Numărul total de bovine sacrificate a scăzut cu 48% în decembrie 2011, comparativ cu perioada similară a anului precedent, până la 79.000 de capete, iar producţia de carne a înregistrat o diminuare de 45,9% până la 13.657 tone, informează un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).
În luna decembrie 2011, faţă de aceeaşi lună a anului precedent, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate a scăzut la bovine, ovine şi caprine şi păsări, iar la porcine a crescut. Greutatea în carcasă a scăzut la toate speciile.
În anul 2011 comparativ cu anul 2010, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea acestora în carcasă au scăzut la păsări, iar la bovine, porcine şi ovine şi caprine au crescut.
În decembrie 2011, comparativ cu decembrie 2010, numărul de bovine sacrificate în unităţile industriale specializate a rămas constant, iar greutatea în carcasă a crescut cu 2,6%. În luna decembrie 2011, ponderea sacrificărilor în unităţile industriale specializate a fost de 15,2% din totalul sacrificărilor de bovine.
Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate au scăzut, atât din punct de vedere al numărului de capete sacrificate, cu 2,3%, cât şi al greutăţii în carcasă, cu 2,8%.
În perioada decembrie 2010 - decembrie 2011, cele mai mari creşteri ale greutăţii în carcasă au fost înregistrate în luna decembrie la porcine şi în luna aprilie la ovine şi caprine, când au avut loc sacrificările tradiţionale de porci şi miei ocazionate de sărbătorile de Crăciun şi Paşte.