în disperarea care l-a cuprins a anunțat Protecția Animalelor să vină să ia vacile. Oierul spune că la începutul săptămânii vine o comisie la el.

OFICIAL DIN MINISTERUL AGRICULTURII, LA O STÂNĂ DE OI!

OFICIAL DIN MINISTERUL AGRICULTURII, LA O STÂNĂ DE OI!

24 mai 2020 - 07:33

ÎN VIZITĂ LA O FAMILIE DE OIERI ȚĂRANI! Subsecretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Avram Fițiu, a fost la o stână de oi din județul Cluj. Ciobanii aduceau fetelor de măritat păpuși din caș, a scris Avram Fițiu pe pagina sa oficială Facebook, despre una dintre tradițiile oieritului românesc.

APIA: PLĂȚI PE HECTAR PENTRU FERMIERI!

APIA: PLĂȚI PE HECTAR PENTRU FERMIERI!

24 mai 2020 - 06:48

ANUNȚ OFICIAL! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că a prelungit termenul pentru depunerea cererilor pentru obținerea plăților pe hectar pentru angajamente de silvomediu. APIA a transmis un comunicat pentru AGROINFO.

OFICIAL APIA: TERMEN CERERE AJUTOR DE STAT!

OFICIAL APIA: TERMEN CERERE AJUTOR DE STAT!

24 mai 2020 - 06:27

COMUNICAT! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță toți fermierii interesați că a fost prelungit termenul pentru depunerea cererilor pentru schema de ajutor de stat sprijin pentru prima împădurire și crearea suprafețelor împădurite. APIA a transmis un comunicat pentru AGROINFO.

OFICIAL GUVERN! CE SE SCHIMBĂ LA PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

OFICIAL GUVERN! CE SE SCHIMBĂ LA PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

22 mai 2020 - 06:59

COMUNICAT. Guvernul a adoptat, în ședința de miercuri seara, o Ordonanţă de urgenţă care modifică și completează OUG nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăţi care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020 şi pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură. Sunt modificări la subvenția pentru pășune, pentru micii fermieri, ajutoarele naționale tranzitorii și la termenele APIA pentru notificarea fermierilor aflați la control.

DECIZII GUVERN ASTĂZI SUBVENȚIILE APIA!

DECIZII GUVERN ASTĂZI SUBVENȚIILE APIA!

21 mai 2020 - 21:23

ADOPTATE DE GUVERN. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat, în urmă cu puțin timp, deciziile adoptate astăzi, în ședința de Guvern, care vizează subvențiile agricole aferente acestui an, cuvenite fermierilor români.

SUNTEM ROMÂNI, CUMPĂRĂM DE LA ȚĂRANII ROMÂNI DIN PIEȚE!

SUNTEM ROMÂNI, CUMPĂRĂM DE LA ȚĂRANII ROMÂNI DIN PIEȚE!

21 mai 2020 - 19:49

NU STĂM ÎN GENUNCHI ÎN FAȚA BRUXELLES-ULUI! Partidul Ecologist Român (PER) acuză Parlamentul de trădare naţională şi cere o poziţie publică a preşedintelui României privind promulgarea legii care ar fi trebuit să promoveze produsele românești din fermele noastre, dar nu se întâmplă așa. Dacă lor le place să stea în genunchi în faţa Bruxelles-ului, noi, ecologiştii, vrem să fim în UE, dar vom sta în picioare! Vom cumpăra de la ţăranii români din pieţe! A declarat președintele PER, într-un comunicat remis media.

LEGEA APICULTURII, ADOPTATĂ!

LEGEA APICULTURII, ADOPTATĂ!

21 mai 2020 - 17:41

LEGE TRIMISĂ LA PROMULGARE! Miercuri a fost adoptat în plenul Camerei Deputaților proiectul de lege nr. 221/2017 care modifică și completează Legea apiculturii nr. 383/2013. Legea este trimisă președintelui României pentru promulgare. 

OFICIAL! EFECTIVUL DE OVINE ȘI CAPRINE AL ROMÂNIEI!

OFICIAL! EFECTIVUL DE OVINE ȘI CAPRINE AL ROMÂNIEI!

21 mai 2020 - 10:05

DATE OFICIALE! Informațiile obținute, săptămâna aceasta, de AGROINFO de la Institutul Național de Statistică, arată că România a ocupat, anul trecut, locul trei în ierarhia statelor membre ale Uniunii Europene la efectivele de ovine și caprine. Ce spun datele oficiale, câte ovine și caprine are România în acest moment?  

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

VALTRA seria F - Agritechnica 2019

VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Noua serie de tractoare Valtra F, prezentată la Agritechnica 2019, destinată fermelor pomicole şi viticole poate fi comandată în două variante de ecartament (1,5 şi 1,3m), are o putere de la 75 la 105CP, un motor cu o capacitate cilindrică de 3,4litri şi o transmisie cu 24 viteze înainte/înapoi sau 24/12 înainte/înapoi. Seria F de tractoare Valtra va fi disponibilă pentru piaţa din România în a doua jumătate a anului viitor.

 

Interviu cu George Tănase - brand manager Valtra, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

La bar

La bar
Merge un bărbat cu un pistol într-un club şi începe să strige: Detalii