Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

EXCLUSIV: CUM obţineţi SPRIJINUL CUPLAT PENTRU BOVINE în 2017?

Publicat: 17 ianuarie 2017 - 15:24
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

MODIFICĂRI LA CRITERIILE PENTRU SUBVENŢII! Ministerul Agriculturii modifică o parte dintre condiţiile de acordare a sprijinului cuplat zootehnic (SCZ) pentru crescătorii de bovine. Iată ce trebuie să faceţi ca să primiţi această subvenţie în 2017!

Pentru 2015, subvenţia a fost uriaşă! Fermierii români au primit în contul sprijinului cuplat la bovine 919 euro/cap de vacă de lapte, 1.312 euro/cap de vită de carne şi 297 euro/cap de bivoliţă. Sumele ar putea rămâne la fel de mari şi pentru 2016, pentru că au fost destul de puţini fermieri care au reuşit să respecte toate criteriile de eligibilitate. Din 2017, o parte dintre aceste criterii se schimbă.

În august 2016, Ministerul Agriculturii a notificat la Comisia Europeană noile condiţii pentru acordarea plăţilor directe care vor fi aplicate începând cu 2017. La solicitarea AGROINFO, Ministerul Agriculturii ne-a transmis condiţiile pentru acordarea sprijinului cuplat în sectorul zootehnic (SCZ) notificate la Comisia Europeană în august 2016.

IMPORTANT! Modificările propuse au fost dezbătute cu reprezentanţii organizaţiilor de fermieri. În urma dialogului cu Comisia Europeană, va fi stabilită forma finală, în vederea elaborării modificărilor legislaţiei autohtone în vigoare, precizează MADR. Până la această dată însă MADR nu a elaborat un document care să includă aceste modificări.

Pentru TAURINE DIN RASE DE CARNE

SCZ pentru taurine din rase de carne şi metişii acestora se solicită de către fermierii activi pentru un efectiv cuprins între 10 şi 250 capete, inclusiv, pe beneficiar, şi se acordă în cuantum modulat pentru animalele care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii, din efectivul solicitat:
1) Animalele din exploataţie pentru care beneficiarul solicită ajutor specific să aibă vârsta de maximum 12 ani la vaci, respectiv 6 ani la taurii de reproducţie, la data limită de depunere a cererilor;
2) Efectivul de animale pentru care se solicită ajutor specific trebuie să fie identificat şi înregistrat în RNE la data depunerii cererii unice de plată, cu excepţia celor din categoria tineret mascul şi/sau femel din rase de carne şi/sau tineret mascul şi/sau femel metis cu rase de carne care trebuie să fie identificate şi înregistrate în RNE până la data de 1 ianuarie a anului în care se solicită sprijinul;
3) Să deţină registrul individual al exploataţiei actualizat în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 1.760/2000;
4) Animalele din categoria vaci din rase de carne şi vaci metise cu rase de carne pentru care se solicită ajutor specific trebuie să fie menţinute, pe o perioadă de reţinere de 6 luni de la data-limită de depunere a cererii de plată, la adresa exploataţiei şi/sau locaţiei menţionată în cerere, iar animalele din categoria tineret mascul şi/sau femel din rase de carne,tineret mascul şi/sau femel metis cu rase de carne şi tauri din rase de carne cel puţin o perioadă de 8 luni de la data intrării în exploataţie a acestora şi până în momentul ieşirii/până la data depunerii cererii, după caz.
5) Să deţină documente oficiale care atestă rasa de carne/metişii din rasele de carne;
6) Să deţină documente care atestă ieşirile din efectiv, după caz.

Conform OMADR 1000/2016, perioada de reţinere începe la data-limită de depunere a cererii unice de plată fără penalizări.
La SCZ pentru taurine de carne pe lista raselor eligibile sunt incluse rasele Aberdeen-Angus, Limousine, Charolaise, Galloway, Highland, Aubrac, Wagyu, Romagnola, Bălţata Românească - direcţia de exploatare carne, Hereford, Blonde d'Aquitaine, Salers, Sura de Stepă. (anexa 6 din OMADR 619/2015).

SCZ pentru creşterea taurinelor din rase de carne şi metişii acestora se acordă modulat pe următoarele submăsuri, care îndeplinesc condiţii specifice:
a) submăsura vaci şi tauri de reproducţie din rasă pură de carne şi vaci metise cu rase de carne, care îndeplinesc următoarele condiţii specifice:
(i) vacile şi/sau taurii de reproducţie din rasă pură de carne şi vacile metise cu rase de carne pentru care se solicită SCZ trebuie să fie înscrise în Registrul genealogic al rasei.

b) submăsura tineret mascul şi femel din rase de carne şi/sau metişi cu rase de carne, care îndeplinesc următoarele condiţii:
(i) să aibă vârsta cuprinsă între 8 - 25 luni pentru masculi şi 8 - 32 luni pentru femele, la data depunerii cererii sau data ieşirii.

Pentru VACA DE LAPTE

Sprijinul cuplat în zootehnie pentru vacile de lapte se solicită de către fermierii activi pentru un efectiv cuprins între minimum 10 şi 250 capete vaci de lapte inclusiv, pe beneficiar, cu excepţia vacilor de lapte din zonele montane prevăzute de submăsura 13.1 a PNDR 2014-2020, definite prin anexa nr. 8.2 „Metodologie desemnare zone eligibile M.13” şi prezentate în anexa nr. 8.2 „Lista zonelor eligibile M.10, M.11, M.13”, în baza prevederilor art. 32 alin. (1) lit. a) şi art. 32 alin. (2) din Regulamentul (UE) nr. 1.305/2013, care solicită sprijin cuplat pentru un număr cuprins între 5 şi 250 capete de vaci de lapte, şi se acordă pentru animalele care îndeplinesc cumulative următoarele condiţii, din efectivul solicitat:

1. să aibă încheiat un document de livrare lapte cu un operator din domeniu, pentru o perioadă minimă de 6 luni;
2. vacile de lapte din exploataţie pentru care beneficiarul solicită ajutor specific să aibă vârsta de maximum 10 ani la data limită de depunere a cererilor;
3. vacile de lapte din exploataţie pentru care beneficiarul solicită ajutor specific trebuie să fie identificate şi înregistrate în RNE;
4. să deţină registrul individual al exploataţiei actualizat în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 1.760/2000;
5. vacile de lapte pentru care se solicită ajutor specific trebuie menţinute, pe o perioadă de reţinere de 6 luni de la data-limită de depunere a cererii de plată, la adresa exploataţiei şi/sau locaţiei menţionate în cerere;
6. vacile de lapte pentru care se solicită ajutor specific trebuie să fie înscrise în Registrul genealogic al rasei.

Pentru BIVOLIŢA DE LAPTE

Sprijinul cuplat se acordă crescătorilor de bivoliţe de lapte care:
1. solicită ajutor specific pentru un număr de 100 capete de bivoliţe de lapte, pe beneficiar;
2. bivoliţele de lapte pentru care se solicită ajutor specific trebuie menţinute, pe o perioadă de reţinere de 6 luni de la data-limită de depunere a cererii de plată, la adresa exploataţiei şi/sau locaţiei menţionate în cerere;
3. bivoliţele de lapte din exploataţie pentru care beneficiarul solicită ajutor specific trebuie să fie identificate şi înregistrate în RNE;
4. deţin registrul individual al exploataţiei actualizat în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 1.760/2000.
5. bivoliţele de lapte pentru care se solicită ajutor specific trebuie să fie înscrise în Registrul Genealogic al rasei.

Vizualizat: 28979 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Lely a vândut mai mulți roboți Astronaut

Lely a vândut mai mulți roboți Astronaut

21 aprilie 2020 - 19:08

2019 a fost un an excepțional pentru Lely iar robotul de muls Astronaut A5, care a fost introdus pe piaţă în 2018, a generat vânzări record. Astfel, anul trecut cifra de afaceri a Lely a fost de 606 milioane euro, cu 46% mai mare decât în 2018 (416 milioane euro).

10 milioane euro pentru reducerea controlată a producţiei de lapte

10 milioane euro pentru reducerea controlată a producţiei de lapte

15 aprilie 2020 - 11:34

Liderii sectorului produselor lactate din Franţa i-au îndemnat pe fermieri să reducă producţia de lapte în următoarele săptămâni pentru a uşura presiunea asupra acestei industrii serios afectate din cauza pandemiei de coronavirus.

BUGET APROBAT Comisia Europeană: 18,6 MILIOANE DE EURO pentru ROMÂNIA!

BUGET APROBAT Comisia Europeană: 18,6 MILIOANE DE EURO pentru ROMÂNIA!

31 martie 2020 - 23:02

DECIZIE UE. Comisia Europeană a aprobat, pe 31 martie 2020, un buget de peste 18,6 milioane de euro pentru România, bani ce vor fi împărţiţi anul viitor între producătorii de fructe și legume şi cei din sectorul lactatelor.

APIA OFICIAL: CUANTUMUL SPRIJINULUI CUPLAT pentru BOVINE! CÂND ÎNCEP PLĂȚILE!

APIA OFICIAL: CUANTUMUL SPRIJINULUI CUPLAT pentru BOVINE! CÂND ÎNCEP PLĂȚILE!

10 decembrie 2019 - 20:16

CUANTUM SUBVENŢII 2019: CÂȚI BANI PRIMIȚI PE CAP DE ANIMAL! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că au fost stabilite cuantumurile aferente Sprijinului cuplat în sectorul zootehnic (SCZ) pentru anul de cerere 2019 pentru bovine și viermi de mătase.

Cum „repară” MADR greşeala APIA. FERMIERII PLĂTESC!

Cum „repară” MADR greşeala APIA. FERMIERII PLĂTESC!

20 august 2018 - 22:22

SCOATE-LE OCHII, IA-LE BANII! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va recupera până la 31 decembrie 2018 banii plătiţi în plus crescătorilor de bovine în contul sprijinului cuplat şi al ajutorului naţional tranzitoriu (ANT) pe anul 2017.

În Australia, vitele sunt hrănite cu... pepeni verzi!

În Australia, vitele sunt hrănite cu... pepeni verzi!

22 iulie 2018 - 18:32

Nu este nici o glumă. Treaba e foarte serioasă! Deoarece condiţiile de secetă din estul Australiei au dus la o triplare a preţurilor la furaje, un fermier s-a gândit să ofere vitelor sale pepeni verzi ca supliment de hrană.

Ferme de lapte suspecte de fraudă în Olanda

Ferme de lapte suspecte de fraudă în Olanda

06 martie 2018 - 11:36

Departamentul pentru Agricultură, Natură şi Calitatea Alimentelor din Olanda a restricţionat circulaţia animalelor în 2.100 de ferme specializate pe creşterea vacilor de lapte din cauza unor suspiciuni de fraudă.

EXCLUSIV. FERMIERII care INTRĂ PRIMII la PLATA SUBVENŢIEI pentru BOVINE! CÂT este AVANSUL pe cap de animal!

EXCLUSIV. FERMIERII care INTRĂ PRIMII la PLATA SUBVENŢIEI pentru BOVINE! CÂT este AVANSUL pe cap de animal!

14 noiembrie 2017 - 21:39

AVANS SPRIJIN CUPLAT ZOOTEHNIC. Şeful APIA, Adrian Pintea, a dezvăluit, pentru AGROINFO, câţi fermieri români au solicitat sprijinul cuplat zootehnic (SCZ) pentru anul 2017 şi care sunt crescătorii de bovine care vor încasa primii avansul din această subvenţie.

SUBVENȚII APIA 2017! VEȘTI BUNE pentru CRESCĂTORII de BOVINE!

SUBVENȚII APIA 2017! VEȘTI BUNE pentru CRESCĂTORII de BOVINE!

29 octombrie 2017 - 11:49

PENTRU PRIMA OARĂ AVANS APIA! După crescătorii de ovine și caprine care beneficiază de un avans de 16 euro/cap de animal din sprijinul cuplat și crescătorii de bovine urmează să beneficieze, pentru prima oară, de un avans la subvențiile cuvenite. AGROINFO a aflat veștile bune în exclusivitate de la Claudiu Frânc, președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România.

Nici ACVBR Sim NU PARTICIPĂ la Indagra CU ANIMALE!

Nici ACVBR Sim NU PARTICIPĂ la Indagra CU ANIMALE!

23 octombrie 2017 - 17:57

Dintr-o discuţie cu vicepreşedintele ACVBR – Sim, Zoltan Haller, am înţeles că nici Asociaţia Crescătorilor de Vaci Bălţată Românească de tip Simmental nu va participa anul acesta la Indagra, cu toate că şi-ar fi dorit.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Gufi11
|
03. 18, 2017. Saturday 21:17
Dak cumpar acum 10 vaci cu lapte inscrise in RNE si le trec la subventie beneficiez de ia?
Ce acte Mi-ar mai trebui?
Multumesc.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Semănat în sistem No-till

Semănat în sistem No-till

Cu siguranţă aţi auzit despre “No till”, adică “fără arătură”. În ţara noastră sunt puţini fermieri care au decis să producă în acest sistem. Unul dintre ei este Laurenţiu Gogoşeanu din comuna Murgaşi, judeţul Dolj. Iată tehnologia No-till în imagini!

Reporter: Paula Ciupag
Operator imagine: Dănut Viezuină
Montaj: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

La psihiatru

La psihiatru
- Medicul meu a insistat să trec pe la dumneavoastră, spuse pacientul către psihiatru. Detalii