KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Iaşi: Fermierii din 20 de comune pot primi subvenţii pentru vacile de lapte

Publicat: 16 august 2011 - 13:19
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Crescătorii de vaci de lapte din zonele defavorizate pot depune cereri pentru subvenţii şi luna aceasta, iar de sprijinul financiar aferent anului 2011 pot beneficia toţi crescătorii de vaci de lapte atât persoane fizice, juridice, PFA, cât şi întreprinderi individuale sau familiale, conform precizărilor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

„Banii pot ajunge la cei care deţin între două şi 15 vaci de lapte inclusiv. Vaca de lapte se defineşte ca fiind femela din categoria bovine care a fătat cel puţin o dată până la data depunerii cererii, viţelul fiind identificat şi înregistrat în Registrul Naţional al Exploataţiilor - RNE. Beneficiarul trebuie să: înregistreze cota de lapte pentru livrări/vânzări directe la Serviciul de Administrare a Cotei de Lapte din cadrul APIA, să înscrie în RNE efectivul de vaci, să menţină numărul acestora până la efectuarea plăţii, să permită efectuarea controalelor potrivit legii şi să ne comunice în scris în termen de 7 zile lucrătoare de la apariţia oricărei modificări a informaţiilor declarate în cererea de plată”, au afirmat reprezentanţii APIA.

În Iaşi suprafaţa zonelor defavorizate este relativ extinsă, având în vedere numărul comunelor care pot fi înscrise în această categorie. „În judeţul Iaşi avem 20 de comune care se încadrează la zone defavorizate, acestea fiind în principal cele de pe valea Prutului printre care şi Ungheni, Boşia, Prisăcani şi Gorban. Anul trecut am avut 500 de cereri”, a precizat Paul Kmen, director APIA Iaşi.

 

Bovine_b

Subvenţia aferentă pe cap de animal este de cel mult 250 de euro şi se calculează după finalizarea verificărilor, prin raportul numărului de animale eligibile la palonul de 22,44 milioane de euro aferente schemei de plată.
sursa: ziaruldeiasi.ro

Vizualizat: 3422 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

De ziua ta iubito...

De ziua ta iubito...
Ce i-a luat Bulă soţiei de ziua ei? Detalii