Adama
Vinasa Rompak

CNDP la bovine poate fi cerut între 15 iulie şi 31 august: Bani şi pentru exploataţiile nou înfiinţate

Publicat: 07 iulie 2011 - 20:59
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cererile pentru sprijinul naţional complementar pe cap de animal (CNDP) la specia bovină vor putea fi depuse în perioada 15 iulie - 31 august 2011, ne-au declarat reprezentanţii Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România (FCBR), iar sprijinul va putea fi primit şi pentru animalele din fermele înfiinţate până în 14 iulie a.c. şi care nu au mai fost incluse la plată în anii precedenţi, potrivit Ordinului ministrului care reglementează acordarea ajutorului financiar.

Perioada de depunere a cererilor de plată pentru CNDP a fost amânată cu două săptămâni la solicitarea reprezentanţilor crescătorilor de bovine, pentru ca aceştia să aibă timpul necesar pentru completarea documentelor necesare, potrivit preşedintelui FCBR, Mircea Ciurea.

„Am vorbit la cabinetul ministrului să se modifice termenul de depunere pentru că m-au sunat oamenii că n-au avut timp să îşi rezolve problemele până la 30 iunie, ca să poată depune cererile din 1 iulie, aşa cum discutasem iniţial”, ne-a spus Mircea Ciurea.

CNDP şi pentru exploataţiile nou înfiinţate

O noutate majoră în acordarea CNDP pentru 2011 este faptul că, deşi data de referinţă pentru fermele înfiinţate înainte de 2008 rămâne 31 ianuarie 2008, vor putea beneficia de acest sprijin şi crescătorii de animale care au înfiinţat exploataţii după data respectivă. „Este vorba de exploataţiile nou înfiinţate şi de acele animale care nu au mai fost niciodată până acum cuprinse la plată”, ne-a spus Claudiu Frânc, vicepreşedinte FCBR şi reprezentant al crescătorilor de bovine în relaţia cu ANSVSA.

Potrivit Ord. 165/01.07.2011, care modifică şi completează Ordinul ministrului Agriculturii 215/2010, pentru anul 2011, prima pe exploataţie se acordă producătorilor agricoli înscriși în evidența APIA cu cod unic de identificare, în funcţie de efectivul de bovine înregistrat în Registrul naţional al exploataţiilor la data de:

1. 31 ianuarie 2008, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) exploataţia să fie de minimum 3 capete de bovine;
b) vârsta bovinelor să fie de minimum 6 luni;
c) exploataţia există înregistrată în Registrul naţional al exploataţiilor la data solicitării primei;

2. 31 ianuarie 2009, pentru exploataţiile înfiinţate în perioada 1 februarie 2008-31 ianuarie 2009, care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii:
a) exploataţia să fie de minimum 3 capete de bovine la data de 31 ianuarie 2009;
b) vârsta bovinelor să fie de minimum 6 luni la data de 31 ianuarie 2009;
c) exploataţia există înregistrată în Registrul naţional al exploataţiilor la data solicitării primei;

3. 31 ianuarie 2010, pentru exploataţiile înfiinţate în perioada 1 februarie 2009-31 ianuarie 2010, care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii:
a) exploataţia să fie de minimum 3 capete de bovine la data de 31 ianuarie 2010;
b) vârsta bovinelor să fie de minimum 6 luni la data de 31 ianuarie 2010;
c) exploataţia există înregistrată în Registrul naţional al exploataţiilor la data solicitării primei;

4. 14 iulie 2011, pentru exploataţiile înfiinţate în perioada 1 februarie 2010-14 iulie 2011, care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii:
a) exploataţia să fie de minimum 3 capete de bovine la data de 14 iulie 2011;
b) vârsta bovinelor să fie de minimum 6 luni la data de 14 iulie 2011;
c) exploataţia există înregistrată în Registrul naţional al exploataţiilor la data solicitării primei;

Documente necesare la depunerea cererii de plată

O altă noutate este că la depunerea documentelor la APIA va fi nevoie de viza asociaţiilor, ca să certifice că proprietarul respectiv are animalele. Astfel, pentru a beneficia de sprijin, solicitanţii trebuie să depună cererea de solicitare a primei pe exploataţie, vizată de asociaţiile crescătorilor de animale legal constituite, care sprijină interesele crescătorilor de bovine, taurine și/sau bubaline, aferentă fiecărei exploataţii deţinute.

Cererea de plată va trebui însoţită de:
a) copie de pe buletinul de identitate/cartea de identitate/codul unic de înregistrare/certificatul de înregistrare;
b) copie de pe documentele care atestă provenienţa animalelor pentru exploataţiile înfiinţate în perioada 1 februarie 2008-31 ianuarie 2009/1 februarie 2009-31 ianuarie 2010/ 1 februarie 2010-14 iulie 2011;
c) declaraţie pe propria răspundere că animalele pentru care se solicită prima nu au fost eligibile la plată pentru sprijin în anul 2008 şi/sau 2009 și/sau 2010, cu excepţia transferului integral al exploataţiei şi al animalelor;
d) copii ale documentelor care atestă schimbarea formei de organizare conform prevederilor OUG 44/2008, cu modificările ulterioare, dacă este cazul.

Potrivit ordinului ministrului, data la care APIA trebuie să transmită situaţia centralizatoare cu efectivele eligibile la plată pentru 2011, în vederea stabilirii nivelului primei pe exploataţie, este 31 octombrie 2011.

Vizualizat: 4484 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Crescătorii de vaci vor putea depune cererile pentru CNDP între 1 iulie şi 15 august

Crescătorii de vaci vor putea depune cererile pentru CNDP între 1 iulie şi 15 august

Cererile pentru sprijinul naţional complementar pe cap de animal (CNDP) la specia bovină vor putea fi depuse în perioada 1 iulie - 15 august 2011, ne-a declarat Mircea Ciurea, preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România (FCBR), după întâlnirea din 6 iunie a.c. cu reprezentanţii Ministerului Agriculturii, cei ai APIA şi cei ai ANARZ pentru a definitiva modalitatea de acordare a sprijinului pentru anul acesta.

CNDP: Viza asociaţiilor, necesară şi pentru crescătorii de bovine

CNDP: Viza asociaţiilor, necesară şi pentru crescătorii de bovine

Crescătorii de bovine vor avea nevoie de viza asociaţiilor pentru a putea beneficia de subvenţia pe cap de animal, ne-a spus Mircea Ciurea, preşedintele FCBR, după ce a participat joi, 19 mai a.c., la întâlnirea cu reprezentanţii Ministerului Agriculturii pentru a definitiva modalitatea de acordare a sprijinului pentru anul 2011.

Şi cei cu datorii la stat vor putea beneficia de subvenţia pe cap de animal

Şi cei cu datorii la stat vor putea beneficia de subvenţia pe cap de animal

„În actul normativ la plăţile naţionale directe complemetare la ovine nu există condiţionare de datorii la buget, iar la bovine, actul normativ nu a fost elaborat încă”, ne-a declarat directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Florin Marius Faur.

Crescătorii de bovine vor CNDP şi pentru animalele cumpărate din străinătate în ultimul an

Crescătorii de bovine vor CNDP şi pentru animalele cumpărate din străinătate în ultimul an

Crescătorii de bovine vor subvenţia pe cap de animal (CNDP) şi pentru animalele cumpărate din afara ţării în ultimul an, solicitarea fiind discutată de reprezentanţii FCBR la întâlnirea cu ministrul Agriculturii şi cu reprezentanţii APIA pentru a stabili modalitatea de acordare a sprijinului pentru specia bovină.

Scrie parerea ta

Pentru a vizualiza pagina dorita, trebuie sa intrati in acontul dumneavoastra!
Utilizator inregistrat

Sunt deja un utilizator inregistrat.

Utilizator nou

Sunt utilizator nou, inregistrez

Doar utilizatorii inregistrati pot vizualiza pagina.

Video

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

În premieră pentru România, în 2023, caravana Massey Ferguson eXperience Tour, organizată de Sigma CVM România, a ajuns în trei locații diferite, unde fermierii au putut vedea și testa tractoarele și combinele #MasseyFerguson

BONUS: Până la finalul lunii iunie 2023, aveți oferte de finanțare cu avans zero și dobânzi începând de la 1,99% până la 4,5%.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii