Adama
Vinasa Rompak

Declaraţiile de cotă mai pot fi depuse până în 16 mai

Publicat: 05 mai 2011 - 20:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Producătorii deţinători de cotă de lapte pentru vânzări directe, precum şi cumpărătorii care achiziţionează lapte trebuie să depună la centrele APIA, până în 16 mai a.c., declaraţiile anuale privind vânzările, respectiv livrările realizate în anul de cotă 2010/2011, care s-a încheiat la 31 martie a.c., informează APIA.

Producătorii cu cotă de vânzări directe trebuie să depună declaraţia chiar dacă nu au vândut lapte

Producătorii deţinători de cotă pentru vânzări directe trebuie să depună declaraţia anuală, completată pe baza datelor din Caietul Fermierului, chiar dacă nu au comercializat lapte sau produse lactate în cursul anului de cotă. Celor care nu depun în termenul legal stabilit declaraţia anuală completată li se va retrage cota individuală de lapte la rezerva naţională. Cotele individuale nu vor fi retrase, însă, dacă producătorii vor transmite împreună cu declaraţia anuală şi o justificare scrisă, datată şi semnată, asupra imposibilităţii transmiterii acestei declaraţii în termenul legal.

Cine nu declară, rămâne fără cotă

Pentru cumpărătorii de lapte care nu depun la termen declaraţia anuală privind cantităţile achiziţionate, sunt calculate penalităţi pentru fiecare zi calendaristică de întârziere, începând cu data de 16 mai. Penalitatea reprezintă suma corespunzătoare taxei datorate pentru o depăşire de 0,01% din cantităţile de lapte care i-au fost livrate de producători pentru fiecare zi calendaristică de întârziere, suma trebuind să fie cuprinsă între 100 şi 100.000 euro. În egală măsură, cumpărătorul care nu trimite declaraţia anuală riscă să piardă dreptul de a achiziţiona lapte de la deţinătorii de cotă, prin retragerea aprobării.

Nu în ultimul rând, producătorii de lapte cu livrări cărora cumpărătorii nu le transmit declaraţia anuală vor rămâne blocaţi şi nu vor putea realiza tranzacţii pe cotă.

Potrivit datelor APIA, anul trecut, pentru anul de cotă 2009/2010, 7 cumpărători din regiunea Constanţa, 3 din regiunea Ilfov şi câte unul din regiunile Timişoara şi Cluj nu au transmis declaraţiile anuale, iar alţi trei cumpărători din regiunile Constanţa şi Ilfov au transmis declaraţia anuală pentru producătorii din regiunea de care aparţin, dar nu şi pentru producătorii din alte regiuni de la care achiziţionează lapte.

Vizualizat: 3246 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta

Pentru a vizualiza pagina dorita, trebuie sa intrati in acontul dumneavoastra!
Utilizator inregistrat

Sunt deja un utilizator inregistrat.

Utilizator nou

Sunt utilizator nou, inregistrez

Doar utilizatorii inregistrati pot vizualiza pagina.

Video

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Alături de cele peste 50 de maşini şi echipamente agricole expuse la Agriplanta, Titan Machinery România a prezentat cele mai noi şi moderne tehnologii pentru agricultura de precizie şi irigaţii. De asemenea, cel mai mare model din gama Puma - 260 AFS Connect a fost prezentat în premieră în România.

Interviu cu Bogdan Constantin, PR & Communication specialist Titan Machinery România.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii