Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

SURPRIZĂ URIAȘĂ pentru DAEA! OIERII NU SE LASĂ! ASTĂZI MERG la PARLAMENT la DRAGNEA!

Publicat: 27 octombrie 2017 - 07:13
2 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

CONVOCARE URGENTĂ PENTRU MINISTRUL AGRICULTURII! Surpriză uriașă joi, la lansarea campaniei Alege Oaia, pentru ministrul agriculturii, Petre Daea, dar și pentru oierii care sunt deja ambasadorii acestei campanii, Dumitru Andreșoi, cel mai mare oier din România și Nicolae Cioranu, președintele Federației Crescătorilor de Ovine Romovis. Aerul festiv de sărbătoare condimentat cu mirosul proțapului a fost tulburat de apariția oierilor adevărați, Ghiță Ciobanul și Dan Petrescu.

Oierii care vor să meargă la Bruxelles cu o petiție în care să dezvăluie ce afaceri se fac cu milioane de euro venite în România pentru sectorul ovine, cum sunt fraudați acești bani plătindu-se subvenții pentru berbeci de rasă care nu sunt de rasă, au venit joi la INDAGRA. Gheorghe Dănulețiu, Ghiță Ciobanul, cum îl știe toată lumea, Dan Petrescu de la Curtea de Argeș și alți trei oieri și-au făcut apariția la cortul unde tocmai se lansa, cu tulnice, joc și voie bună, proțap încins și tocăniță de oaie, campania Alega Oaia.

dragnea-andresoi_bdragnea-cioran_bApariția oierilor care-și spun adevărați ar fi întunecat nițel fețele ambasadorilor oii. Crescătorul de ovine Dumitru Andreșoi, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara, și Nicolae Cioranu, președintele Federației Crescătorilor de Ovine Romovis, au fost cei care au coordonat joi la INDAGRA  ce se întâmpla în cortul campaniei Alege Oaia. Cei doi fermieri au vegheat tot timpul ca manifestarea să decurgă exact așa cum și-au dorit, să nu se împiedice în niciun amănunt, să nu survină nimic neprevăzut. Și, cu toate astea, a survenit! (prima foto - Dumitru Andreșoi cu Liviu Dragnea, în cortul oilor; a doua foto - Nicolae Cioranu îi explică lui Dragnea despre creșterea oilor)

Toată punerea în scenă a unui eveniment, nemaiîntâlnit până acum în România, a fost puțin zguduită de apariția crescătorilor de ovine, considerați deja de liderii ciobanilor niște răzvrătiți pentru insistența cu care vor să se facă lumină în lista de acordare a celei mai mari subvenții pentru ovine, sprjinul cuplat, și a ajutoarelor de minimis pentru achiziționarea berbecilor de rasă.

Primim zilnic amenințări, și eu, și Ghiță, dar nu ne lăsăm. Am început lupta asta, mergem până la capăt. La plecarea la Bruxelles nu renunțăm, ne-a spus Dan Petrescu, crescătorul de ovine din Curtea de Argeș care a protestat în vară blocând cu o turmă de 3.000 de oi tot orașul pentru că a pierdut o pășune montană pe care o folosea de 10 ani, la o licitație pusă sub semnul întrebării.

La lansarea campaniei, cum toată oierimea era destinsă, liderii crescătorilor de ovine au încercat să cadă la pace cu răzvrătiții sectorului. Le-au spus că lucrurile se vor aranja cu subvențiile și totul va fi bine. Ghiță Ciobanul și Dan Petrescu nu s-au lăsat însă înduplecați. Oierii l-au așteptat pe Liviu Dragnea, șeful PSD și președintele Camerei Deputaților.

Când liderul social-democraților, așteptat de un grup format din liderii oierilor și de ministrul agriculturii chiar la poarta A de intrare în Romexpo, ca de un comitet de primire, a venit, oierii adevărați l-au abordat cu curaj. Șeful PSD este, de obicei, sensibil la problemele fermierilor, așa că s-a oprit din elanul către cortul cu oi și i-a ascultat preț de câteva minute pe Ghiță Ciobanul și pe Dan Petrescu. Ministrul agriculturii se afla chiar la umărul șefului de partid. Liviu Dragnea i-a spus scurt lui Daea: Mâine (vineri n.r.), la ora 10.30, vii la mine, la Parlament, vin și oierii, să vedem care sunt problemele. 

Dan Petrescu și Ghiță Ciobanul sunt primiți astăzi , în jurul orei 10.30, de Liviu Dragnea, chiar la Parlament. Răzvrătiții din oierit spun că nu se lasă! Fermierii par deciși să meargă până la capăt.


Vizualizat: 6525 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

KARPATEN MEAT CUMPĂRĂ VIȚEI!

KARPATEN MEAT CUMPĂRĂ VIȚEI!

21 septembrie 2020 - 18:16

ANUNȚ. Karpaten Meat Group România anunță că achiziționează viței, rasa Angus și metis. Vă punem la dispoziție comunicatul Karpaten Meat cu condițiile de cumpărare a vițeilor, clasele de calitate, stabilirea prețului etc.

BURSA INTERNAȚIONALĂ A OILOR ÎN MĂRGINIMEA SIBIULUI!

BURSA INTERNAȚIONALĂ A OILOR ÎN MĂRGINIMEA SIBIULUI!

21 septembrie 2020 - 16:42

BURSA OILOR. Un candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Laurenţiu Cosmin Balcu, propune înfiinţarea unei Burse Internaţionale a Oilor în Mărginimea Sibiului, zonă renumită pentru numărul foarte mare de crescători de ovine și pentru tradiția îndelungată în oierit.

CONFERINȚĂ USAMV CLUJ: PARTICIPĂ 250 DE CERCETĂTORI DIN 12 ȚĂRI!

CONFERINȚĂ USAMV CLUJ: PARTICIPĂ 250 DE CERCETĂTORI DIN 12 ȚĂRI!

21 septembrie 2020 - 15:28

EVENIMENT! Conferința anuală a USAMV Cluj-Napoca, denumită în 2020 ”Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă”, se va derula online, cu participarea a 250 de specialiști din țară și străinătate, anunță un comunicat USAMV Cluj, transmis pentru AGROINFO.

MADR ANUNȚĂ ASTĂZI: START PLATĂ AJUTOR DE MINIMIS PENTRU APICULTORI!

MADR ANUNȚĂ ASTĂZI: START PLATĂ AJUTOR DE MINIMIS PENTRU APICULTORI!

21 septembrie 2020 - 14:52

VIN BANII! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO, că Direcțiile Agricole Județene (DAJ) pot începe de marți – 22 septembrie plata ajutorului de minimis către apicultori.

MINISTRUL OROS, PLATA AJUTOARELOR PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

MINISTRUL OROS, PLATA AJUTOARELOR PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

21 septembrie 2020 - 11:09

AJUTOARE CRIZĂ. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, susține că toți crescătorii de animale primesc ajutoarele acordate în contextul crizei sanitare. Indiferent că e vorba de ferme de vaci cu peste 91 de capete de animale sau ferme care au sub 90 capete animale, toate vor beneficia de un ajutor de 100 de euro pe cap de animal. Dacă la vaci se știe cuantumul pe cap de animal, la ovine/caprine nu se știe. Șeful MADR nu a precizat însă diferențele dintre ajutoarele acordate fermelor mari și cele pentru fermele mici sau medii.

TINERII FUG DE FERMELE DE ANIMALE! TOT MAI PUȚINI ALEG SĂ FIE CRESCĂTORI DE ANIMALE!

TINERII FUG DE FERMELE DE ANIMALE! TOT MAI PUȚINI ALEG SĂ FIE CRESCĂTORI DE ANIMALE!

21 septembrie 2020 - 09:36

RENUNȚĂ LA CREȘTEREA ANIMALELOR. Muncă multă, bani puțini, producția de lapte și carne se vinde greu și la prețuri mici. Toate sunt motive pentru ca tinerii din România să nu-și dorească să devină proprietari ai unei ferme de animale. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat, săptămâna trecută, în vizita făcută în județul Mureș, că pregătește, împreună cu Ministerul Fondurilor Europene, un ajutor din bani europeni care să-i motiveze pe crescătorii de animale, pe fermieri să angajeze tineri.

UN ȘEF APIA ANUNȚĂ DATA LA CARE AJUNG AJUTOARELE ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

UN ȘEF APIA ANUNȚĂ DATA LA CARE AJUNG AJUTOARELE ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

21 septembrie 2020 - 08:47

AJUTOARE PLĂTITE DE APIA. A început plata ajutorului de stat pentru fermierii ale căror culturi agricole însămânțate în toamna lui 2019 au fost afectate de secetă. Un director APIA anunță data la care vor ajunge banii în conturile fermierilor.

MINISTRUL OROS, DISCUȚII CU CRESCĂTORII DESPRE DESCHIDEREA TÂRGURILOR DE ANIMALE!

MINISTRUL OROS, DISCUȚII CU CRESCĂTORII DESPRE DESCHIDEREA TÂRGURILOR DE ANIMALE!

20 septembrie 2020 - 10:31

ÎNTÂLNIRE CU CRESCĂTORII DE ANIMALE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a discutat, sâmbătă, 19 septembrie 2020, cu crescătorii de animale despre deschiderea târgurilor de animale, despre ameliorarea raselor la ovine și acordarea subvențiilor pe cap de animal, sprijin cuplat și ajutor național tranzitoriu. Șeful MADR a fost în mai multe comune din județul Cluj.

CINE ARE DREPTUL LA SUBVENȚIA APIA PE HECTAR?

CINE ARE DREPTUL LA SUBVENȚIA APIA PE HECTAR?

20 septembrie 2020 - 09:38

PROBLEMELE FERMIERILOR. Subvenția trebuie să o primească cel care lucrează pământul, nu proprietarul, iar situațiile care nu sunt conforme trebuie remediate, le-a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros, fermierilor și crescătorilor de animale cu care a discutat sâmbătă în județul Cluj.

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ CĂ SCHIMBĂ O LEGE PENTRU CĂ PRIMEȘTE ZILNIC MESAJE DE LA FERMIERI!

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ CĂ SCHIMBĂ O LEGE PENTRU CĂ PRIMEȘTE ZILNIC MESAJE DE LA FERMIERI!

20 septembrie 2020 - 09:02

MODIFICARE LEGE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, doreşte modificarea legislaţiei din domeniul vânătorii, astfel încât fermierii care au terenuri ce se suprapun cu fonduri de vânătoare să le gestioneze și să poată ţine sub control problema mistreţilor care distrug culturile.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
oncioiu nicusor
|
10. 29, 2017. Sunday 22:06
mai suntem vreo 10 prosti si va sustinem
1.
ONCIOIU NICUSOR
|
10. 27, 2017. Friday 20:49
FOARTE BINE BAIETI, SUNTEM ALATURI DE VOI , DACA AVETI NEVOIE DE NOI VENIM SI NOI.
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Recoltat de grau pe coline cu combina Massey Ferguson 7360 PLI si Colina Harvesting

Recoltat de grau pe coline cu combina Massey Ferguson 7360 PLI si Colina Harvesting

#colinaharavesting #masseyferguson #MF7360PLI #combinaMF

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă. Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

De ziua ta iubito...

De ziua ta iubito...
Ce i-a luat Bulă soţiei de ziua ei? Detalii