Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

SUBVENȚII FERMIERI! UN MILION DE EURO pentru UN NOU AJUTOR DE MINIMIS!

Publicat: 09 noiembrie 2017 - 12:22
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

UN MILION DE EURO VA AJUNGE LA FERMIERI! MInisterul Agriculturii alocă un milion de euro pentru un nou program de ajutor de minimis destinat fermierilor români! Banii sunt pentru anul 2018, iar de ajutorul de minimis vor beneficia crescătorii de porci din rasele Bazna și Mangalița. Suma pe care o va primi un fermier este 250 de lei/cap de animal, anunță un proiect de hotărâre de Guvern, publicat pe pagina MADR.

AGROINFO este prima publicație care a anunțat că se pregătește acest nou ajutor de minimis. ANUNȚUL L-AM FĂCUT ÎN EXCLUSIVITATE AICI!  

După o întâlnire pe care au avut-o, zilele trecute, crescătorii de porci din rasa Bazna și Mangalița cu ministrul agriculturii, Petre Daea, a apărut acest proiect de act normativ care stabilește în ce condiții se va acorda acest ajutor și cine va beneficia de bani. Vă punem la dispoziție aceste informații, cu precizarea este un proiect de hotărâre, care va intra în vigoare după publicarea sa în Monitorul Oficial.

Beneficiarii, cuantumul ajutoarelor, criterii de eligibilitate, bugetul şi durata schemei

Schema de ajutor de minimis se acordă sub formă de purcei subvenționați întreprinderilor din domeniul zootehnic care îşi desfăşoară activitatea în sectorul producţiei primare, pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de suine în vederea producerii cărnii de porc din rasele autohtone Bazna şi Mangaliţa, denumit în continuare Program, pentru creșterea, îngrășarea și livrarea porcilor din rasele Bazna sau Mangalita către un procesator.

Beneficiarii schemei de ajutor de minimis sunt întreprinderile/ întreprinderile unice, astfel cum sunt definite la art. 3 lit. b) şi c) si h), crescători de porcine din rasele autohtone Bazna şi Mangaliţa.

Pentru a fi eligibili în cadrul schemei de ajutor de minimis pentru aplicarea Programului, beneficiarii, aşa cum sunt enumeraţi la art.4 alin. (2), trebuie să deţină exploatații înregistrate/autorizate sanitar veterinar.

CONDIȚII DE ELIGIBILITATE BENEFICIARI!

a) să încheie un contract cu un procesator autorizat sanitar veterinar;
b) să primească cu titlu gratuit, un numar par de purcei, minim 2, de la un procesator cu care are încheiat contract;
c) să livreze minimum 50% din purceii primiți cu titlu gratuit, la procesatorul cu care a încheiat contract, la o greutate, în viu, de minim 130 kg/cap;
d) să respecte structura rației furajere stabilită în contractul cu procesatorul, al cărui model – cadru este prevăzut în anexa nr.2.
e) să deţină registrul individual al exploataţiei, completat și actualizat, în conformitate cu prevederile art.1 pct.16 din anexa la Ordinul nr. 40/2010 privind aprobarea Normei sanitare veterinare pentru implementarea procesului de identificare şi înregistrare a suinelor, ovinelor, caprinelor şi bovinelor, cu modificările și completările ulterioare.

CONDIȚII FURNIZORI PURCEI RASA BAZNA ȘI MANGALIȚA!


a) să dețină material de prăsilă cu certificat de origine care să fie înscris în registrul unic.
b) să furnizeze purcei către procesator, pe bază de documente fiscale, la greutate minima de 10 kg;
c) purceii prevăzuți la lit.a) să fie identificați potrivit legislației în vigoare.

CONDIȚII PROCESATORI!

a) preiau purceii de la furnizorii de purcei din rasele Bazna și/sau Mangalița, pe baza documentelor fiscale, și îi transportă la beneficiari;
b) încheie contract cu beneficiarii pentru creșterea și îngrășarea purceilor (conform anexei nr. 1);
c) preiau de la beneficiari, în vederea abatorizarii si procesarii, cel putin 50% din efectivul de purcei destinat ingrasarii, în baza contractului, la o greutate minimă, în viu, de 130 kg/cap,
d) plătesc beneficiarului prețul stabilit prin contract.

Valoarea sprijinului financiar de ajutor de minimis care se acordă este de 250 lei/cap.

Valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unei întreprinderi/întreprinderi unice nu poate depăşi suma de 15.000 euro pe durata a 3 exerciţii financiare, în cursul exerciţiului financiar actual şi în cele două exerciţii financiare precedente.

Sumele reprezentând ajutoare de minimis se plătesc furnizorilor de purcei din rasele Bazna și/sau Mangalița lunar pentru purceii livrati.

Valoarea totală a schemei de ajutor de minimis, pentru perioada 2018-2020 se asigură din bugetul repartizat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. 

Valoarea totală a schemei de ajutor de minimis pentru anul 2018 este de un milion euro. 

În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri,furnizorii de purcei din rasele Bazna si/sau Mangalița, crescătorii de porci din rasele Bazna și/sau Mangalita și procesatorii, în baza unei cereri, solicită înscrierea în program.

ACTE NECESARE

Cererea se depune la direcţia pentru agricultură judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, de pe raza judetului în care au sediu sau domiciliul beneficiarii, după caz, însoţită de următoarele documente:

a) copie a B.I./C.I. al/a solicitantului persoană fizică sau, după caz, împuternicire/procură notarială şi o copie a B.I./C.I. al/a reprezentantului legal;
b) copie de pe avizul/autorizația sanitară veterinară, în funcție de activitatea desfățurată;
c) dovadă cont activ de disponibilităţi bancă/trezorerie, pentru furnizorii de purcei din rasele Bazna și/sau Mangalița.

După depunerea cererii, furnizorii de purcei din rasele Bazna și/sau Mangalița, direcţia pentru agricultură judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti solicită Agenţiei Naţionale pentru Zootehnie "Prof. Dr. G. K. Constantinescu" aprecierea scroafelor înscrise în cerere, în vederea emiterii și depunerii documentului de încadrare în standardul rasei Bazna sau Mangalița.

INTEGRAL AICI PROIECTUL DE ACT NORMATIV!

Vizualizat: 8745 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

CÂND PRIMESC FERMIERII ROMÂNI SUBVENȚIE DE 247 EURO/HA?

CÂND PRIMESC FERMIERII ROMÂNI SUBVENȚIE DE 247 EURO/HA?

28 septembrie 2020 - 07:57

SUBVENȚII APIA CA-N VESTUL EUROPEI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, le-a explicat fermierilor, la o întâlnire pe care a avut-o cu aceștia, zilele trecute, la Galați, că subvenția APIA pe hectar de care beneficiază agricultorii din România va ajunge la media europeană abia în 2026. În prezent, fermierii români încasează pe hectar sume mai mici decât media europeană.

MINISTRUL OROS: RENUNȚĂM LA ANT ȘI DĂM BANII LA SCZ!

MINISTRUL OROS: RENUNȚĂM LA ANT ȘI DĂM BANII LA SCZ!

28 septembrie 2020 - 06:57

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU SUBVENȚIA APIA ÎNCASATĂ DE CEI MAI MULȚI FERMIERI? Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat, la o întâlnire cu fermierii din Galați, că o soluție pentru a scăpa de vânătorii de subvenții este renunțarea la ajutorul național tranzitoriu (ANT), subvenția de care beneficiază cei mai mulți fermieri și crescători de animale, și transferarea banilor la sprijinul cuplat, subvenția de care beneficiază puțini crescători de animale.

NOILE SUBVENȚII APIA! MESAJ URGENT MADR PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

NOILE SUBVENȚII APIA! MESAJ URGENT MADR PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

27 septembrie 2020 - 20:10

COMUNICAT MADR AJUTOARE EXCEPȚIONALE! Ministerul Agriculturii anunță crescătorii de animale care beneficiază de ajutoarele excepționale acordate în contextul crizei sanitare că mai au doar două zile la dispoziție pentru depunerea cererii la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

SUBVENȚII APIA PĂȘUNE ILEGALE! PRIMAR, VICEPRIMAR ȘI PREȘEDINTE ASOCIAȚIE ȘI-AU ÎMPĂRȚIT ÎNTRE EI BANII DE LA APIA!

SUBVENȚII APIA PĂȘUNE ILEGALE! PRIMAR, VICEPRIMAR ȘI PREȘEDINTE ASOCIAȚIE ȘI-AU ÎMPĂRȚIT ÎNTRE EI BANII DE LA APIA!

27 septembrie 2020 - 08:49

ANCHETA DNA. Un milion de lei, subvenții pentru pășune încasate de la APIA pe acte false, și-au împărțit între ei primarul, viceprimarul comunei Râșca, județul Suceava și președintele Asociației Crescătorilor de Animale Gospodarul Râșca. Cei mai mulți bani ar fi intrat în buzunarele primarului și ale viceprimarului, susține un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție. Cei trei au fost trimiși în judecată.

 

MESAJ DISPERAT CĂTRE GUVERN: FERMIERII ROMÂNI SUNT ÎN PRAGUL FALIMENTULUI!

MESAJ DISPERAT CĂTRE GUVERN: FERMIERII ROMÂNI SUNT ÎN PRAGUL FALIMENTULUI!

27 septembrie 2020 - 07:56

APEL FERMIERI. Alianța pentru Agricultură și Cooperare solicită Domnului Premier Ludovic ORBAN, să dispună măsurile legale urgente, care se impun, pentru ca OUG privind declararea stării de calamitate și OUG pentru amânarea ratelor să fie aprobate în următoarea ședință de Guvern, este mesajul disperat al fermierilor români către Guvern.

DECIZIE GUVERN PENTRU TINERII FERMIERI!

DECIZIE GUVERN PENTRU TINERII FERMIERI!

25 septembrie 2020 - 16:44

50 HECTARE TEREN PENTRU TINERII FERMIERI! Guvernul a adoptat în ședința de joi seara, 24 septembrie 2020, hotărârea prin care tinerii fermieri beneficiază de 50 de hectare de teren agricol, concesionat de la stat, anunță un comunicat MADR, transmis pentru AGROINFO.

PLĂȚI APIA! HOTĂRÂRE ADOPTATĂ DE GUVERN!

PLĂȚI APIA! HOTĂRÂRE ADOPTATĂ DE GUVERN!

25 septembrie 2020 - 13:23

COMUNICAT. În ședința Guvernului din data de 24 septembrie 2020, a fost adoptată Hotărârea privind stabilirea valorii ajutorului financiar în avans pentru depozitarea privată a untului, laptelui praf degresat și a anumitor brânzeturi. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va efectua plata acestor ajutoare în termen de trei luni de la încheierea perioadei de depozitare, anunță un comunicat al Ministerului Agriculturii, transmis pentru AGROINFO.

MASCAȚII LA UN OIER ACASĂ! AU RIDICAT CROTALII!

MASCAȚII LA UN OIER ACASĂ! AU RIDICAT CROTALII!

25 septembrie 2020 - 12:47

PERCHEZIȚIE LA UN CRESCĂTOR DE OVINE! Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Botoșani au descins miercuri, 23 septembrie 2020, la imobilele unui crescător de animale din comuna Bălușeni. În urma percheziției, au fost ridicate crotalii noi și uzate. Oierul este bănuit de evaziune fiscală.

MINISTRUL OROS: FERME MAI PUȚINE, DAR MAI PUTERNICE!

MINISTRUL OROS: FERME MAI PUȚINE, DAR MAI PUTERNICE!

25 septembrie 2020 - 11:41

PREA MULTE FERME DE SUBZISTENȚĂ! O prioritate a Ministerului Agriculturii, pentru perioada următoare, este: ferme mai puține, dar mai puternice. Din 840.000 de ferme (câte au depus anul acesta cererea pentru subvenții la APIA n.r.), 750.000 sunt ferme de subzistență. Noi trebuie să grăbim procesul de comasare, să avem ferme mai puține, ca număr, dar mult mai puternice, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros.

APELUL DISPERAT AL FERMIERILOR ROMÂNI!

APELUL DISPERAT AL FERMIERILOR ROMÂNI!

25 septembrie 2020 - 09:12

ESTE AMENINȚATĂ INDEPENDENȚA ALIMENTARĂ A ROMÂNIEI. Asociația Fermierilor din România atrage atenția că situația generată de secetă este una extrem de gravă, numărul fermierilor, dar și suprafețele afectate fiind de natură a prefigura un dezastru economic, care finalmente poate pune în pericol independența alimentară a României, susține AFR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Testimonial Austral® Plus - Nagy Iuhasz Mihai

Testimonial Austral® Plus - Nagy Iuhasz Mihai

Austral® Plus este un produs complex pentru tratamentul semințelor de cereale ce conține două substanțe active care se completează reciproc (teflutrin – cu efect insecticid și fludioxonil – acțiune fungică). Oferă spectru larg de acțiune împotriva dăunătorilor și bolilor la cereale păioase.

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Pisica neagră

Pisica neagră
Un copil întreabă la radio: Detalii