Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

ACTUL OBLIGATORIU pentru TOATE SUBVENȚIILE APIA 2020!

Publicat: 20 februarie 2020 - 06:50
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

ADEVERINȚA VALABILĂ PENTRU ANUL 2020. Fermierii români care solicită anul acesta subvenții de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) trebuie să atașeze obligatoriu la cererea unică APIA adeverința eliberată de primăriile pe raza căreia este exploatația agricolă.

Din acest an, s-a schimbat modelul adeverinței pe care fermierii trebuie să o prezinte la APIA. Noul formular a fost deja aprobat și a fost publicat în Monitorul Oficial pe data de 5 februarie 2020. Pentru informarea corectă a fermierilor care solicită subvenții, AGROINFO publică modelul acestei adeverințe.

adev-2020_badev-doi-2020_b

1) Se înscrie denumirea județului.
2) Se înscrie categoria unității administrativ-teritoriale
3) Se înscrie denumirea unității administrativ-teritoriale
4) Se înscrie codul de identificare fiscală, respectiv codul de înregistrare fiscală, codul numeric personal, numărul de identificare fiscală sau codul unic de înregistrare, după caz.
5) Se înscrie numărul de rol nominal unic de către persoana cu atribuții în domeniul administrării impozitelor, taxelor locale.
6) Se înscriu datele corespunzătoare de către persoana cu atribuții privind completarea, ținerea la zi și centralizarea datelor din registrele agricole.
7) În cazul categoriei de folosință "pajiști permanente" (pășuni+fânețe) se completează perioada de pășunat aprobată pentru fiecare UAT, conform prevederilor art.6 alin (5) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.34/2013 privind organizarea, administrarea și exploatarea pajiștilor permanente și pnetru modificarea și completarea Legii fondului funciar 18/1991, aprobată cu modificări și completări prin Legea 86/2014.
8) Conform anexei nr.1 la Hotărârea Guvernului nr.985/2019 privind registrul agricol pentru perioada 2020-2024.

FOARTE IMPORTANT!
Eliberarea adeverinţei nu se condiţionează de plata impozitelor şi taxelor locale.

Adeverința, al cărei model îl aveți mai sus, trebuie solicitată de fermieri primăriilor înainte de prezentarea la APIA pentru completarea cererii unice pentru subvențiile agricole aferente anului 2020.

ATENȚIE! CAMPANIA DE DEPUNERE A CERERII UNICE DE PLATĂ LA APIA SE DESFĂȘOARĂ ÎN PERIOADA 2 MARTIE-15 MAI 2020!

ATENȚIE! Acest articol este protejat de dispozițiile Legii 8/1996 privind dreptul de autor și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe AGROINFO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor


Vizualizat: 21391 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Fendt a obţinut două medalii de argint la Agritechnica 2019. Una pentru "Sistemul de automatizare pentru vehicul şi dispozitive în viticultură" - inovaţie dezvoltată împreună cu Braun Maschinenbau şi care creşte în mod semnificativ performanţele tractoarelor viticole, reducând totodată efortul operatorului de pe tractor. O altă medalie de argint pentru "Fendt IDEALDrive" prin care braţul de direcţie şi volanul este înlocuit cu un joystick plasat pe cotiera din stânga şi care integrează toate funcţiile braţului de direcţie, de la volan la indicator, crescând astfel vizibilitatea şi manevrabilitatea în timpul recoltării. Combina IDEAL Drive este prima maşină agricolă autopropulsată, cu comandă completă prin joystick.

 

Interviu cu Radu Tălpan - brand manager Fendt, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi tractorişti

Doi tractorişti
Doi tractorişti scot pita ,slana, bat o ceapă de roata de la tractor şi se pun să mănânce. Detalii