FMC-pus direct
KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

S-a constituit Asociaţia Naţională a Crescătorilor de Taurine pentru Carne din România

Publicat: 19 februarie 2012 - 20:54
Comenteaza   | Video   | Print | Trimite unui prieten

La Suceava, un număr de 33 de crescători de taurine pentru carne din întreaga ţară au hotărât, în 18 februarie 2012, constituirea Asociaţiei Naţionale a Crescătorilor de Taurine pentru Carne din România.

După cum ne-a relatat fermierul gălăţean Emil Popa, cunoscut crescător de taurine pentru carne din rasa Charolaise, câteva dintre obiectivele urmărite de noua structură organizatorică sunt: exploatarea tradiţiei locale în creşterea bovinelor, sporirea puterii economice, a nivelului de pregătire şi informare zootehnică a fermierilor, precum şi stimularea şi susţinerea crescătorilor de bovine, pentru înfiinţarea de exploataţii animaliere în condiţii de eficienţă economică.

Crescătorii de taurine pentru carne vor COP şi pentru rasele de carne

„Aşa cum pentru vaca cu lapte există un control oficial, dorim şi noi, crescătorii de taurine pentru carne, să se aplice acelaşi regim de egalitate, în monitorizarea şi sprijinirea activităţii noastre. Considerăm că statutul nostru este unul aflat la periferia interesului MADR şi nu este pe deplin recunoscut, aşa cum se întâmplă în statele comunitare”, ne-a declarat inginerul Emil Popa.

Vacă charolais cu viţel_b

După spusele lui Emil Popa, noua Asociaţie Naţională a Crescătorilor de Taurine pentru Carne va primi, realmente, un sprijin din partea eurocomisarului Dacian Cioloş, care s-a arătat încântat de iniţiativa fermierilor români.

Gheorghe Flutur: Judeţul Suceava este pe primul loc în ţară la numărul de taurine de carne

Şedinţa de constituire a Asociaţiei Naţionale a Crescătorilor de Taurine de Carne (ANCTC), a avut loc în 18 februarie 2012 şi a fost găzduită de Consiliul Judeţean (CJ) Suceava. La întâlnire a participat şi preşedintele CJ Suceava,Gheorghe Flutur, care a declarat, citat de Agerpres, că “Suceava şi zona Bucovinei sunt îndreptăţite să fie locul unde se înfiinţează această asociaţie, deţinând în momentul de faţă locul unu pe ţară la numărul de taurine de carne, aproape 170.000”.

Flutur a mai adăugat şi că judeţul Suceava are un potenţial uriaş pentru creşterea taurinelor de carne, având o suprafaţă de 170.000 ha de păşune şi fâneţe, iar taurinele de carne pot fi crescute cu uşurinţă în zone alpine, fiind foarte rezistente la frig în comparaţie cu taurinele de lapte care, pentru producţii mari, au nevoie de adăpost în anotimpul rece şi furajare consistentă.

Flutur le-a promis crescătorilor de animale că va organiza o întâlnire cu noul ministru al Agriculturii

Gheorghe Flutur a anunţat, de asemenea, că va organiza la începutul lunii martie 2012, la Suceava, o întâlnire a crescătorilor de animale cu noul ministru al Agriculturii, Stelian Fuia.

Vizualizat: 4828 | Video Video | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Videouri atasate

1.
Play Taurine de carne

Taurine de carne

23 august 2011

Citeste si:

MADR aşteaptă acceptul CE pentru două noi forme de sprijin financiar pentru fermieri

MADR aşteaptă acceptul CE pentru două noi forme de sprijin financiar pentru fermieri

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Durabile (MADR) a pregatit, pentru acest an, mai multe forme de sprijin pentru producătorii agricoli, potrivit datelor furnizate de oficialii instituţiei.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractorul autonom AgXeed de 156 CP în lucru la Cereals 2021!

Tractorul autonom AgXeed de 156 CP în lucru la Cereals 2021!

În ultimii ani, mulţi producători au prezentat prototipuri ale unor "roboţi" - adevărate tractoare autonome. Dar AgBot, dezvoltat de AgXeed, va fi comercializat curând în Regatul Unit.

Robotul dezvoltat de startup-ul olandez AgXeed este acţionat de un motor standard Deutz, cu patru cilindri, de 156 CP, cuplat la un generator electric. La primul prototip, viteza maximă atinsă, cu ajutorul transmisiei electrice, este de 13,5 km/oră.

Tractorul autonom poate tracta şi acţiona echipamente electrice prin intermediul conectorilor săi de până la 136 CP/700 V. În toamna anului trecut, AgBot a fost testat în combinaţie cu numeroase implemente Imants, inclusiv sapă rotativă şi subsoliator, transformate pentru acţionare electrică.

Mai multe informații despre AgXeed aici: https://www.revista-ferma.ro/articole/agricultura-viitorului/primul-agbot-este-in-camp

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței Povestea porumbului de Cărpiniş Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Bancul zilei

Trei amici

Trei amici
Trei amici, evident români, erau într-o barcă şi dădeau la peşte când deodată un înger vindecător apare lânga ei. Detalii