Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ȘEFUL ANSVSA: AJUTOR DE URGENȚĂ pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

Publicat: 17 iulie 2018 - 12:34
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

BUGET SUPLIMENTAR PENTRU DESPĂGUBIREA FERMIERILOR! Președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu, solicită de urgență Comisiei Europene bani pentru despăgubirea crescătorilor români de animale care au fermele distruse de virusul Pestei Porcine Africane (PPA).

Președintele ANSVSA a fost la Bruxelles, în perioada 10 – 11 iulie, la întâlnirea cu șefii serviciilor veterinare din Uniunea Europeană și cu oficiali ai Comisiei Europene, pentru a discuta solicitarea țării noastre de a primi fonduri pentru plata despăgubirilor ce se cuvin proprietarilor de animale afectați de Pesta Porcină Africană (PPA), anunță ANSVSA într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

Acest demers al ANSVSA către Comisia Europeană are scopul de a obține suplimentarea fondurilor acordate deja României, prin programele cofinanțate, sume care urmează a fi utilizate pentru plata despăgubirilor proprietarilor de animale afectați de PPA

Totodată, a fost solicitată și suplimentarea fondurilor europene alocate Programului de control, supraveghere și eradicare a PPA, consecutiv extinderii aplicării acestuia, de la 8 județe inițial, la întreg teritoriul României.

Oficialii europeni urmează să proceseze documentația tehnică transmisă pentru alocarea, în timp cât mai scurt, a fondurilor de urgență solicitate de ANSVSA.

Cererea României pentru obținerea de fonduri suplimentare, ca urmare a evoluției PPA, are la bază prevederile Deciziei (UE) 2015/144 de stabilire a procedurilor privind transmiterea cererilor de granturi și a cererilor de plată și informațiile referitoare la acestea, în ceea ce privește măsurile de urgență pentru combaterea bolilor animalelor la care se face referire în Regulamentul (UE) nr. 652/2014 al Parlamentului European și al Consiliului.

Pesta porcină africană s-a întins cu repeziciune. În județul Tulcea, Direcția Sanitară Veterinară a decis sacrificarea tuturor porcilor din șase comune, indiferent dacă sunt contaminați cu virusul PPA sau sunt sănătoși pentru stoparea răspândirii virusului.

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a făcut luni, 16 iulie 2018, o intervenție în Consiliul UE pentru obținerea unor ajutoare financiare pentru fermele românești  în care virusul PPA a făcut ravagii. AICI AVEȚI INTEGRAL INTERVENȚIA MINISTRULUI AGRICULTURII: MINISTRUL DAEA CERE CONSILIULUI UE UN NOU AJUTOR FINANCIAR pentru FERMIERII ROMÂNI!

Vizualizat: 1461 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Brinkman - Let’s improve together

Brinkman - Let’s improve together

La sfârşitul lunii noiembrie 2019, compania Brinkman a organizat o întânire cu partenerii săi - fermeri şi distribuitori din România. Desfăşurat sub deviza "Let’s improve together!", evenimentul a fost un bun prilej pentru schimbul de cunoştinţe între fermieri, companie şi colaboratori. Participanţii au fost în principal cultivatori de tomate şi căpşune în sere, dealeri Brinkman şi consultanţi şi specialişti în domeniul horticol. Tema principală a seminarului a fost creşterea eficienţei şi a productivităţii, în condiţiile lipsei forţei de muncă.

 

Interviu cu Cristina György-Hângan, manager vânzări România şi Moldova - Brinkman Hungary Kft.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019 FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Bancul zilei

Tipic feminin...

Tipic feminin...
Masculul balenă se învârte nervos în jurul balenei femelă: Detalii