FMC-pus direct
KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Viza asociaţiilor nu mai este necesară pentru CNDP la bovine

Publicat: 03 august 2011 - 23:06
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Cererile pentru Plata Naţională Directă Complementară (CNDP) pentru anul 2011 pot fi depuse de crescătorii de bovine fără viza asociaţiilor. Ministerul Agriculturii a modificat, la 1 august 2011, condiţiile de acordare a sprijinului, după ce Comisia Europeană a atras atenţia că obligativitatea vizei din partea asociaţiilor de crescători de animale nu respectă reglementările privind acordarea primei pe exploataţie la specia bovine.

„Practic, CNDP-ul nu a fost reglementat ca un sprijin pe cap de animal, ci pe exploataţie. De aceea nici nu mai contează că mai ai sau nu mai ai animalele pe care le aveai la data de referinţă de 31 ianuarie 2008. Din moment ce nu ai desfiinţat exploataţia, conform reglementărilor europene, ai dreptul să iei subvenţia. Ori, în acest mod, se considera că este un ajutor cuplat în funcţie de numărul de capete din exploataţie. Şi atunci noi ce certificam prin viza respectivă? Pentru ovine nu este dată de referinţă, e cu totul altă situaţie”, ne-a declarat Mircea Ciurea, preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România (FCBR).

Eliminarea vizei, contestată de preşedinţii asociaţiilor de crescători de bovine, dar necesară

Cu toate că a fost contestată de o mare parte dintre preşedinţii asociaţiilor de crescători de bovine din ţară, decizia de eliminare a vizei de pe cererea de plată a fost susţinută de preşedintele FCBR, Mircea Ciurea, care afirmă că, deşi măsura iniţială era benefică, fiind un stimulent  pentru asocierea crescătorilor de bovine şi un mod de a avea o evidenţă mai corectă e efectivelor, prin menţinerea acesteia, crescătorii riscau să piardă sprijinul financiar în acest an.

Mircea Ciurea_b

„Eu m-am zbătut pentru viza asta. Dar în condiţiile în care Comisia nu-ţi dă voie să faci aşa ceva, era la mintea cocoşului că voi fi de acord să fie scoasă, plus că, în momentul când am introdus-o, am hotărât că dacă Uniunea Europeană nu este de acord, vom renunţa la ea”, ne-a mai spus preşedintele FCBR, care a admis că şi-a dat consimţământul ca viza să fie scoasă după ce a discutat cu reprezentanţii Ministerului Agriculturii despre poziţia UE.

„Era clar mesajul transmis de Comisia Europeană: nu e conformă cu regulamentele europene şi eram pe punctul să pierdem CNDP-ul dacă mai continuam cu viza aceasta”, a mai spus Mircea Ciurea, făcând referire la Infograma din 22 iulie 2011, comunicată Ministerului Agriculturii de către Reprezentanţa permanentă a României la Uniunea Europeană, document care a stat la baza deciziei ministerului de a elimina viza asociaţiilor.

Mai mulţi crescători de bovine din ţară s-au plâns, de asemenea, de modul în care unele asociaţii au aplicat măsura privind obligativitatea ca cererea să fie vizată de o asociaţie.

Cererile de plată pentru CNDP la bovine pentru anul 2011 mai pot fi depuse la centrele APIA până miercuri, 31 august 2011.

Mai multe detalii referitoare la acest subiect puteţi citi în numărul din luna august al Revistei Ferma.

 

Vizualizat: 3243 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

CNDP la bovine poate fi cerut între 15 iulie şi 31 august: Bani şi pentru exploataţiile nou înfiinţate

CNDP la bovine poate fi cerut între 15 iulie şi 31 august: Bani şi pentru exploataţiile nou înfiinţate

Cererile pentru sprijinul naţional complementar pe cap de animal (CNDP) la specia bovină vor putea fi depuse în perioada 15 iulie - 31 august 2011, ne-au declarat reprezentanţii Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România (FCBR), iar sprijinul va putea fi primit şi pentru animalele din fermele înfiinţate până în 14 iulie a.c. şi care nu au mai fost incluse la plată în anii precedenţi, potrivit Ordinului ministrului care reglementează acordarea ajutorului financiar.

CNDP: Viza asociaţiilor, necesară şi pentru crescătorii de bovine

CNDP: Viza asociaţiilor, necesară şi pentru crescătorii de bovine

Crescătorii de bovine vor avea nevoie de viza asociaţiilor pentru a putea beneficia de subvenţia pe cap de animal, ne-a spus Mircea Ciurea, preşedintele FCBR, după ce a participat joi, 19 mai a.c., la întâlnirea cu reprezentanţii Ministerului Agriculturii pentru a definitiva modalitatea de acordare a sprijinului pentru anul 2011.

Scrie parerea ta

Pentru a vizualiza pagina dorita, trebuie sa intrati in acontul dumneavoastra!
Utilizator inregistrat

Sunt deja un utilizator inregistrat.

Utilizator nou

Sunt utilizator nou, inregistrez

Doar utilizatorii inregistrati pot vizualiza pagina.

Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Nastase Sabinel
|
08. 04, 2011. Thursday 12:30
Iar cei care au platit acea taxa de 30 ron pentru CNDP (inscriere obigatorie in asociatie de crescatori de animale) cum recupereaza banii???
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. „Până la urmă, am comparat mai multe modele de tractoare cu acelaşi număr de cai putere iar concluzia a fost că cea mai bună soluţie pentru mine este acest Zetor. M-a interesat nu doar preţul de achiziţie, ci şi cât m-ar costa întreţinerea tractorului. Serviciile after-sales sunt foarte importante”, îmi spunea fermierul.

Tractorul autonom AgXeed de 156 CP în lucru la Cereals 2021! Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței Povestea porumbului de Cărpiniş

Bancul zilei

Trei amici

Trei amici
Trei amici, evident români, erau într-o barcă şi dădeau la peşte când deodată un înger vindecător apare lânga ei. Detalii