Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ȘEF APIA ANUNȚĂ CUM STĂ PLATA SUBVENȚIILOR pentru CRESCĂTORII de ANIMALE!

Publicat: 29 ianuarie 2018 - 09:24
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

STADIUL LA PLATĂ: ÎN VERIFICARE! Crescătorii de animale care se întreabă de ce nu au încasat încă ajutorul național tranzitoriu și sprijinul cuplat trebuie să știe că aceste cereri pot să fie încă în stadiul de verificare. Raportul de activitate, întocmit de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Gorj, publicat pe pagina instituției, confirmă acest lucru.

Potrivit acestui raport APIA, în județul Gorj, în anul 2017, s-au primit un numaă de 1.562 cereri unice de plată pentru subvențiile din zootehnie, astfel:

- 253 fermieri au solicitat sprijin pentru schema ANT-7, pentru 4.135,2 tone lapte
- 1.322 fermieri pentru schema ANT-8, pentru un număr de 9.380 capete bovine,
- 255 fermieri pentru schema ANT-9, din care caprine 9.209 capete și 23.900 capete ovine.

Pentru SCZ, în anul 2017, s-au primit;
- 4 cereri SCZ-VL pentru un numar de 95 capete.
- 8 cereri SCZ-O pentru un numar de 2.123 capete (ovine), cereri care vor fi verificate și autorizate la plată în anul 2018.

Pe 15 ianuarie 2018, la data publicării acestui raport, stadiul la plata acestor subvenții era: în verificare. În tabelul din Raport, nu figurează nicio sumă autorizată la plată și nici numărul de animale eligibile pentru această subvenție.

raport-gorj_b


Sprijin comunitar și național, sub forma cererilor unice de plata ANTZ = Ajutorul national tranzitoriu în sector zootehnic reprezintă sprijinul financiar acordat din bugetul de stat, prin bugetul national, în limita prevederilor bugetare aprobate anual în sectorul zootehnic și se adresează fermierilor crescători de animale înscrişi în evidenţa APIA cu cod unic de identificare, în funcţie de criteriile de eligibilitate, pentru următoarele scheme:

- schema decuplată de producție, specia bovine, în sectorul lapte (ANTZ 7);
- schema decuplată de producție, specia bovine, în sectorul carne(ANTZ 8);
- schema cuplată de producție, specia ovine/caprine (ANTZ 9).

SCZ = Sprijinul cuplat în sectorul Zootehnic reprezintă un sprijin financiar acordat din Fondul European de Garantare Agricolă, cu încadrare în plafonul anual aprobat României cu această destinație de către Comisia Europeană și se adresează fermierilor activi înscrişi în evidenţa APIA cu cod unic de identificare, în funcţie de criteriile de eligibilitate si în funcţie de efectivul de animale determinate/kg gogoşi crude, bivolițe de lapte(SCZ FB), ovine (SCZ O), caprine (SCZ C), taurine din rase de carne și metișii acestora (SCZ TC), vaci de lapte (SCZ VL), viermi de mătase (SCZ VM).

Conform art. 7 din O.U.G. nr. 3/2015, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiarii sprijinului cuplat sunt fermierii activi persoane fizice şi/sau persoane juridice care desfăşoară o activitate agricolă în calitate de utilizatori ai suprafeţelor de teren agricol şi/sau deţinători legali de animale.

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a anunțat că plata ajutorului național tranzitoriu pentru sectorul zootehnic începe pe data de 18 ianuarie 2018.

CUANTUM AJUTOR NAȚIONAL TRANZITORIU ȘI SPRIJIN CUPLAT ZOOTEHNIE PENTRU CAMPANIA 2017

SPRIJIN CUPLAT ZOOTEHNIE

Sprijinul cuplat caprine – 25,0200 euro/cap de animal - 115,0744 lei/cap de animal
Sprijinul cuplat ovine – 25,0200 euro/cap de animal - 115,0744 lei/cap de animal
Sprijinul bivolițe de lapte – 187,6676 euro/cap de animal - 863,1395 lei/cap de animal
Sprijinul cuplat taurine din rase de carne și metișii acestora – 519,9658 euro/cap de animal - 2.391,47 lei/cap de animal
Sprijinul cuplat vaci de lapte – 442,0754 euro/cap de animal - 2.033,23 lei/cap de animal

Sprijinul cuplat este finanțat din FEGA și se efectuează la cursul de schimb de 4,5993 lei pentru un euro.

ANT SECTOR ZOOTEHNIC

ANT 7 - Ajutor Naţional Tranzitoriu - Schema decuplată de producţie, specia bovine -  22,1885 euro/tonă de lapte - 102,0515 lei/tona de lapte
ANT 8 - Ajutor Naţional Tranzitoriu - Schema decuplată de producţie, specia bovine -  88,6852 euro/cap de animal - 407,8898 lei/cap de animal
ANT 9 - Ajutor Naţional Tranzitoriu - Schema cuplată de producţie, speciile ovine/caprine: 5,2407 euro/cap de animal - 24,1035 lei/cap de animal

Plăţile pentru ajutoarele naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic se fac în lei, la cursul de schimb de 4,5993 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 29 septembrie 2017.


Vizualizat: 10652 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

De mare ajutor

De mare ajutor
Un preot observă pe cealaltă parte a străzii un copil care nu ajungea la sonerie, deşi se chinuia de numa', numa'. Detalii