Adama
Agreena
AGRICOVER

2019 - un an bun pentru exportul UK de carne roşie

Publicat: 26 februarie 2020 - 12:35
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5   | Print | Trimite unui prieten

Anul trecut a fost unul dintre cei mai buni pentru exporturile de carne roșie din Marea Britanie care au ajuns la o valoare de peste 1,5 miliarde lire sterline. Potrivit statisticilor serviciului vamal (HMRC), în 2019 valoarea totală a exporturilor UK de carne roșie a crescut cu 13% faţă de 2018 şi a ajuns la un volum total de peste 661 mii tone carne de porc, oaie și vită.

Deşi Europa este principala destinaţia pentru carnea din Marea Britanie, a fost înregistrată şi o creștere puternică a exporturilor pentru statele în afara UE. Directorul pentru dezvoltare internațională al pieței al AHDB (Agriculture and Horticulture Development Board - Consiliului pentru dezvoltarea agriculturii şi a horticulturii), Phil Hadley a declarat că 2019 a fost „unul fenomenal: Pe lângă un an record atât din punct de vedere al volumului, cât și al valorii, am câştigat acces la noi pieţe, ceea ce a făcut ca anul 2019 să fie unul dintre cei mai buni ani pentru exporturile de carne roșie".

Cele mai recente statistici arată că, în 2019, UK a exportat 183 mii tone carne (și organe) de vită în valoare de 532 milioane lire sterline, în creștere cu 7,5%, faţă de 2018.

Cea mai mare creştere a exporturilor s-a înregistrat la carnea de porc care a ajuns la un total de 378 mii tone, în valoare de 609 milioane lire sterline - cu 24% mai mult față de 2018.

Exporturile de carne de oaie au crescut cu 12,5%, până la 99 mii tone, în valoare de 402 milioane lire sterline.

oaie-porc-vaca_b

Asia este cheia succesului

Anul trecut au apărut noi oportunităţi de export pentru fermierii englezi, în special către statele din Asia. Astfel, au fost reluate exporturile de carne către Japonia, atât pentru carnea de vită, cât și pentru carnea de miel iar livrările de carne de vită din Marea Britanie către China se apropie pentru prima dată de recordul înregistrat în urmă cu peste 20 de ani.

Numai în China au fost livrate 131 mii tone carne de porc, în valoare de 191 milioane lire sterline şi cu 61% mai mult decât în 2018 când valoarea exporturilor a fost de numai 77 milioane lire sterline.

Exportul de carne de oaie către Franța a scăzut

Exporturile de carne de oaie din Marea Britanie au scăzut la 7.600 de tone în decembrie (-17%), conform datelor HMRC, determinate în principal de o scădere de 31% a exporturilor către Franța. Aceste date statistice nu sunt definitive, întrucât nu au fost încă coroborate cu datele vamale franceze.

Ritmul exporturilor de carne de oaie a încetinit încă din noiembrie, iar volumul exporturilor din al patrulea trimestru a fost cu 5% mai mic decât în aceeași perioadă din 2018. Totuţi, în total, în 2019, exporturile UK de carne de oaie au crescut cu 13%. Această creştere a fost determinată de revenirea cererii de import a statelor UE.

Şi importurile de carne de oaie raportate de Marea Britanie au scăzut, în decembrie, cu 21% faţă de aceeaşi lună a anului 2018. Datele statistice arată că, în 2019 Marea Britanie a importat 62,5 mii tone carne de oaie proaspătă şi congelată, cu 19% mai puțin decât în 2018.

Vizualizat: 1499 | Video Video 1 2 3 4 5 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Videouri atasate

1.
Play Uzina de carne din Deta

Uzina de carne din Deta

28 februarie 2018
4.
Play Miza pe vaca de carne

Miza pe vaca de carne

29 noiembrie 2013
5.
Play Ovine de carne Merinolandschaf

Ovine de carne Merinolandschaf

24 septembrie 2013

Citeste si:

ABATOARE KOSHER, ALTERNATIVĂ LA EXPORTUL DE ANIMALE VII pentru ISRAEL!

ABATOARE KOSHER, ALTERNATIVĂ LA EXPORTUL DE ANIMALE VII pentru ISRAEL!

OFICIAL. Ambasadorul Israelului în România, E.S. David Saranga, i-a spus ministrului român al agriculturii, Adrian Oros, că este necesară simplificarea procedurii de autorizare a unor abatoare kosher, o alternativă la exportul de animale vii către Israel. Astfel, exportul de carcasă, carne, produse din carne îl va înlocui pe cel de animale vii achiziționate din fermele românești.

RASELE DE TAURINE DE CARNE pentru care APIA PLĂTEȘTE SUTE DE EURO/CAP DE ANIMAL!

RASELE DE TAURINE DE CARNE pentru care APIA PLĂTEȘTE SUTE DE EURO/CAP DE ANIMAL!

SUBVENȚII APIA 2020. SPRIJIN CUPLAT BOVINE PENTRU ACEST AN! Sprijinul cuplat zootehnic, subvenția europeană cu o valoare de câteva sute de euro pe cap de bovină este acordat crescătorilor români de animale și în acest an. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) ne-a comunicat care sunt condițiile obligatorii, actele necesare pentru obținerea în acest an a banilor. AGROINFO vă dă toate informațiile de care aveți nevoie.

PROPUNERE! TAXA PE CARNE: 0,47 EURO/100 GR VITĂ, 0,36 EURO/100 GR PORC ȘI 0,17 EURO/100 GR PASĂRE!

PROPUNERE! TAXA PE CARNE: 0,47 EURO/100 GR VITĂ, 0,36 EURO/100 GR PORC ȘI 0,17 EURO/100 GR PASĂRE!

AGROINFO.RO. DEZBATERE PROPUNERE. Impozitarea cărnii prin stabilirea unei taxe pe suta de grame de carne ar urma să restrângă consumul de carne și astfel să fie protejat mediul. Cine consumă carne contribuie la poluarea mediului, iar taxa ar urma să se reflecte în prețul cărnii. Suma colectată anual este estimată de Parlamentul European la 32 de miliarde de euro, iar banii ar urma să fie acordați fermierilor sub forma unui sprijin pentru practici agricole mai durabile, scrie Euromeat.

China: Producţia de carne de porc a scăzut cu peste 20% în 2019

China: Producţia de carne de porc a scăzut cu peste 20% în 2019

Pesta porcină africană a produs pagube enorme economiei chineze, iar datele oficiale indică faptul că în 2019 a rezutat o scădere a producţiei de carne de porc de 21,3 procente.

EFICIENȚA ANSVSA: DIN MII DE KG DE CARNE CU GRIPĂ AVIARĂ, IMPORTATE DIN UNGARIA, A DISTRUS 38 DE KG!

EFICIENȚA ANSVSA: DIN MII DE KG DE CARNE CU GRIPĂ AVIARĂ, IMPORTATE DIN UNGARIA, A DISTRUS 38 DE KG!

CARNEA INFESTATĂ CU GRIPĂ AVIARĂ, RĂSPÂNDITĂ ÎN ȚARĂ. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a reușit să recupereze și să distrugă doar 38 de kilograme de carne de curcan dintr-un import din Ungaria de peste 17.000 de kilograme de carne suspectată a fi infestată cu gripă aviară pentru că provenea din fermele de păsări aflate în zona de restricție. Miile de kilograme de carne infestată au fost răspândite în 26 de județe din România.

UNELE MEZELURI POT CONȚINE ȘI CARNE!

UNELE MEZELURI POT CONȚINE ȘI CARNE!

CU URME DE CARNE. Aproximativ 18% dintre români declară că mănâncă salam, parizer, kaizer, crenvuşti și alte preparate de acest fel în fiecare zi, iar cel puțin 72%, măcar o dată pe săptămână. Cei mai mulți dintre aceștia sunt tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani și au venituri medii. Anual, un român consumă aproape 70 de kilograme de carne. Din păcate, cele mai multe mezeluri conțin un procent nesemnificativ de carne, avertizează europarlamentarul Daniel Buda (PPE).

SPRIJIN CUPLAT pentru CARNEA DE OAIE!

SPRIJIN CUPLAT pentru CARNEA DE OAIE!

EXCLUSIV. AGROINFO a aflat ultimele vești de la Bruxelles despre plățile pentru fermierii români. Am discutat cu doi dintre reprezentanții României în capitala Europei, implicați direct în luarea deciziilor pentru subvențiile fermierilor. Vestea bună pentru fermierii noștri este că pe lista pentru sprijinul cuplat, subvenția europeană cu cea mai mare valoare, au fost adăugate noi sectoare. Unul dintre ele este carnea de oaie.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii