Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

UN MILION DE LEI, AJUTOARE PENTRU FERME! CINE VA PRIMI UN AJUTOR DE 500 DE LEI PE LUNĂ!

Publicat: 10 septembrie 2018 - 13:24
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AJUTOARE DE URGENȚĂ! Ministerul Muncii pregătește un proiect de ordonanță de urgență prin care va aloca aproximativ un milion de lei pentru fermele afectate de pesta porcină africană. Muncitorii concediați de la fermele distruse ar putea primi un ajutor lunar de 500 de lei.

Muncitorii concediați de la fermele de porci, ca urmare a efectelor pestei porcine vor putea primi, la cerere, un ajutor de 500 de lei lunar, prevede un proiect de ordonanță al Ministerului Muncii, obținut de Profit.ro. Suma de 500 de lei va fi acordată unei persoane pentru o perioadă de cel mult 6 luni, începând cu data concedierii. Cei care solicită acest ajutor trebuie să aibă o vechime în muncă de minim 6 luni. Pentru această sumă nu vor fi plătite impozite și contribuții sociale. Cererile pentru compensație vor trebui depuse de persoana concediată la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, în termen de 30 de zile de la data încetării contractului de muncă.

"Având în vedere faptul că evoluția virusului afectează activitatea societăților din sectorul suin, ceea ce poate conduce la concedieri individuale/colective de natură a influența piața muncii, la nivel local și național, Ministerul Muncii a identificat necesitatea acordării unei măsuri de protecție socială specifice pentru persoanele concediate din cadrul acestor societăți", se arată în document. Ministerul Muncii anunță o sumă de un milion de lei pentru plata acestor ajutoare.

De la o singură exploatație comercială, distrusă de această boală periculoasă, Carniprod Tulcea, au fost concediați circa 500 de oameni. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat, săptămâna trecută, pe 6 septembrie, că pesta porcină africană evoluează în 11 județe, în 190 de localități, cu un număr total de 826 de focare (dintre care 11 în exploatații comerciale industriale, unul în abatorul aparținând unei ferme și unul într-o exploatație comercială de tip A) și 46 de cazuri la mistreți.

În total au fost eliminați 159.645 de porci afectați de boală.

Duminică, 9 septembrie 2018, ANSVSA a anunțat că numărul județelor cu focare PPA a crescut la 12, a fost adăugat și județul Giurgiu pe lista neagră a pestei porcine africane.


Vizualizat: 2864 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Zetor la Agromalim 2018

Zetor la Agromalim 2018

Gheorghe Porubszki, reprezentant de vânzări al companiei Zetor Tractor, ne spune care sunt noutăţile cu care producătorul cel de tractoare speră să cucerească piaţa românească...

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Musca asteapta tractorul autonom Dan Herteg, investitii de aproape un milion de euro IPSO prezintă tractorul John Deere 8270 R

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Chelnerul aleargă la masa unui client: Detalii