Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

SE ÎNTÂMPLĂ ACUM! "CIOBANII ADEVĂRAȚI" PLEACĂ SPRE BRUXELLES!

Publicat: 05 decembrie 2017 - 08:43
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

EXCLUSIV AGROINFO! MERGEM PÂNĂ LA CAPĂT! PÂNĂ VOM TREZI DIN SOMN AUTORITĂȚILE DIN ROMÂNIA! Ciobanii adevărați din România, cum îşi spun ei, pleacă spre Bruxelles, să-și caute dreptatea! Fermierii Dan Petrescu, crescător de ovine de la Curtea de Argeș, Ghiță Ciobanul, cum îl știe toată lumea, Gheorghe Dănulețiu, din Jina Sibiu, și Ionică Sterp, crescător de oi din Bihor, sunt pregătiți să-i dezvăluie Comisiei Europene cum sunt fraudați banii de subvenții în România.

Așa cum am stabilit, cei trei ciobani adevărați din România, după toate demersurile făcute în România, au ajuns la capătul răbdărilor și se îmbarcă, în această dimineață, către Bruxelles, să ceară ajutor Comunității Europene. Suntem hotărâți să mergem până la capăt pentru a stârpi corupția din agricultură și zootehnie. ciobani-adev2_bLa Bruxelles, depunem o petiție la Comisia Europeană cu toate problemele pe care le-am transmis și în România către toate instituțiile statului și totodată, depunem o plângere la OLAF pentru denunțarea fraudelor care s-au făcut și se fac în continuare cu banii europeni, fără să încerce cineva să stopeze acest lucru.

Nu ne vom opri nici de această dată. Vom aștepta răspunsul Comunității Europene. După ce toți ciobanii din România își vor da seama de problemele cu care ne confruntăm, o să încercăm să-i deșteptăm pe toți fermierii care beneficiază de subvenții de 10 ori mai mici decât mâna de fermieri care încasează subvențiile europene mari. Poate și aceștia care acum sunt mulțumiți, în timp ne vor da dreptate și vor înțelege că acești bani încasați sunt doar o momeală pentru ei, spune Dan Petrescu. Crescătorul de ovine a blocat, în vară, cu o turmă de 3.000 de oi, orașul Curtea de Argeș, disperat că a pierdut la licitație o pășune alpină, pe care o avea în concesiune de 10 ani, și nu mai are unde să-și pască oile.

Noi, oieri, oameni simpli să fim de batjocura lumii, să ne lăsăm fermele și să mergem prin străinătate să ne căutăm dreptatea, spune crescătorul Ionică Sterp.

Cei trei oieri au depus, până acum, memorii la Ministerul Agriculturii, au avut întâlnire cu ministrul agriculturii, Petre Daea, în care i-au explicat că banii pentru sprijinul cuplat ovine, subvenția europeană cu valoarea cea mai mare, ajung la foarte puțini oieri. Condițiile negociate la Comisia Europeană pentru această subvenție au pornit cu stângul. Oierii acuză că s-au făcut fraude cu bani europeni, cu complicitatea unor funcționari din Ministerul Agriculturii.

Ei au depus o plângere penală și la Direcția Națională Anticorupție (DNA), dosarul fiind în instrumentarea Serviciului Teritorial Pitești. Crescătorii de ovine acuză și trucarea licitațiilor pentru pășuni, crescătorii de animale fiind afectați de jocurile de interese făcute la multe dintre licitații.

Toate contestațiile pe care le-am formulat către autorități au ajuns tot la funcționarii publici care au format grupuri de interese cu scopul fraudării fondurilor europene. Spre exemplu, cea mai mare fraudare din sectorul zootehnic se face cu ajutorul Ministerului Agriculturii care, în prezent, oferă subvenții europene și guvernamentale prin Programul MINIMIS de milioane de euro anual pentru animalele care sunt certificate ca fiind rasă și având origine. Numai că certificarea raselor de ovine a fost lăsată la aprecierea unor persoane care susțin că fac parte din federații ale fermierilor întrucât nu există autorități ale statului care să elibereze certificatele necesare pentru rasă și origine, așa cum ar fi normal. Astfel, șefii de federații, în complicitate directă cu funcționarii publici din MADR și ANSVSA; o instituție care nu poate fi controlată de nimeni, eliberează fără drept certificate care atestă rasa și originea, profitând de faptul că în România nu există autorități competente și nici laboratoare specializate, scrie în plângerea oierilor.

Ghiță Ciobanul, Dan Petrescu și Ionică Sterp au depus memorii la Președintele României, Klaus Iohannis, și la prim-ministrul Mihai Tudose.

Cei trei oieri atrag atenția că este o dezordine în acte în ce privește numărul oilor din România. Datele din Registrul Național al Exploatațiilor nu corespund, sub nicio formă, datelor din teren întrucât medicii veterinari concesionari fac abuz de pozițiile lor, înregistrând în evidențele lor cifre nereale, pe de o parte, iar, pe de altă parte, nu operează în calculator animalele care nu mai există fizic, avertizează fermierii.

AGROINFO este singura publicație din România care-i însoțește pe crescătorii de ovine la Bruxelles.


Vizualizat: 62211 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
fermier activ
|
12. 05, 2017. Tuesday 17:14

Cine sunt în spatele acestor băieți '' deștepți '' de pleacă la Bruxelles fără să citească măcar odată Regulamentele UE ?
O mare țeapă iau acești băiți '' frustrați '' lipsiți de cele mai elementare cunoștințe despre politica UE !!! Nici nu știu cât de mici și cu coada intre picioare vor veni !!!!

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! APAN Horticultură - Indagra 2019

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Un restaurant foarte elegant. Detalii