Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

În Australia, vitele sunt hrănite cu... pepeni verzi!

Publicat: 22 iulie 2018 - 18:32
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Nu este nici o glumă. Treaba e foarte serioasă! Deoarece condiţiile de secetă din estul Australiei au dus la o triplare a preţurilor la furaje, un fermier s-a gândit să ofere vitelor sale pepeni verzi ca supliment de hrană.

Stocurile de fân s-au redus semnificativ în ultima vreme în Noua Galie de Sud şi Victoria, pe măsură ce seceta se adânceşte. Preţurile au crescut dramatic, iar unele furaje sunt aduse tocmai din regiunile îndepărtate din vestul statului continent.

vaci-lubenite_bPentru că a rămas fără furaje cu care să-şi hrănească cele aproximativ o sută de bovine de carne pe care le are în exploatare, Michael Sweeney a găsit o soluţie puţin ieşită din comun. Pe păşunea în care sunt ţinute animalele, acesta a împrăştiat pepeni verzi, în speranţa că vitele sale vor fi, măcar din curiozitate, atrase de forma şi aroma acestor fructe din familia Cucurbitaceae. Deşi, iniţial, chiar el recunoaşte că avea unele reţineri în ceea ce priveşte adaptarea vacilor la noua dietă, experimentul s-a dovedit a fi un real succes.

"Ca majoritatea lucrurilor noi, m-am gândit că va dura câteva zile până ce animalele vor avea curajul să guste din pepeni. A doua zi însă am constatat că nu au nici o reţinere şi pot spune cu siguranţă că le place foarte mult acest aliment. Unele par să prefere miezul roşu, iar altele coaja", a declarat fermierul australian, dând asigurări că această operaţiune l-a costat un sfert din cât ar fi trebuit să plătească pentru alte opţiuni de hrană. În plus, susţine el, lubeniţele reprezintă o bogată sursă de zaharuri şi anumite vitamine.

Potrivit nutriţioniştilor, consumul de pepene verde nu prezintă nici un risc asupra sănătăţii bovinelor, doar că valoarea nutritivă a fructului este scăzută în comparaţie cu fânul, care are un conţinut ridicat de substanţă uscată. Experţii au avertizat, de asemenea, să nu se folosească pepeni verzi care nu erau destinaţi consumului uman, din cauza riscului ca ei să fi fost stropiţi cu substanţe chimice care ar putea cauza probleme animalelor şi dacă ar fi sacrificate pentru carne.

Vizualizat: 1118 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Brinkman - Let’s improve together

Brinkman - Let’s improve together

La sfârşitul lunii noiembrie 2019, compania Brinkman a organizat o întânire cu partenerii săi - fermeri şi distribuitori din România. Desfăşurat sub deviza "Let’s improve together!", evenimentul a fost un bun prilej pentru schimbul de cunoştinţe între fermieri, companie şi colaboratori. Participanţii au fost în principal cultivatori de tomate şi căpşune în sere, dealeri Brinkman şi consultanţi şi specialişti în domeniul horticol. Tema principală a seminarului a fost creşterea eficienţei şi a productivităţii, în condiţiile lipsei forţei de muncă.

 

Interviu cu Cristina György-Hângan, manager vânzări România şi Moldova - Brinkman Hungary Kft.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019 FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Bancul zilei

Tipic feminin...

Tipic feminin...
Masculul balenă se învârte nervos în jurul balenei femelă: Detalii