Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

SURPRIZĂ URIAȘĂ pentru DAEA! OIERII NU SE LASĂ! ASTĂZI MERG la PARLAMENT la DRAGNEA!

Publicat: 27 octombrie 2017 - 07:13
2 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

CONVOCARE URGENTĂ PENTRU MINISTRUL AGRICULTURII! Surpriză uriașă joi, la lansarea campaniei Alege Oaia, pentru ministrul agriculturii, Petre Daea, dar și pentru oierii care sunt deja ambasadorii acestei campanii, Dumitru Andreșoi, cel mai mare oier din România și Nicolae Cioranu, președintele Federației Crescătorilor de Ovine Romovis. Aerul festiv de sărbătoare condimentat cu mirosul proțapului a fost tulburat de apariția oierilor adevărați, Ghiță Ciobanul și Dan Petrescu.

Oierii care vor să meargă la Bruxelles cu o petiție în care să dezvăluie ce afaceri se fac cu milioane de euro venite în România pentru sectorul ovine, cum sunt fraudați acești bani plătindu-se subvenții pentru berbeci de rasă care nu sunt de rasă, au venit joi la INDAGRA. Gheorghe Dănulețiu, Ghiță Ciobanul, cum îl știe toată lumea, Dan Petrescu de la Curtea de Argeș și alți trei oieri și-au făcut apariția la cortul unde tocmai se lansa, cu tulnice, joc și voie bună, proțap încins și tocăniță de oaie, campania Alega Oaia.

dragnea-andresoi_bdragnea-cioran_bApariția oierilor care-și spun adevărați ar fi întunecat nițel fețele ambasadorilor oii. Crescătorul de ovine Dumitru Andreșoi, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara, și Nicolae Cioranu, președintele Federației Crescătorilor de Ovine Romovis, au fost cei care au coordonat joi la INDAGRA  ce se întâmpla în cortul campaniei Alege Oaia. Cei doi fermieri au vegheat tot timpul ca manifestarea să decurgă exact așa cum și-au dorit, să nu se împiedice în niciun amănunt, să nu survină nimic neprevăzut. Și, cu toate astea, a survenit! (prima foto - Dumitru Andreșoi cu Liviu Dragnea, în cortul oilor; a doua foto - Nicolae Cioranu îi explică lui Dragnea despre creșterea oilor)

Toată punerea în scenă a unui eveniment, nemaiîntâlnit până acum în România, a fost puțin zguduită de apariția crescătorilor de ovine, considerați deja de liderii ciobanilor niște răzvrătiți pentru insistența cu care vor să se facă lumină în lista de acordare a celei mai mari subvenții pentru ovine, sprjinul cuplat, și a ajutoarelor de minimis pentru achiziționarea berbecilor de rasă.

Primim zilnic amenințări, și eu, și Ghiță, dar nu ne lăsăm. Am început lupta asta, mergem până la capăt. La plecarea la Bruxelles nu renunțăm, ne-a spus Dan Petrescu, crescătorul de ovine din Curtea de Argeș care a protestat în vară blocând cu o turmă de 3.000 de oi tot orașul pentru că a pierdut o pășune montană pe care o folosea de 10 ani, la o licitație pusă sub semnul întrebării.

La lansarea campaniei, cum toată oierimea era destinsă, liderii crescătorilor de ovine au încercat să cadă la pace cu răzvrătiții sectorului. Le-au spus că lucrurile se vor aranja cu subvențiile și totul va fi bine. Ghiță Ciobanul și Dan Petrescu nu s-au lăsat însă înduplecați. Oierii l-au așteptat pe Liviu Dragnea, șeful PSD și președintele Camerei Deputaților.

Când liderul social-democraților, așteptat de un grup format din liderii oierilor și de ministrul agriculturii chiar la poarta A de intrare în Romexpo, ca de un comitet de primire, a venit, oierii adevărați l-au abordat cu curaj. Șeful PSD este, de obicei, sensibil la problemele fermierilor, așa că s-a oprit din elanul către cortul cu oi și i-a ascultat preț de câteva minute pe Ghiță Ciobanul și pe Dan Petrescu. Ministrul agriculturii se afla chiar la umărul șefului de partid. Liviu Dragnea i-a spus scurt lui Daea: Mâine (vineri n.r.), la ora 10.30, vii la mine, la Parlament, vin și oierii, să vedem care sunt problemele. 

Dan Petrescu și Ghiță Ciobanul sunt primiți astăzi , în jurul orei 10.30, de Liviu Dragnea, chiar la Parlament. Răzvrătiții din oierit spun că nu se lasă! Fermierii par deciși să meargă până la capăt.


Vizualizat: 6530 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

SUBVENȚII APIA 2020! APIA ANUNȚĂ CĂ ÎNCEPE PLĂȚILE ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ!

SUBVENȚII APIA 2020! APIA ANUNȚĂ CĂ ÎNCEPE PLĂȚILE ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ!

30 noiembrie 2020 - 10:54

OFICIAL! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că din această săptămână, din data de 2 decembrie 2020, începe autorizarea la plata finală a fermierilor care au solicitat subvențiile agricole pentru anul 2020.

LACTATE ROMÂNEȘTI ARTESANA, CIFRĂ DE AFACERI ANUL ACESTA 3,7 MILIOANE DE EURO, VÂNDUTE ÎN 700 DE MAGAZINE!

LACTATE ROMÂNEȘTI ARTESANA, CIFRĂ DE AFACERI ANUL ACESTA 3,7 MILIOANE DE EURO, VÂNDUTE ÎN 700 DE MAGAZINE!

30 noiembrie 2020 - 10:08

COMUNICAT. Iubitorii de lactate românești, realizate din lapte integral, neomogenizat și pasteurizat la temperatură joasă, vor găsi la rafturile marilor rețele de retail din România, produsele Artesana cu noile etichete. Cu o cifră de afaceri estimată pentru anul 2020 la 3,7 milioane de euro, Artesana se află pe piața românească din august 2012, iar în retail-ul modern din august 2013. Produsele Artesana se găsesc în peste 700 de magazine în toată țara.

O TÂNĂRĂ FERMIERIȚĂ ȘI FERMA DE PĂSĂRI PĂȘUNATE!

O TÂNĂRĂ FERMIERIȚĂ ȘI FERMA DE PĂSĂRI PĂȘUNATE!

30 noiembrie 2020 - 09:48

TINERI FERMIERI. Programul Empowering Women in Agrifood, dezvoltat de EIT Food și implementat de Impact Hub Bucharest, și-a desemnat cele 2 câștigătoare care au primit finanțare totală de 15.000 de euro. Cea mai mare sumă, 10.000 de euro, a fost câștigată de  Cosmina Dinu, care este o tânără și frumoasă fermieriță și a pus pe picioare Ferma de păsări pășunate.

MINISTRUL OROS: 1,4 MILIARDE DE EURO PENTRU PLĂȚILE COMPENSATORII ALE FERMIERILOR!

MINISTRUL OROS: 1,4 MILIARDE DE EURO PENTRU PLĂȚILE COMPENSATORII ALE FERMIERILOR!

29 noiembrie 2020 - 08:39

AJUTOARE PENTRU ZONA MONTANĂ. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că sunt alocate 1,4 miliarde de euro pentru plățile compensatorii pe hectar și pe cap de animale destinate fermierilor din zona montană. Suma este alocată pentru următorul exercițiu financiar, 2021-2027.

CUM DEVINE RENTABILĂ O FERMĂ CU 18 VACI!

CUM DEVINE RENTABILĂ O FERMĂ CU 18 VACI!

29 noiembrie 2020 - 07:39

AFACERI AGRICULTURA. Un crescător de bovine din județul Suceava a reușit să-și transforme o fermă de 18 vaci de lapte într-o afacere rentabilă. Crescătorul și-a construit din bani europeni o făbricuță, organizată în trei containere modulare, unde produce brânzeturi, lapte acru, smântână, etc. Produsele lactate pot fi cumpărate direct de la făbricuță, iar în perioada următoare, fermierul va intra cu produsele lui într-un lanț de magazine cu produse tradiționale.

GUVERN: NOU SPRIJIN FINANCIAR PENTRU FERMIERI!

GUVERN: NOU SPRIJIN FINANCIAR PENTRU FERMIERI!

29 noiembrie 2020 - 06:38

OFICIAL. Guvernul a adoptat în ședința din 27 noiembrie 2020 o hotărâre prin care este instituit un nou ajutor financiar pentru fermieri, programul Agro Invest. Prin acest program de sprijin, fermierii pot să contracteze credite de la bănci cu garanții de stat și dobândă subvenționată.

ȘEFUL AFIR: PREFER SĂ DAU UN LEU ÎN PLUS PE UN PRODUS AUTOHTON CARE ARE GUST ȘI ESTE CURAT!

ȘEFUL AFIR: PREFER SĂ DAU UN LEU ÎN PLUS PE UN PRODUS AUTOHTON CARE ARE GUST ȘI ESTE CURAT!

28 noiembrie 2020 - 08:26

BANI PENTRU FERMIERI. Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Mihai-Liviu Moraru, a anunțat suma care va fi la dispoziția fermierilor români pentru investițiile în ferme în următorii 7 ani. Totodată, șeful AFIR declară că este un susținător al produselor românești, provenite din fermele din România și militează pentru reducerea importurilor.

PRIMA SESIUNE ADS! UNUI SINGUR TÂNĂR FERMIER I S-AU ATRIBUIT FĂRĂ LICITAȚIE 50 HA DE TEREN!

PRIMA SESIUNE ADS! UNUI SINGUR TÂNĂR FERMIER I S-AU ATRIBUIT FĂRĂ LICITAȚIE 50 HA DE TEREN!

27 noiembrie 2020 - 18:32

TEREN AGRICOL PENTRU TINERII FERMIERI. Tânărul fermier Marcel Pop din județul Satu Mare este primul tânăr fermier care a semnat astăzi un contract cu Agenția Domeniilor Statului pentru atribuirea directă a celor 50 de hectare de teren agricol, promise tinerilor fermieri. Pentru celelalte suprafețe declarate disponibile în câteva județe, se vor organiza licitații publice.

 

MESAJ APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

MESAJ APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

27 noiembrie 2020 - 17:18

SUBVENȚII APIA 2020! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a finalizat Campania de plăți în avans pentru beneficiarii care au depus Cerere unică de plată în anul 2020.

FERMIERII ROMÂNI ÎNGENUNCHEAȚI DE DATORII ÎNCEP SĂ-ȘI VÂNDĂ TERENURILE ȘI UTILAJELE!

FERMIERII ROMÂNI ÎNGENUNCHEAȚI DE DATORII ÎNCEP SĂ-ȘI VÂNDĂ TERENURILE ȘI UTILAJELE!

27 noiembrie 2020 - 09:49

DEZASTRU! Seceta și recoltele dezastruoase din Dobrogea îi forțează pe fermieri să își vândă utilajele și terenurile.Mulți nu mai au bani pentru salariile angajaților pe care i-au găsit foarte greu. Cornel Zamfir deţine peste 1300 de hectare în apropierea localităţii Cobadin, în Constanța. A scos la vânzare mai multe utilaje agricole ca să obţină banii pentru salariile angajaților. Dacă fermierii mari au probleme, cei mici nu vor rezista

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
oncioiu nicusor
|
10. 29, 2017. Sunday 22:06
mai suntem vreo 10 prosti si va sustinem
1.
ONCIOIU NICUSOR
|
10. 27, 2017. Friday 20:49
FOARTE BINE BAIETI, SUNTEM ALATURI DE VOI , DACA AVETI NEVOIE DE NOI VENIM SI NOI.
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș. "

Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Şah

Şah
Doi vechi amici stau de vorbă: Detalii