Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

SUBVENȚII FERMIERI! UN MILION DE EURO pentru UN NOU AJUTOR DE MINIMIS!

Publicat: 09 noiembrie 2017 - 12:22
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

UN MILION DE EURO VA AJUNGE LA FERMIERI! MInisterul Agriculturii alocă un milion de euro pentru un nou program de ajutor de minimis destinat fermierilor români! Banii sunt pentru anul 2018, iar de ajutorul de minimis vor beneficia crescătorii de porci din rasele Bazna și Mangalița. Suma pe care o va primi un fermier este 250 de lei/cap de animal, anunță un proiect de hotărâre de Guvern, publicat pe pagina MADR.

AGROINFO este prima publicație care a anunțat că se pregătește acest nou ajutor de minimis. ANUNȚUL L-AM FĂCUT ÎN EXCLUSIVITATE AICI!  

După o întâlnire pe care au avut-o, zilele trecute, crescătorii de porci din rasa Bazna și Mangalița cu ministrul agriculturii, Petre Daea, a apărut acest proiect de act normativ care stabilește în ce condiții se va acorda acest ajutor și cine va beneficia de bani. Vă punem la dispoziție aceste informații, cu precizarea este un proiect de hotărâre, care va intra în vigoare după publicarea sa în Monitorul Oficial.

Beneficiarii, cuantumul ajutoarelor, criterii de eligibilitate, bugetul şi durata schemei

Schema de ajutor de minimis se acordă sub formă de purcei subvenționați întreprinderilor din domeniul zootehnic care îşi desfăşoară activitatea în sectorul producţiei primare, pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de suine în vederea producerii cărnii de porc din rasele autohtone Bazna şi Mangaliţa, denumit în continuare Program, pentru creșterea, îngrășarea și livrarea porcilor din rasele Bazna sau Mangalita către un procesator.

Beneficiarii schemei de ajutor de minimis sunt întreprinderile/ întreprinderile unice, astfel cum sunt definite la art. 3 lit. b) şi c) si h), crescători de porcine din rasele autohtone Bazna şi Mangaliţa.

Pentru a fi eligibili în cadrul schemei de ajutor de minimis pentru aplicarea Programului, beneficiarii, aşa cum sunt enumeraţi la art.4 alin. (2), trebuie să deţină exploatații înregistrate/autorizate sanitar veterinar.

CONDIȚII DE ELIGIBILITATE BENEFICIARI!

a) să încheie un contract cu un procesator autorizat sanitar veterinar;
b) să primească cu titlu gratuit, un numar par de purcei, minim 2, de la un procesator cu care are încheiat contract;
c) să livreze minimum 50% din purceii primiți cu titlu gratuit, la procesatorul cu care a încheiat contract, la o greutate, în viu, de minim 130 kg/cap;
d) să respecte structura rației furajere stabilită în contractul cu procesatorul, al cărui model – cadru este prevăzut în anexa nr.2.
e) să deţină registrul individual al exploataţiei, completat și actualizat, în conformitate cu prevederile art.1 pct.16 din anexa la Ordinul nr. 40/2010 privind aprobarea Normei sanitare veterinare pentru implementarea procesului de identificare şi înregistrare a suinelor, ovinelor, caprinelor şi bovinelor, cu modificările și completările ulterioare.

CONDIȚII FURNIZORI PURCEI RASA BAZNA ȘI MANGALIȚA!


a) să dețină material de prăsilă cu certificat de origine care să fie înscris în registrul unic.
b) să furnizeze purcei către procesator, pe bază de documente fiscale, la greutate minima de 10 kg;
c) purceii prevăzuți la lit.a) să fie identificați potrivit legislației în vigoare.

CONDIȚII PROCESATORI!

a) preiau purceii de la furnizorii de purcei din rasele Bazna și/sau Mangalița, pe baza documentelor fiscale, și îi transportă la beneficiari;
b) încheie contract cu beneficiarii pentru creșterea și îngrășarea purceilor (conform anexei nr. 1);
c) preiau de la beneficiari, în vederea abatorizarii si procesarii, cel putin 50% din efectivul de purcei destinat ingrasarii, în baza contractului, la o greutate minimă, în viu, de 130 kg/cap,
d) plătesc beneficiarului prețul stabilit prin contract.

Valoarea sprijinului financiar de ajutor de minimis care se acordă este de 250 lei/cap.

Valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unei întreprinderi/întreprinderi unice nu poate depăşi suma de 15.000 euro pe durata a 3 exerciţii financiare, în cursul exerciţiului financiar actual şi în cele două exerciţii financiare precedente.

Sumele reprezentând ajutoare de minimis se plătesc furnizorilor de purcei din rasele Bazna și/sau Mangalița lunar pentru purceii livrati.

Valoarea totală a schemei de ajutor de minimis, pentru perioada 2018-2020 se asigură din bugetul repartizat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. 

Valoarea totală a schemei de ajutor de minimis pentru anul 2018 este de un milion euro. 

În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri,furnizorii de purcei din rasele Bazna si/sau Mangalița, crescătorii de porci din rasele Bazna și/sau Mangalita și procesatorii, în baza unei cereri, solicită înscrierea în program.

ACTE NECESARE

Cererea se depune la direcţia pentru agricultură judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, de pe raza judetului în care au sediu sau domiciliul beneficiarii, după caz, însoţită de următoarele documente:

a) copie a B.I./C.I. al/a solicitantului persoană fizică sau, după caz, împuternicire/procură notarială şi o copie a B.I./C.I. al/a reprezentantului legal;
b) copie de pe avizul/autorizația sanitară veterinară, în funcție de activitatea desfățurată;
c) dovadă cont activ de disponibilităţi bancă/trezorerie, pentru furnizorii de purcei din rasele Bazna și/sau Mangalița.

După depunerea cererii, furnizorii de purcei din rasele Bazna și/sau Mangalița, direcţia pentru agricultură judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti solicită Agenţiei Naţionale pentru Zootehnie "Prof. Dr. G. K. Constantinescu" aprecierea scroafelor înscrise în cerere, în vederea emiterii și depunerii documentului de încadrare în standardul rasei Bazna sau Mangalița.

INTEGRAL AICI PROIECTUL DE ACT NORMATIV!

Vizualizat: 8231 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cons DDA - semănătorile Monosem şi combina pentru lavanda

Cons DDA - semănătorile Monosem şi combina pentru lavanda

Semănătorile Monosem şi combina Bonino pentru recoltat lavandă au fost principalele noutăţi prezentate de Cons DDA la Agriplanta 2018. Alături de acestea, în standul Cons DDA au mai fost expuse discuri Gregoire Besson şi utilaje agricole Galucho.

Semănătorile Monosem cu secţie MonoShox, datorită formei paralelogramul şi a noilor modalităţi de control al presiunii pe punctul de semănat permit menţinerea unei adâncimi constante de semănare.

 

Interviu cu Dan Goldiş, administrator Cons DDA SRL

Amazone - soluţii pentru prelucrarea solului şi semănat Noile tractoare Zetor Utilix şi Hortus Saaten Union, invitatie în lanul performantei

Bancul zilei

Ca între nebuni...

Ca între nebuni...
Un nebun îşi atenţiona un frate de-al său în curtea unui azil: Detalii