Adama
Vinasa Rompak

Premieră pentru România: 70 de vaci vor fi aduse cu avionul din Irlanda

Publicat: 24 octombrie 2011 - 22:01
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În premieră în România, un lot de 70 de vaci din rasa Holstein Friză va ateriza vineri, 28 octombrie 2011, pe Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara, fiind aduse cu avionul din Irlanda.

„În premieră pentru România, animalele aduse de către Fundaţia Heifer România în parteneriat cu Fundaţia Bothar Irlanda vor ateriza pe aeroportul din Timişoara vineri. Vacile vor fi integrate într-un program de asigurare a hranei pentru copiii unui orfelinat din Oradea şi zeci de familii din judeţul Cluj”, a declarat Nicoleta Trifan, purtător de cuvânt al Aeroportului Internaţional Timişoara, citată de Agerpres.

Cele 70 de vaci din rasa Holstein Friză sunt aduse în România pentru a asigura necesarul de lapte copiiilor din orfelinate şi familiilor fără venituri. Proiectul are la bază două principii după care funcţionează cele două fundaţii: „Ajutăm oamenii să se ajute singuri” („Helping people to help themselves”)şi „Dar din dar” („Passing on the gift”).

20 de vaci vor ajunge la copii orfani din Oradea, care vor trebui să dea mai departe altor orfani primele viţele fătate de vacile pe care le primesc

Astfel, 20 din cele 70 de vaci sunt donate de o închisoare din Irlanda şi vor ajunge la orfelinatul Căminul Felix din Oradea, în cadrul proiectului „Lapte pentru orfani” (”Milk for orphans”). Aici, urmând principiul „dar din dar”, fiecare dintre cei 20 de copii care vor primi în îngrijire o vacă va trebui să dăruiască prima femelă născută altui copil orfan care se va ocupa de îngrijirea ei. Acesta, la rândul său, va dărui mai departe prima junincă obţinută de la vaca sa.

Cele 20 de juninci provin de la închisoarea Shelton Abbey din Irlanda, care funcţionează după conceptul „închisoare deschisă”: deţinuţii au sisteme minime de securitate, au libertate de mişcare şi se ocupă cu creşterea animalelor.

Pahar cu lapte_b

Prin intermediul programului „Lapte pentru orfani” se urmăreşte ca mai mult de 5.000 de copii din orfelinate situate în partea centrală şi de vest a României să beneficieze de produse lactate, în condiţiile în care, potrivit Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Copilului, în România, peste 80.000 de copii între 0-18 ani sunt instituţionalizaţi, iar alocaţia zilnică de hrană pentru fiecare dintre aceştia este de aproximativ 2 euro, ceea ce duce la o lipsă de alimente de bază din hrana lor.

Prelucrarea laptelui va fi asigurată de Asociaţia Crescătorilor de Animale din Coruşu, a cărei instalaţie de prelucrare a laptelui a fost construită şi echipată cu sprijinul fundaţiei Heifer România.

50 de vaci vor ajunge la 50 de familii sărace din judeţul Cluj

Celelalte 50 de vaci vor ajunge la familii sărace din comuna Râşca, la 90 km de Cluj. Majoritatea familiilor asistate prin acest proiect nu au nici un venit permanent, trăind de pe urma unei gospodării mici, de subzistenţă.

Şi aceste familii vor urma principiul de bază al fundaţiei Heifer International, „dar din dar”, fiecare familie donând, la rândul ei, primele femele obţinute de la animalele primite. În acest fel, darul iniţial se va multiplica, iar lanţul beneficiarilor va creşte.

De asemenea, fiecare familie care va primi în îngrijire o vacă în cadrul acestui program va dona câte 300 de litri de lapte pentru copiii din orfelinatele situate în partea centrală şi de vest a României.

Vizualizat: 3044 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

20 de bovine Friesian, crescute de deţinuţi din Irlanda, vor fi donate unui orfelinat din Timiş

20 de bovine Friesian, crescute de deţinuţi din Irlanda, vor fi donate unui orfelinat din Timiş

Bovine crescute de deţinuţi la o închisoare din comitatul Wicklow (coasta de est a Irlandei) vor fi aduse cu avionul la un orfelinat din Timişoara în această lună, scrie publicaţia Irish Times.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii