Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

VOTAT DE PARLAMENTARI! AJUTOR DE STAT 15 MILIOANE DE EURO pentru CONSTRUIREA de ABATOARE!

Publicat: 22 martie 2018 - 08:12
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

LEGE ADOPTATĂ DE SENAT! Un ajutor de stat de 15 milioane de euro este alocat, în perioada 2018-2020, pentru înființarea centrelor de sacrificare a animalelor, abatoare, în zona montană. Legea prin care este aprobat Programul de investiții pentru înființarea centrelor de sacrificare a animalelor a fost adoptată de Senatul României, pe data de 7 martie 2018.

Prin această lege, este instituită o schemă de finanțare prin care beneficiarii primesc maximum 40% din valoarea cheltuielilor eligibile ale investiției în vederea realizării centrelor de sacrificare a animalelor în zona montană.

Intensitatea sprijinului poate fi majorată cu 20 de puncte procentuale, cu condiția ca ajutorul maxim combinat să nu depăească 90 de puncte procentuale din valoarea cheltuielilor eligibile ale investiției pentru:

- tinerii fermieri sau fermierii care s-au instalat în cei 5 ani anteriori datei de depunere a cererii de înscriere în Program;
- investițiile care se realizează în zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau alte constrângeri specifice;
- cooperativele constituite în conformitate cu prevederile Legii 566/2004, cu modificările și completările ulterioare.

BENEFICIARII PRIVAȚI

- persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale constituite potrivit OUG 44/2008 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile familiale și întreprinderile individuale, cu modificările și completările ulterioare;

- grupuri de producători înființate conform Ordonanței Guvernului 37/2005;

- persoane juridice constituite în conformitate cu prevederile Legii cooperației agricole 566/2004, cu modificările și completările ulterioare, persoane juridice constituite în conformitate cu prevederile Legii 1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației, cu modificările și completările ulterioare;

- persoanele juridice constituite în conformitate cu prevederile Legii 31/1990 privind societățile comerciale, republicată cu modificările și completările ulterioare, care desfășoară activități în agricultură și/sau în industrie alimentară.

Centrele de sacrificare în zona montană sunt construcții înregistrate/autorizate sanitar-veterinar unde se realizează abatorizarea animalelor din zona montană, respectând normele de igienă și sanitar-veterinare în vigoare. Abatoarele sunt realizate pe baza unor proiecte-tip puse la dispoziția beneficiarilor de Agenția Zonei Montane.

Valoarea totală a Programului este de 15 milioane de euro și este asigurată de la bugetul de stat.

Valoarea anuală a schemei, condițiile de eligibilitate, cheltuielile eligibile, modul de acordare a finanțării, precum și modalitățile de verificare și de control se stabilesc anual, prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Agriculturii.

Centrele de sacrificare a animalelor reaizate prin acest Program pot asigura prestări de servicii și altor beneficiari privați, pe bază de contract de prestări-servicii.

Schema de ajutor se notifică la Comisia Europeană. Propunerea legislativă în forma adoptată de Senat a fost trimisă Camerei Deputaților, în regim de urgență. Camera Deputaților este for decizional.

centre-sacrificare_b

Vizualizat: 4155 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cons DDA la Agromalim 2019

Cons DDA la Agromalim 2019

Maşina de erbicidat autopropulsată Grim, încărcătorul telescopic Faresin şi bineînţeles semănătorile Monosem au fost principalele noutăţi expuse de către Cons DDA la Agromalim 2019.
Dan Goldiş, administratorul Cons DDA, ne-a prezentat portofoliul companiei şi impresii privind campania de toamnă şi piaţa utilajelor agricole.

Interviu cu Dan Goldiş - administrator Cons DDA.

 

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Mewi la Agromalim 2019 ARTEX - Structuri uşoare acoperite Valabri la Agromalim 2019

Bancul zilei

Cadou de la Dumnezeu?

Cadou de la Dumnezeu?
Iubitule, nu-i aşa că eu sunt cadoul lui Dumnezeu pentru tine? Detalii