Adama
Vinasa Rompak

TACÂMURI şi GHEARE DE PUI din ROMÂNIA, DELICATESE în CHINA!

Publicat: 18 iulie 2017 - 23:03
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

NOI PIEŢE DE EXPORT PENTRU ROMÂNIA! Japonia, SUA şi China sunt ţări în care producătorii români ar putea exporta în curând noi produse de origine animală. Carnea de porc şi de pasăre sunt primele pe listă. Şeful ANSVSA spune în ce fază sunt negocierile.

EXPORTUL DE CARNE DE PORC ÎN JAPONIA AR PUTEA ÎNCEPE DIN ACEASTĂ VARĂ

Cu Japonia, ţara cu care suntem în tratativele cele mai avansate, de îndată ce am obţinut statutul de ţară liberă la pestă porcină clasică, am reluat schimbul de informaţii tehnice şi în acest moment, cel puţin pe segmentul de carne de porc, avem solicitat avizul de export pe această relaţie, aşteptându-se avizul de conformitate şi decizia finală din partea părţii japoneze. Acest lucru înseamnă că tot ceea ce este legat de negocierea tehnică a fost finalizat pentru carnea de porc pe relaţia cu Japonia, care este o piaţă destul de exclusivistă. Aşteptăm partea japoneză cu agreement-ul final, ei făcând deja şi vizita la noi, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Geronimo Brănescu, pentru Agerpres.

Prelucrarea cărnii de porc_b

Întrebat dacă exportul de carne de porc spre Japonia ar putea începe chiar din această vară, şeful ANSVSA a răspuns că “este posibil”. Ei vor fi cei care vor hotărî momentul de oportunitate în care vor veni. Poate fi mâine şi peste o săptămână şi peste o lună. Aici negocierile au fost finalizate, vizita a fost făcută, astfel încât ei hotărăsc când începem exportul. Cel mai mult ei vor să cumpere carne de porc, congelată sau refrigerată, în funcţie de opţiunea lor comercială. Noi am asigurat tot ce înseamnă agreement tehnic pentru toate categoriile de carne de porc, restul ţine de alte autorităţi ale statului, să negocieze punctual subiectul, a detaliat Geronimo Brănescu.

SUA: DELEGAŢIE USDA ÎN ROMÂNIA, ÎN PERIOADA 17 - 21 IULIE

O altă piaţă importantă pentru crescătorii de animale din România este SUA, cu care au fost demarate negocieri pe partea de export. Potrivit şefului ANSVSA, în perioada 17 - 21 iulie 2017, o să avem o vizită de evaluare din partea APHIS (Animal and Plant Health Inspection Service), parte din USDA (United States Department of Agriculture), Departamentul de Agricultură al SUA, care vor veni să efectueze inspecţia pentru animale vii şi pentru uniformitatea şi echivalenţa sistemului de control şi supraveghere sanitar-veterinar pentru pestă porcină, febră aftoasă şi pestă bovină, boli de care noi suntem indemni (nu există boala - n. red.).

CHINA VA IMPORTA ÎN CONTINUARE MIERE ROMÂNEASCĂ ŞI ESTE INTERESATĂ ŞI DE CARNE DE PASĂRE, MATERIAL SEMINAL ŞI LUCERNĂ

Progrese pentru export s-au făcut şi în relaţia cu China. România a obţinut prelungirea perioadei de tranziţie pentru exportul de miere în această ţară, a semnat un acord pentru exportul de material seminal şi a început negocieri pentru exportu de carne de pasăre.

Am avut o vizită în China şi am încercat să obţinem maximum din acea vizită. Deşi a fost o vizită scurtă, practic mai lung a fost drumul decât vizita, a fost foarte eficientă. Am zburat 42 de ore ca să stăm 39 acolo, dar am fost invitaţi şi am participat la acel eveniment (Conferinţa pentru controlul calităţii, inspecţiei şi carantinei, de la Ningbo - n. red.), în cadrul căruia am semnat acordul pentru exportul de material seminal. De asemenea, am reuşit să obţinem, în urma negocierilor care n-au fost tocmai simple, prelungirea perioadei de tranziţie pentru miere, perioadă de tranziţie care expira luna aceasta. Şi nu numai că am reuşit să o prelungim, dar nu am mai definit-o în timp, astfel încât avem perioade de tranziţie până la finalizarea totală a negocierilor bilaterale. Desigur că nu o să le lungim la infinit, pentru că este interesul comun să finalizăm aceste negocieri, dar partenerul chinez este destul de riguros şi de exigent, astfel încât negocierile sunt punctuale, noi încercând să ne apărăm cât mai bine statusul nostru. Chinezii sunt şi producători, dar şi consumatori de miere. China este o destinaţie extrem de căutată, de exemplu, Slovenia are o campanie extrem de intensă, o campanie pentru exportul de miere pe piaţa Chinei, dar mai sunt şi alte ţări europene, care, la această reuniune, 16+ China, şi-au manifestat interesul faţă de acest subiect. (...)

carne_de_pui_b

Am deschis, de asemenea, negocierile pentru exportul de carne de pasăre, urmând să se deruleze în timp şi să avem un echivalent al sistemului de supraveghere sanitară-veterinară şi într-un final să obţinem forma de certificare pentru export. Dar este doar un început, negocierile vor mai dura. Noi nu am exportat niciodată carne de pasăre în China, doar tacâmuri, gheare de pui. Aceste produse se duc către Hong Kong, via Turcia. Există astfel de zone de export, care la ei sunt considerate un fel de delicatese. Le-am văzut şi eu în magazinele din China. Ştiu unitatea din Mangalia care condiţionează aceste gheare şi le-am văzut şi puse la vânzare, în capătul celălalt al lumii. De asemenea, am demarat discuţiile pentru certificarea sanitară pe componenta noastră a lucernei, componenta fitosanitară intrând sub autoritatea Ministerului Agriculturii, a explicat Geronimo Brănescu, citat de Agerpres.

Vizualizat: 5026 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

EXPORTUL de PORCI VII doar în TEORIE! DOAR  40% din FERME respectă condiţiile!

EXPORTUL de PORCI VII doar în TEORIE! DOAR 40% din FERME respectă condiţiile!

CONDIȚII IMPUSE LA EXPORT. Comisia Europeană a anunțat pe 14 septembrie 2016 că România poate exporta porci vii în UE! În ce condiții vor putea fermierii români să exporte porci vii și ce ne impune Uniunea Europeană a explicat marți, 27 septembrie, dr. Radu Roatiș Chețan, președintele Agenției Sanitară Veterinară și de Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Alte articole in aceasta categorie

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

13 decembrie 2024 - 06:01

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 79/2009 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbției fondurilor alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru renovarea şi dezvoltarea spațiului rural prin creşterea calității vieţii şi diversificării economiei în zonele rurale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.262/2009.

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

13 decembrie 2024 - 05:51

Guvernul a aprobat joi, 12 decembrie 2024, un act normativ care vizează actualizarea Registrului Agricol pentru perioada 2025-2029. Fără adeverință de la Registrul Agricol, niciun fermier, crescător animale nu poate încasa subvențiile APIA.

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

13 decembrie 2024 - 05:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe www.afir.ro Raportul de selecție pentru etapa a doua de depunere a proiectelor aferente intervenției DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

13 decembrie 2024 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 12 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 108.521.264,61 euro (539.929.424,90 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 479.478 fermieri, astfel:

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

12 decembrie 2024 - 17:06

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată OUG pentru modificarea art.16 alin. (1) din Legea nr. 195/2028 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție, precum și a art. 15 alin (1) din Legea nr. 227/2018 privind aprobarea Programului de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

12 decembrie 2024 - 09:13

Un proiect de Ordin MADR, publicat în dezbatere, modifică sprijinul cuplat zootehnic pentru venit, SCVZ, pentru creșterea taurinelor de carne în sensul stabilirii vârstei minime în cazul animalelor care fac obiectul acestei forme de sprijin.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii