Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

TACÂMURI şi GHEARE DE PUI din ROMÂNIA, DELICATESE în CHINA!

Publicat: 18 iulie 2017 - 23:03
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

NOI PIEŢE DE EXPORT PENTRU ROMÂNIA! Japonia, SUA şi China sunt ţări în care producătorii români ar putea exporta în curând noi produse de origine animală. Carnea de porc şi de pasăre sunt primele pe listă. Şeful ANSVSA spune în ce fază sunt negocierile.

EXPORTUL DE CARNE DE PORC ÎN JAPONIA AR PUTEA ÎNCEPE DIN ACEASTĂ VARĂ

Cu Japonia, ţara cu care suntem în tratativele cele mai avansate, de îndată ce am obţinut statutul de ţară liberă la pestă porcină clasică, am reluat schimbul de informaţii tehnice şi în acest moment, cel puţin pe segmentul de carne de porc, avem solicitat avizul de export pe această relaţie, aşteptându-se avizul de conformitate şi decizia finală din partea părţii japoneze. Acest lucru înseamnă că tot ceea ce este legat de negocierea tehnică a fost finalizat pentru carnea de porc pe relaţia cu Japonia, care este o piaţă destul de exclusivistă. Aşteptăm partea japoneză cu agreement-ul final, ei făcând deja şi vizita la noi, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Geronimo Brănescu, pentru Agerpres.

Prelucrarea cărnii de porc_b

Întrebat dacă exportul de carne de porc spre Japonia ar putea începe chiar din această vară, şeful ANSVSA a răspuns că “este posibil”. Ei vor fi cei care vor hotărî momentul de oportunitate în care vor veni. Poate fi mâine şi peste o săptămână şi peste o lună. Aici negocierile au fost finalizate, vizita a fost făcută, astfel încât ei hotărăsc când începem exportul. Cel mai mult ei vor să cumpere carne de porc, congelată sau refrigerată, în funcţie de opţiunea lor comercială. Noi am asigurat tot ce înseamnă agreement tehnic pentru toate categoriile de carne de porc, restul ţine de alte autorităţi ale statului, să negocieze punctual subiectul, a detaliat Geronimo Brănescu.

SUA: DELEGAŢIE USDA ÎN ROMÂNIA, ÎN PERIOADA 17 - 21 IULIE

O altă piaţă importantă pentru crescătorii de animale din România este SUA, cu care au fost demarate negocieri pe partea de export. Potrivit şefului ANSVSA, în perioada 17 - 21 iulie 2017, o să avem o vizită de evaluare din partea APHIS (Animal and Plant Health Inspection Service), parte din USDA (United States Department of Agriculture), Departamentul de Agricultură al SUA, care vor veni să efectueze inspecţia pentru animale vii şi pentru uniformitatea şi echivalenţa sistemului de control şi supraveghere sanitar-veterinar pentru pestă porcină, febră aftoasă şi pestă bovină, boli de care noi suntem indemni (nu există boala - n. red.).

CHINA VA IMPORTA ÎN CONTINUARE MIERE ROMÂNEASCĂ ŞI ESTE INTERESATĂ ŞI DE CARNE DE PASĂRE, MATERIAL SEMINAL ŞI LUCERNĂ

Progrese pentru export s-au făcut şi în relaţia cu China. România a obţinut prelungirea perioadei de tranziţie pentru exportul de miere în această ţară, a semnat un acord pentru exportul de material seminal şi a început negocieri pentru exportu de carne de pasăre.

Am avut o vizită în China şi am încercat să obţinem maximum din acea vizită. Deşi a fost o vizită scurtă, practic mai lung a fost drumul decât vizita, a fost foarte eficientă. Am zburat 42 de ore ca să stăm 39 acolo, dar am fost invitaţi şi am participat la acel eveniment (Conferinţa pentru controlul calităţii, inspecţiei şi carantinei, de la Ningbo - n. red.), în cadrul căruia am semnat acordul pentru exportul de material seminal. De asemenea, am reuşit să obţinem, în urma negocierilor care n-au fost tocmai simple, prelungirea perioadei de tranziţie pentru miere, perioadă de tranziţie care expira luna aceasta. Şi nu numai că am reuşit să o prelungim, dar nu am mai definit-o în timp, astfel încât avem perioade de tranziţie până la finalizarea totală a negocierilor bilaterale. Desigur că nu o să le lungim la infinit, pentru că este interesul comun să finalizăm aceste negocieri, dar partenerul chinez este destul de riguros şi de exigent, astfel încât negocierile sunt punctuale, noi încercând să ne apărăm cât mai bine statusul nostru. Chinezii sunt şi producători, dar şi consumatori de miere. China este o destinaţie extrem de căutată, de exemplu, Slovenia are o campanie extrem de intensă, o campanie pentru exportul de miere pe piaţa Chinei, dar mai sunt şi alte ţări europene, care, la această reuniune, 16+ China, şi-au manifestat interesul faţă de acest subiect. (...)

carne_de_pui_b

Am deschis, de asemenea, negocierile pentru exportul de carne de pasăre, urmând să se deruleze în timp şi să avem un echivalent al sistemului de supraveghere sanitară-veterinară şi într-un final să obţinem forma de certificare pentru export. Dar este doar un început, negocierile vor mai dura. Noi nu am exportat niciodată carne de pasăre în China, doar tacâmuri, gheare de pui. Aceste produse se duc către Hong Kong, via Turcia. Există astfel de zone de export, care la ei sunt considerate un fel de delicatese. Le-am văzut şi eu în magazinele din China. Ştiu unitatea din Mangalia care condiţionează aceste gheare şi le-am văzut şi puse la vânzare, în capătul celălalt al lumii. De asemenea, am demarat discuţiile pentru certificarea sanitară pe componenta noastră a lucernei, componenta fitosanitară intrând sub autoritatea Ministerului Agriculturii, a explicat Geronimo Brănescu, citat de Agerpres.

Vizualizat: 3189 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

EXPORTUL de PORCI VII doar în TEORIE! DOAR  40% din FERME respectă condiţiile!

EXPORTUL de PORCI VII doar în TEORIE! DOAR 40% din FERME respectă condiţiile!

CONDIȚII IMPUSE LA EXPORT. Comisia Europeană a anunțat pe 14 septembrie 2016 că România poate exporta porci vii în UE! În ce condiții vor putea fermierii români să exporte porci vii și ce ne impune Uniunea Europeană a explicat marți, 27 septembrie, dr. Radu Roatiș Chețan, președintele Agenției Sanitară Veterinară și de Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Alte articole in aceasta categorie

SUBVENȚIA DE LA APIA MI-O IA PRIMĂRIA PE PĂȘUNE!

SUBVENȚIA DE LA APIA MI-O IA PRIMĂRIA PE PĂȘUNE!

20 octombrie 2020 - 10:18

PĂȘUNEA, NECAZUL CEL MARE AL CRESCĂTORULUI. Cele mai multe mesaje pe care le primește AGROINFO vin de la crescătorii de animale care se plâng de modul de atribuire al pășunilor. Mulți crescători nu au pășune, iar cei care au reușit să încheie un contract de închiriere cu primăriile pentru un petec de pășune sunt nemulțumiți de valoarea chiriei, a redevenței stabilită pe hectarul de pășune de către consiliile locale. Sunt și localități unde consiliile locale au decis o taxă de pășunat pe cap de animal, nu pe hectar.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 20 - 26 OCTOMBRIE 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 20 - 26 OCTOMBRIE 2020!

20 octombrie 2020 - 08:01

Caracteristici meteorologice. Vremea normală de la începutul intervalului va intra într-un proces de încălzire treptată, în cea mai mare parte a țării. Temperatura medie diurnă a aerului va oscila între 2...14°C în prima parte a perioadei, limite apropiate de mediile climatologice şi 5...19°C în restul zilelor, abaterile termice pozitive fiind de 1...8°C, în majoritatea zonelor de cultură. Temperatura maximă a aerului se va încadra între 11...24°C, în aproape toate regiunile agricole.

ȘACALII DAU ATACUL LA STÂNE!

ȘACALII DAU ATACUL LA STÂNE!

20 octombrie 2020 - 07:21

AVERTISMENT. Vânătorii avertizează că șacalii aurii s-au înmulțit alarmant în ultima vreme și migrează din Delta Dunării în amonte pe râul Prut. Vânătorii susțin că șacalii sunt animale foarte periculoase, care atacă în haite, pe timpul nopții, mai ales stânele. 

AJUTOR DE 90.000 DE LEI PENTRU CRESCĂTORII DE BOVINE, OVINE ȘI CAPRINE!

AJUTOR DE 90.000 DE LEI PENTRU CRESCĂTORII DE BOVINE, OVINE ȘI CAPRINE!

20 octombrie 2020 - 06:43

SPRIJIN FERMIERI. Crescătorii de bovine, ovine și caprine din județul Harghita pot să acceseze ajutorul financiar acordat în cadrul ”Programului anual de sprijinire a asociaţiilor din judeţul Harghita”. Programul este derulat prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Județean, iar bugetul total al programului pentru anul 2020 este de 150.000 de lei.

OIERI, SPRIJIN CUPLAT LEGAT DE BERBECII CU ORIGINE SAU FĂRĂ BERBECI CU ORIGINE?

OIERI, SPRIJIN CUPLAT LEGAT DE BERBECII CU ORIGINE SAU FĂRĂ BERBECI CU ORIGINE?

19 octombrie 2020 - 16:25

FIERBERE MARE ÎNTRE OIERII DIN ROMÂNIA! AGROINFO a publicat, în exclusivitate, ce au discutat vineri, 16 octombrie 2020, oierii cu ministrul agriculturii, Adrian Oros, la Sibiu. Printre subiectele fierbinți se află și sprijinul cuplat, subvenția europeană cu cea mai mare valoare pe cap de ovină, 17,9 euro/ovină pentru acest an.

SUBVENȚIE DIRECTĂ PE FAMILIA DE ALBINE!

SUBVENȚIE DIRECTĂ PE FAMILIA DE ALBINE!

19 octombrie 2020 - 14:19

SCRISOAREA APICULTORILOR ROMÂNI CĂTRE BRUXELLES! Apicultorii români i-au scris, săptămâna trecută, comisarului european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală. Ei cer acordarea unei subvenții directe pe familia de albine.

DATĂ LIMITĂ APIA PLATĂ AJUTOR DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR! ACTE NECESARE!

DATĂ LIMITĂ APIA PLATĂ AJUTOR DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR! ACTE NECESARE!

19 octombrie 2020 - 10:20

TERMEN LIMITĂ DEPUNERE ACTE! Până la data limită de 31 octombrie 2020 inclusiv, se depun la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile de plată pentru ajutorul de stat în sectorul creşterii animalelor aferente serviciilor prestate în trimestrul III al anului 2020, anunță APIA într-o informare transmisă la solicitarea AGROINFO.

TERMEN PLATĂ SUBVENȚIE APIA 31 OCTOMBRIE 2020!

TERMEN PLATĂ SUBVENȚIE APIA 31 OCTOMBRIE 2020!

19 octombrie 2020 - 09:48

PREZENTAȚI-VĂ DE URGENȚĂ LA APIA CU ACTELE! Până la data de 31 octombrie 2020 inclusiv, fermierii pot depune la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente trimestrului III al anului 2020, a transmis APIA o informare pentru AGROINFO.

FUNCȚIONAR COMISIA EUROPEANĂ: CONTROALELE OFICIALE LA ANIMALE TREBUIE SĂ FIE EXTREM DE BINE EFECTUATE!

FUNCȚIONAR COMISIA EUROPEANĂ: CONTROALELE OFICIALE LA ANIMALE TREBUIE SĂ FIE EXTREM DE BINE EFECTUATE!

19 octombrie 2020 - 08:32

OFICIAL COMISIA EUROPEANĂ! Directorul general adjunct pentru siguranță alimentară din Comisia Europeană, Claire Bury, a anunțat că anul viitor Comisia Europeană va avea un proiect pilot privind vacile de lapte. În același timp, înalt funcționarul CE avertizează: controalele oficiale la animale trebuie să fie extrem de bine efectuate. Oficialul a răspuns la întrebări adresate de europarlamentarul român Daniel Buda privind comerțul cu animale vii și regulile pentru transportul acestora.

SĂPTĂMÂNĂ DE FOC! SE DECIDE SOARTA SUBVENȚIILOR PENTRU FERMIERI!

SĂPTĂMÂNĂ DE FOC! SE DECIDE SOARTA SUBVENȚIILOR PENTRU FERMIERI!

19 octombrie 2020 - 07:37

VOT CRUCIAL! Pe 20 octombrie 2020, este dezbătută și supusă votului în Parlamentul European, Bruxelles, Propunerea de regulament al Parlamentului European și al Consiliului de stabilire a normelor privind sprijinul pentru planurile strategice care urmează a fi elaborate de statele membre în cadrul politicii agricole comune și finanțate de Fondul european de garantare agricolă (FEGA) și de Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR) și de abrogare a Regulamentelor (UE) nr. 1305/2013 și (UE) nr. 1307/2013.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019: sistemul TrueView şi semănătoarea PL 5800. Sistemul TrueView este format dintr-un set de senzori electronici (montaţi pe colţi grapei de la Turbo Max) prin care sunt colectate, în timp real, date privind: umiditatea, temperatura, masă organică, pH-ul şi structura solului. Astfel se face o cartografierea solelor şi sunt alcătuite hărţi care pot fi apoi folosite pentru semănat cu rată variabilă pe semănătoarea Great Plains PL 5800, dotată şi cu sistemul AccuShot.

 

Interviu cu Alexandru Berghin, reprezentant Great Plains în România.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Inel de logodnă

Inel de logodnă
Un tânăr cumpără un inel de logodnă şi vrea să-l personalizeze: Detalii