Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

SUBVENȚIA APIA CU VALOAREA CEA MAI MARE în ZOOTEHNIE! CONDIȚII NOI pentru FERMIERI!

Publicat: 11 februarie 2018 - 10:56
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SPRIJINUL CUPLAT ZOOTEHNIC (SCZ), NOI REGULI! Crescătorii de animale care vor să încaseze subvenția cu cel mai mare cuantum din zootehnie, sprijinul cuplat, trebuie să știe că sunt modificate criteriile de eligibilitate pentru această subvenție europeană, acordată prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Noile condiții sunt prevăzute de un proiect de act normativ care modifică Ordinul 619/2015!

SPRIJIN CUPLAT OVINE/CAPRINE

Efectivul de ovine pentru care se solicită SCZ trebuie să fie identificat şi înregistrat în Registrul Național al Exploatațiilor, RNE, la data depunerii cererii unice de plată, dar nu mai târziu de prima zi a perioadei de reţinere. Până acum, efectivul de animale trebuia identificat și înregistrat în RNE până la data depunerii cererii unice de plată la APIA. Deci, ceea ce am subliniat noi cu roșu este noutatea.

VALABIL pentru OVINE și CAPRINE! Sunt eligibile la plată inclusiv animalele care până la finalul perioadei de 100 de zile, au intrat, respectiv au ieşit în/din exploataţiile cu cod ANSVSA deţinute de acelaşi beneficiar sau în exploataţiile asociaţiilor/cooperativelor/grupurilor de producători în care au fost transferate temporar pentru păşunat.

Condiţiile de eligibilitate care țin de înscrierea animalelor în registrele genealogice  trebuie să fie îndeplinite până în data de 1 septembrie a anului de cerere şi documentul specific care atestă îndeplinirea acestora se ataşează la cererea unică de plată tot până în data de 1 septembrie a anului de cerere.

SPRIJIN CUPLAT TAURINE DIN RASE DE CARNE ȘI METIȘII ACESTORA

Animalele din categoria tineret mascul şi/sau femel din rase de carne, tineret mascul şi/sau femel metis cu rase de carne şi tauri din rase de carne pentru care se solicită SCZ trebuie să fie deţinute în aceeaşi exploataţie cel puţin o perioadă de 8 luni de la data intrării în exploataţie şi până în momentul ieşirii/până la data depunerii cererii unice de plată, după caz; momentul ieşirii animalelor menţionate anterior trebuie să fie cuprins între ziua următoare închiderii perioadei de depunere a cererii unice de plată pentru anul precedent şi data depunerii cererii unice de plată pentru anul curent, iar prin excepţie, pentru anul de cerere 2015, acesta este cuprins între data de 21 iunie 2014 şi data depunerii cererii unice de plată la adresa/adresele exploataţiei cu cod
ANSVSA/exploataţiilor cu cod ANSVSA menţionate în cerere. Animalele din categoria vaci din rase de carne şi vaci metise cu rase de carne trebuie menţinute de beneficiar pe o perioadă de reţinere de 6 luni de la data-limită de depunere fără penalizări a cererii unice de plată, în exploataţia/exploataţiile cu cod ANSVSA menţionate în cerere. Sunt eligibile la plată inclusiv animalele care până la finalul perioadei celor 8 luni, respectiv a celor 6 luni au intrat, respectiv au ieşit în/din exploataţiile cu cod ANSVSA deţinute de acelaşi beneficiar sau în exploataţiile asociaţiilor/ cooperativelor/grupurilor de producători în care au fost transferate temporar pentru păşunat.

La depunerea cererii la APIA, fermierii trebuie să prezinte pentru taurii de reproducție din rase de carne, vacile din rase de carne, vacile metise cu rase de carne, tineretul mascul și/sau femel din rase de carne și tineretul mascul și/sau femel metis cu rase
de carne, adeverinţa eliberată de agenția/asociația acreditată pentru înfiinţarea şi menţinerea Registrului genealogic al rasei, care certifică rasa pentru animalele solicitate, prin verificarea datelor din certificatele de origine, buletinele de însămânţări artificiale/adeverinţele de montă naturală, precum şi înscrierea în Registrul genealogic al rasei pentru taurii de reproducție din rase de carne, vacile din rase de carne și vacile metise cu rase de carne, avizată de ANZ prin oficiile judeţene, după caz.

Pentru tineretul mascul și/sau femel metis cu rase de carne din exploatațiile care nu se găsesc în evidențele asociației acreditate pentru înfiinţarea şi menţinerea Registrului genealogic al rasei, adeverința eliberată de ANZ prin oficiile judeţene, care certifică rasa pentru animalele solicitate, prin verificarea datelor din certificatele de origine, buletinele de însămânţări  artificiale/adeverinţele de montă naturală.

Adeverinţele se avizează de către ANZ prin oficiile judeţene de zootehnie.

 SPRIJIN CUPLAT VACI DE LAPTE

Sunt eligibile la plată inclusiv animalele care până la finalul perioadei de 6 luni (vacile de lapte trebuie să fie menținute, pe o perioadă de reținere de 6 luni de la data-limită de depunere a cererii unice de plată, la adresa exploatației și/sau locației menționate în cerere), au intrat, respectiv au ieşit în/din exploataţiile cu cod ANSVSA deţinute de acelaşi beneficiar sau în exploataţiile asociaţiilor/ cooperativelor/grupurilor de producători în care au fost transferate temporar pentru păşunat.

Animalul solicitat în cererea unică de plată pentru SCZ supus unei circumstanţe naturale, care se notifică la APIA în maximum 10 zile lucrătoare de la data evenimentului, poate fi înlocuit cu alt animal, existent în exploatația cu cod ANSVSA până la data notificării, fără pierderea dreptului la plata sprijinului.

 

Vizualizat: 8423 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

MEWI, prezenţă impresionantă în platforma de la Fundulea

MEWI, prezenţă impresionantă în platforma de la Fundulea

Eficienţa a fost cuvântul cheie care a caracterizat prezenţa MEWI la ediţia din 2019 a expoziţiei Agriplanta - RomAgroTec, unde au fost expuse maşini şi echipamente agricole perfect adaptate pentru nevoile fiecărei ferme, indiferent de specificul sau mărimea ei.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură T6 cu Dynamic Command

Bancul zilei

În parc

În parc
Soţul şi soţia prin parc: Detalii