KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Brăila: Peste 1.500 de producători de lapte de vacă din zonele defavorizate au solicitat subvenţii

Publicat: 10 octombrie 2011 - 09:40
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Numărul cererilor şi efectivele de bovine au crescut, comparativ cu anul trecut. Subvenţia este de maxim 250 euro/cap de vacă.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Centrul Judeţean Brăila a  încheiat campania de depunere a cererilor de plată aferente anului 2011, în cadrul "Schemei de plată a ajutorului specific pentru producătorii de lapte de vacă din zonele defavorizate".

Situaţia pare bună, APIA înregistrând un număr de 1.503 de cereri, corespunzătoare unui efectiv de 6.532 de vaci de lapte.
"Numărul de cereri a cunoscut o creştere faţă de anul trecut, când au fost înregistrate 1.430 de solicitări, pentru un efectiv de 6.006 capete. În perioada următoare se va desfăşura controlul administativ pentru cererile depuse, dar şi controlul la faţa locului în vederea verificării faptice a existenţei vacilor de lapte în locaţiile menţionate în cererea de solicitare, control care se va finaliza la data de 30 noiembrie 2011", a declarat Daniela Militaru, directorul executiv al APIA Brăila.

Cuantumul ajutorului specific este de cel mult 250 euro/cap de vacă şi se calculează după finalizarea verificărilor, prin raportarea numărului de animale eligibile la plafonul de 22.447.205 euro aferent acestei scheme de plată.

Vizualizat: 3368 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Cantitatea colectată de lapte de vacă a scăzut cu 4,4 procente, în primele opt luni

Cantitatea colectată de lapte de vacă a scăzut cu 4,4 procente, în primele opt luni

Cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile procesatoare din România a scăzut, în primele opt luni ale acestui an, cu 4,4 procente, respectiv cu 27.720 tone, faţă de perioada similară din 2010, totalizând 608.826 tone, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

INS: Numărul total de bovine sacrificate, în creştere cu 1,4% în august

INS: Numărul total de bovine sacrificate, în creştere cu 1,4% în august

Numărul total de bovine sacrificate a crescut cu 1,4% în luna august 2011, comparativ cu luna precedentă, totalizând 72.000 de capete, iar greutatea lor în carcasă a înregistrat o creştere cu 31,3%, până la 13.165 tone, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

INS: Efectivele de bovine la 1 iunie 2011 - în scădere

INS: Efectivele de bovine la 1 iunie 2011 - în scădere

Potrivit prevederilor Regulamentului Parlamentului European şi al Consiliului nr.1165/2008, privind statisticile referitoare la efectivele de animale şi la carne şi în concordanţă cu Programul Statistic Naţional Anual 2011, a fost efectuată cercetarea statistică „Efectivele de bovine la 1 iunie 2011”.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

O afacere de familie, consolidată cu ajutorul fondurilor europene, produce 500 de tone de fructe pe an, în livada intensivă de la periferia municipiului Arad.
 
Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radi
Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

Bancul zilei

La frizerie...

La frizerie...
- Domnule cum aţi vrea să vă tund să fiţi mulţumit? Detalii