Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

2019 - un an bun pentru exportul UK de carne roşie

Publicat: 26 februarie 2020 - 12:35
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5   | Print | Trimite unui prieten

Anul trecut a fost unul dintre cei mai buni pentru exporturile de carne roșie din Marea Britanie care au ajuns la o valoare de peste 1,5 miliarde lire sterline. Potrivit statisticilor serviciului vamal (HMRC), în 2019 valoarea totală a exporturilor UK de carne roșie a crescut cu 13% faţă de 2018 şi a ajuns la un volum total de peste 661 mii tone carne de porc, oaie și vită.

Deşi Europa este principala destinaţia pentru carnea din Marea Britanie, a fost înregistrată şi o creștere puternică a exporturilor pentru statele în afara UE. Directorul pentru dezvoltare internațională al pieței al AHDB (Agriculture and Horticulture Development Board - Consiliului pentru dezvoltarea agriculturii şi a horticulturii), Phil Hadley a declarat că 2019 a fost „unul fenomenal: Pe lângă un an record atât din punct de vedere al volumului, cât și al valorii, am câştigat acces la noi pieţe, ceea ce a făcut ca anul 2019 să fie unul dintre cei mai buni ani pentru exporturile de carne roșie".

Cele mai recente statistici arată că, în 2019, UK a exportat 183 mii tone carne (și organe) de vită în valoare de 532 milioane lire sterline, în creștere cu 7,5%, faţă de 2018.

Cea mai mare creştere a exporturilor s-a înregistrat la carnea de porc care a ajuns la un total de 378 mii tone, în valoare de 609 milioane lire sterline - cu 24% mai mult față de 2018.

Exporturile de carne de oaie au crescut cu 12,5%, până la 99 mii tone, în valoare de 402 milioane lire sterline.

oaie-porc-vaca_b

Asia este cheia succesului

Anul trecut au apărut noi oportunităţi de export pentru fermierii englezi, în special către statele din Asia. Astfel, au fost reluate exporturile de carne către Japonia, atât pentru carnea de vită, cât și pentru carnea de miel iar livrările de carne de vită din Marea Britanie către China se apropie pentru prima dată de recordul înregistrat în urmă cu peste 20 de ani.

Numai în China au fost livrate 131 mii tone carne de porc, în valoare de 191 milioane lire sterline şi cu 61% mai mult decât în 2018 când valoarea exporturilor a fost de numai 77 milioane lire sterline.

Exportul de carne de oaie către Franța a scăzut

Exporturile de carne de oaie din Marea Britanie au scăzut la 7.600 de tone în decembrie (-17%), conform datelor HMRC, determinate în principal de o scădere de 31% a exporturilor către Franța. Aceste date statistice nu sunt definitive, întrucât nu au fost încă coroborate cu datele vamale franceze.

Ritmul exporturilor de carne de oaie a încetinit încă din noiembrie, iar volumul exporturilor din al patrulea trimestru a fost cu 5% mai mic decât în aceeași perioadă din 2018. Totuţi, în total, în 2019, exporturile UK de carne de oaie au crescut cu 13%. Această creştere a fost determinată de revenirea cererii de import a statelor UE.

Şi importurile de carne de oaie raportate de Marea Britanie au scăzut, în decembrie, cu 21% faţă de aceeaşi lună a anului 2018. Datele statistice arată că, în 2019 Marea Britanie a importat 62,5 mii tone carne de oaie proaspătă şi congelată, cu 19% mai puțin decât în 2018.

Vizualizat: 485 | Video Video 1 2 3 4 5 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Videouri atasate

1.
Play Uzina de carne din Deta

Uzina de carne din Deta

28 februarie 2018
4.
Play Miza pe vaca de carne

Miza pe vaca de carne

29 noiembrie 2013
5.
Play Ovine de carne Merinolandschaf

Ovine de carne Merinolandschaf

24 septembrie 2013

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Fendt a obţinut două medalii de argint la Agritechnica 2019. Una pentru "Sistemul de automatizare pentru vehicul şi dispozitive în viticultură" - inovaţie dezvoltată împreună cu Braun Maschinenbau şi care creşte în mod semnificativ performanţele tractoarelor viticole, reducând totodată efortul operatorului de pe tractor. O altă medalie de argint pentru "Fendt IDEALDrive" prin care braţul de direcţie şi volanul este înlocuit cu un joystick plasat pe cotiera din stânga şi care integrează toate funcţiile braţului de direcţie, de la volan la indicator, crescând astfel vizibilitatea şi manevrabilitatea în timpul recoltării. Combina IDEAL Drive este prima maşină agricolă autopropulsată, cu comandă completă prin joystick.

 

Interviu cu Radu Tălpan - brand manager Fendt, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi tractorişti

Doi tractorişti
Doi tractorişti scot pita ,slana, bat o ceapă de roata de la tractor şi se pun să mănânce. Detalii