KWS+
Reclama header after big part 2

SUBVENȚII FERMIERI! UN MILION DE EURO pentru UN NOU AJUTOR DE MINIMIS!

Publicat: 09 noiembrie 2017 - 12:22
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

UN MILION DE EURO VA AJUNGE LA FERMIERI! MInisterul Agriculturii alocă un milion de euro pentru un nou program de ajutor de minimis destinat fermierilor români! Banii sunt pentru anul 2018, iar de ajutorul de minimis vor beneficia crescătorii de porci din rasele Bazna și Mangalița. Suma pe care o va primi un fermier este 250 de lei/cap de animal, anunță un proiect de hotărâre de Guvern, publicat pe pagina MADR.

AGROINFO este prima publicație care a anunțat că se pregătește acest nou ajutor de minimis. ANUNȚUL L-AM FĂCUT ÎN EXCLUSIVITATE AICI!  

După o întâlnire pe care au avut-o, zilele trecute, crescătorii de porci din rasa Bazna și Mangalița cu ministrul agriculturii, Petre Daea, a apărut acest proiect de act normativ care stabilește în ce condiții se va acorda acest ajutor și cine va beneficia de bani. Vă punem la dispoziție aceste informații, cu precizarea este un proiect de hotărâre, care va intra în vigoare după publicarea sa în Monitorul Oficial.

Beneficiarii, cuantumul ajutoarelor, criterii de eligibilitate, bugetul şi durata schemei

Schema de ajutor de minimis se acordă sub formă de purcei subvenționați întreprinderilor din domeniul zootehnic care îşi desfăşoară activitatea în sectorul producţiei primare, pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de suine în vederea producerii cărnii de porc din rasele autohtone Bazna şi Mangaliţa, denumit în continuare Program, pentru creșterea, îngrășarea și livrarea porcilor din rasele Bazna sau Mangalita către un procesator.

Beneficiarii schemei de ajutor de minimis sunt întreprinderile/ întreprinderile unice, astfel cum sunt definite la art. 3 lit. b) şi c) si h), crescători de porcine din rasele autohtone Bazna şi Mangaliţa.

Pentru a fi eligibili în cadrul schemei de ajutor de minimis pentru aplicarea Programului, beneficiarii, aşa cum sunt enumeraţi la art.4 alin. (2), trebuie să deţină exploatații înregistrate/autorizate sanitar veterinar.

CONDIȚII DE ELIGIBILITATE BENEFICIARI!

a) să încheie un contract cu un procesator autorizat sanitar veterinar;
b) să primească cu titlu gratuit, un numar par de purcei, minim 2, de la un procesator cu care are încheiat contract;
c) să livreze minimum 50% din purceii primiți cu titlu gratuit, la procesatorul cu care a încheiat contract, la o greutate, în viu, de minim 130 kg/cap;
d) să respecte structura rației furajere stabilită în contractul cu procesatorul, al cărui model – cadru este prevăzut în anexa nr.2.
e) să deţină registrul individual al exploataţiei, completat și actualizat, în conformitate cu prevederile art.1 pct.16 din anexa la Ordinul nr. 40/2010 privind aprobarea Normei sanitare veterinare pentru implementarea procesului de identificare şi înregistrare a suinelor, ovinelor, caprinelor şi bovinelor, cu modificările și completările ulterioare.

CONDIȚII FURNIZORI PURCEI RASA BAZNA ȘI MANGALIȚA!


a) să dețină material de prăsilă cu certificat de origine care să fie înscris în registrul unic.
b) să furnizeze purcei către procesator, pe bază de documente fiscale, la greutate minima de 10 kg;
c) purceii prevăzuți la lit.a) să fie identificați potrivit legislației în vigoare.

CONDIȚII PROCESATORI!

a) preiau purceii de la furnizorii de purcei din rasele Bazna și/sau Mangalița, pe baza documentelor fiscale, și îi transportă la beneficiari;
b) încheie contract cu beneficiarii pentru creșterea și îngrășarea purceilor (conform anexei nr. 1);
c) preiau de la beneficiari, în vederea abatorizarii si procesarii, cel putin 50% din efectivul de purcei destinat ingrasarii, în baza contractului, la o greutate minimă, în viu, de 130 kg/cap,
d) plătesc beneficiarului prețul stabilit prin contract.

Valoarea sprijinului financiar de ajutor de minimis care se acordă este de 250 lei/cap.

Valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unei întreprinderi/întreprinderi unice nu poate depăşi suma de 15.000 euro pe durata a 3 exerciţii financiare, în cursul exerciţiului financiar actual şi în cele două exerciţii financiare precedente.

Sumele reprezentând ajutoare de minimis se plătesc furnizorilor de purcei din rasele Bazna și/sau Mangalița lunar pentru purceii livrati.

Valoarea totală a schemei de ajutor de minimis, pentru perioada 2018-2020 se asigură din bugetul repartizat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. 

Valoarea totală a schemei de ajutor de minimis pentru anul 2018 este de un milion euro. 

În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri,furnizorii de purcei din rasele Bazna si/sau Mangalița, crescătorii de porci din rasele Bazna și/sau Mangalita și procesatorii, în baza unei cereri, solicită înscrierea în program.

ACTE NECESARE

Cererea se depune la direcţia pentru agricultură judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, de pe raza judetului în care au sediu sau domiciliul beneficiarii, după caz, însoţită de următoarele documente:

a) copie a B.I./C.I. al/a solicitantului persoană fizică sau, după caz, împuternicire/procură notarială şi o copie a B.I./C.I. al/a reprezentantului legal;
b) copie de pe avizul/autorizația sanitară veterinară, în funcție de activitatea desfățurată;
c) dovadă cont activ de disponibilităţi bancă/trezorerie, pentru furnizorii de purcei din rasele Bazna și/sau Mangalița.

După depunerea cererii, furnizorii de purcei din rasele Bazna și/sau Mangalița, direcţia pentru agricultură judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti solicită Agenţiei Naţionale pentru Zootehnie "Prof. Dr. G. K. Constantinescu" aprecierea scroafelor înscrise în cerere, în vederea emiterii și depunerii documentului de încadrare în standardul rasei Bazna sau Mangalița.

INTEGRAL AICI PROIECTUL DE ACT NORMATIV!

Vizualizat: 8775 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ADEVERINȚA APIA pentru SUBVENȚIILE APIA DIN ACEST AN!

ADEVERINȚA APIA pentru SUBVENȚIILE APIA DIN ACEST AN!

23 ianuarie 2021 - 20:16

ESTE LEGE! Pentru că ne întreabă zilele acestea tot mai mulți fermieri, crescători de animale dacă vor fi nevoiți și anul acesta să solicite adeverință pentru APIA de la registrul agricol al primăriilor, publicăm prevederile Legii 288/2020, care modifică Ordonanța subvențiilor, OUG 3/2015, și care a apărut pe data de 9 decembrie 2020 în Monitorul Oficial.

SATUL MEU ARE 3000 DE OI, 500 DE CAPRE, 70 DE VACI ȘI-N MAGAZINUL DIN COMUNĂ NICI GRAM DE BRÂNZĂ PRODUSĂ LOCAL!

SATUL MEU ARE 3000 DE OI, 500 DE CAPRE, 70 DE VACI ȘI-N MAGAZINUL DIN COMUNĂ NICI GRAM DE BRÂNZĂ PRODUSĂ LOCAL!

23 ianuarie 2021 - 18:59

CÂND NE DEȘTEPTĂM?! În țări dezvoltate din Uniunea Europeană, Germania, Austria, Franța, grajdurile cu animale sunt în mijlocul satului, crescătorii au magazine de desfacere a produselor chiar la fermă. La noi, nici vorbă de așa ceva. Chiar dacă sunt mulți crescători de animale în sat sau în comună, magazinele de comună nu vând produse locale de la fermieri, pune punctul pe i un medic veterinar.  

VOCEA FERMIERULUI: FERMIERUL LUCREAZĂ TERENUL, IAR FIUL PRIMARULUI IA SUBVENȚIA APIA!

VOCEA FERMIERULUI: FERMIERUL LUCREAZĂ TERENUL, IAR FIUL PRIMARULUI IA SUBVENȚIA APIA!

23 ianuarie 2021 - 18:04

FERMIERII NE SCRIU! AGROINFO primește în fiecare zi mesaje de la fermieri. Multe dintre aceste mesaje arată nedreptățile sau dezvăluie cazuri care sunt de competența procurorilor, în multe rânduri, fermierii își strigă necazul, nemulțumirea față de autorități, furia pentru cum sunt gestionați banii pentru agricultură. Deși trăim, măcar teoretic, în democrație, multor fermieri le este teamă să-și expună punctul de vedere. Le este teamă că autoritățile, fie locale, fie centrale, se vor răzbuna pe ei.

CE SPUNE UN DIRECTOR APIA DESPRE ȚĂRANII ȘI FERMIERII ROMÂNI!

CE SPUNE UN DIRECTOR APIA DESPRE ȚĂRANII ȘI FERMIERII ROMÂNI!

23 ianuarie 2021 - 10:52

ANALIZĂ APIA. Țăranii de ieri au devenit FERMIERII de SUCCES de astăzi. De la Tânăr Fermier la Mic Fermier, într-un timp destul de scurt, dar cu multa dăruire și muncă, se poate ajunge Mare Fermier cu peste 50 de hectare de pământ în exploatație, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Cluj, Ioan Merca, într-o analiză făcută pentru revista oficială APIA.

ȘEFUL APIA, ANUNȚ ACUM DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

ȘEFUL APIA, ANUNȚ ACUM DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

23 ianuarie 2021 - 10:09

PLATA SUBVENȚIILOR APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată peste 93% din fermierii eligibili care au solicitat sprijin pentru Campania 2020, iar până la acest moment a fost identificat un număr de circa 10.000 de fermieri care nu sunt eligibili la plata subvențiilor APIA aferente anului 2020, a anunțat directorul general APIA, Adrian Pintea.

Exporturile de CARNE de PORC din UE au atins un nivel RECORD în 2020

Exporturile de CARNE de PORC din UE au atins un nivel RECORD în 2020

22 ianuarie 2021 - 14:01

În primele zece luni ale anului 2020, Uniunea Europeană (+UK) a exportat mai multă carne de porc decât în tot anul 2019, stabilind astfel un nou record. Această creştere a exporturilor de carne de porc din UE+UK a fost determinată de cererea puternică venită din partea Chinei şi în ciuda restricțiilor de transport, sacrificare și export datorate crizei coronavirusului, dar și apariția unor noi focare de pestă porcină africană (PPA) în unele state UE.

OILE ÎNECATE ÎN PORTUL MIDIA, GĂSITE DUPĂ UN AN ÎNGROPATE LA TULCEA!

OILE ÎNECATE ÎN PORTUL MIDIA, GĂSITE DUPĂ UN AN ÎNGROPATE LA TULCEA!

22 ianuarie 2021 - 11:58

ANCHETĂ. Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea a suspendat activitatea singurului incinerator de animale din judeţ, în urma unor suspiciuni că ovinele înecate în urmă cu peste un an în Portul Midia au fost îngropate în loc să fie incinerate, şi a amendat proprietarul acestuia cu 1.200 de lei din cauza neconformităţilor constatate, miercuri, în timpul unui control. Procurorii anchetează cazul și au emis mandate de percheziție.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

22 ianuarie 2021 - 11:15

Caracteristici meteorologice. Pe ansamblu, perioada se va caracteriza printr-un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, în cea mai mare parte a țării.

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 08:58

AJUTOARE EXCEPȚIONALE FERMIERI. Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, anunță că toți fermierii, crescătorii de animale, eligibili pentru plata ajutorului Covid-19 și-au primit integral sumele cuvenite.

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

22 ianuarie 2021 - 08:18

SUBVENȚIA APIA PE HECTAR. Suprafața aferentă cererilor de plată de peste 50 ha reprezintă 86,2% din totalul suprafeței declarate în județul nostru, declară directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Ialomița, Virgil Dorobanțu. Este județul cu fermieri mari, unde terenurile sunt comasate.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Gospodina

Gospodina
E rău atunci când soţia nu ştie să gătească... Detalii