Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

VIDEO! ȘEFUL APIA: 900.000 DE OVINE ÎN PLUS LA PLATA SUBVENȚIEI DE 17,71 EURO/CAP DE OAIE/AN!

Publicat: 11 octombrie 2019 - 15:42
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CREȘTERE SPECTACULOASĂ! Numărul ovinelor pentru care crescătorii de animale vor încasa anul acesta cea mai mare subvenție, sprijinul cuplat, a crescut spectaculos. Prin comparație cu anul trecut, la plată sunt mai mult cu 900.000 de ovine!

Sprijinul cuplat la ovine (SCZ) este cea mai mare subvenție care li se plătește oierilor. Este o subvenție europeană, iar cerința obligatorie, esențială, pentru încasarea acestui sprijin din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) este deținerea animalelor cu certificate de origine, înscrise în registrele genealogice ale raselor, la secțiunea principală. Crescătorii de ovine primesc această plată pentru berbeci cu certificate de origine, înscriși în secțiunea principală a registrului genealogic. Trebuie respectată proporția un berbec cu origine la 35 de ovine femele înregistrate sau neînregistrate în cărțile de rasă și astfel plata se face și pentru aceste ovine.

Anul acesta, numărul ovinelor declarate la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), solicitate la plata acestei subvenții, a crescut cu 900.000 de capete.

Cuantumul sprijinului cuplat la ovine, aferent anului 2019, este mai mare sau mai mic decât anul trecut?

Este puțin mai mic, 17,71 de euro pe cap de ovină, ne-a declarat Adrian Pintea, director general APIA.

Anul trecut cât a fost?

A fost 20 de euro. Sunt (la plată n.r.) mai mult cu 900.000 de capete de ovine anul acesta, a precizat șeful APIA.

VIDEO AICI CU DECLARAȚIA ȘEFULUI APIA, DE LA MINUTUL 2:49! PAGINA FACEBOOK AGROINFO!

Datele oficiale, furnizate nouă tot de APIA, îl contrazic pe șeful APIA. Anul trecut valoarea sprijinului cuplat la ovine a fost de 15,9737 euro/cap de animal = 74,4981 lei/cap de animal. Aceasta este suma care le-a fost plătită crescătorilor de ovine. Probabil, în momentul în care a fost întrebat de AGROINFO, șeful APIA s-a gândit la cuantumul SCZ ovine din anul 2017.

Important de subliniat, sunt cu 900.000 de ovine în plus la plata SCZ, iar cuantumul anunțat de APIA pentru plata avansului este mai mare decât anul trecut. Concret, anul trecut valoarea SCZ a fost 15,9737 euro/cap de ovină, atât le-a plătit APIA oierilor, iar anul acesta valoarea SCZ este 17,7173 euro/cap de ovină. Ceva nu se potrivește, sunt mai multe capete de ovine la plată, iar cuantumul este mai mare. Sperăm, pentru binele crescătorilor, să nu urmeze, după plata avansului APIA, o recalculare a valorii pe cap de ovină a acestei subvenții și fermierii să fie forțați să dea banii înapoi. Nu ar fi prima oară. Așa s-a întâmplat când, în premieră, li s-a acordat un avans  APIA din sprijinul cuplat crescătorilor de bovine. După recalculare, fermierii au fost nevoiți să dea agenției de plăți o parte din banii încasați.

 

 

Vizualizat: 4199 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

ARTEX - Structuri uşoare acoperite

ARTEX - Structuri uşoare acoperite

Artex Building produce structuri uşoare acoperitie cu prelată din PVC. Construcţiile au structură metalică galvanizată la cald, se monteză rapid și pot fi folosite pentru orice destinaţie: spaţii pentru depozitare marfă, depozit de cereale, garaj pentru tractoare şi utilaje agricole precum şi adăpost pentru animale.

Interviu cu Sergio Valsania, director Artex Building SRL.

 

 

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Agro Concept la Agromalim 2019 Hedere Oros Linamar la Indagra 2019 APAN Agriculture Equipments - Indagra 2019

Bancul zilei

Ca-n poveşti...

Ca-n poveşti...
- Fiica mea, când ţi-am spus să vii acasă precum Cenuşăreasa, m-am gândit că vei veni la ora 24:00, nu că vei veni cu un singur pantof şi fără rochie! Detalii