Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

În Australia, vitele sunt hrănite cu... pepeni verzi!

Publicat: 22 iulie 2018 - 18:32
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Nu este nici o glumă. Treaba e foarte serioasă! Deoarece condiţiile de secetă din estul Australiei au dus la o triplare a preţurilor la furaje, un fermier s-a gândit să ofere vitelor sale pepeni verzi ca supliment de hrană.

Stocurile de fân s-au redus semnificativ în ultima vreme în Noua Galie de Sud şi Victoria, pe măsură ce seceta se adânceşte. Preţurile au crescut dramatic, iar unele furaje sunt aduse tocmai din regiunile îndepărtate din vestul statului continent.

vaci-lubenite_bPentru că a rămas fără furaje cu care să-şi hrănească cele aproximativ o sută de bovine de carne pe care le are în exploatare, Michael Sweeney a găsit o soluţie puţin ieşită din comun. Pe păşunea în care sunt ţinute animalele, acesta a împrăştiat pepeni verzi, în speranţa că vitele sale vor fi, măcar din curiozitate, atrase de forma şi aroma acestor fructe din familia Cucurbitaceae. Deşi, iniţial, chiar el recunoaşte că avea unele reţineri în ceea ce priveşte adaptarea vacilor la noua dietă, experimentul s-a dovedit a fi un real succes.

"Ca majoritatea lucrurilor noi, m-am gândit că va dura câteva zile până ce animalele vor avea curajul să guste din pepeni. A doua zi însă am constatat că nu au nici o reţinere şi pot spune cu siguranţă că le place foarte mult acest aliment. Unele par să prefere miezul roşu, iar altele coaja", a declarat fermierul australian, dând asigurări că această operaţiune l-a costat un sfert din cât ar fi trebuit să plătească pentru alte opţiuni de hrană. În plus, susţine el, lubeniţele reprezintă o bogată sursă de zaharuri şi anumite vitamine.

Potrivit nutriţioniştilor, consumul de pepene verde nu prezintă nici un risc asupra sănătăţii bovinelor, doar că valoarea nutritivă a fructului este scăzută în comparaţie cu fânul, care are un conţinut ridicat de substanţă uscată. Experţii au avertizat, de asemenea, să nu se folosească pepeni verzi care nu erau destinaţi consumului uman, din cauza riscului ca ei să fi fost stropiţi cu substanţe chimice care ar putea cauza probleme animalelor şi dacă ar fi sacrificate pentru carne.

Vizualizat: 996 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Case IH - Sistemul AFS Harvest Command

Case IH - Sistemul AFS Harvest Command

Case IH şi Titan Machinery România au organizat în a doua săptămână a lunii iulie demonstraţii practice cu combinele Case IH Axial Flow. A fost prezentat conceptul de calitate a procesului de recoltare cu combinele Axial Flow, prezentare "live" pe un ecran de mari dimensiuni a pricipalelor echipamente şi a sistemul AFS Harvest Command, după care combinele au intrat la recoltat şi au fost analizate pierderile şi puritatea seminţelor recoltate.

Prezentările şi demonstraţiile practice au fost realizate de către Adrian Olteanu, Manager de produs la Titan Machinery şi Mihai Luca, trainer comercial Case IH, împreună cu echipa tehnică Case IH din St. Valentin (Austria).

Reporter: Gheorghe Ghişe

Imagine: Claudiu Borobei

Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Chelnerul aleargă la masa unui client: Detalii