Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

RASELE de ANIMALE cu care FERMIERII ROMÂNI CÂȘTIGĂ de TREI ORI la SUBVENȚIILE APIA!

Publicat: 22 februarie 2018 - 10:00
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

O SUBVENȚIE ÎN PLUS PENTRU ANIMALELE DIN FERME! Crescătorii de animale câștigă de două ori la subvențiile din zootehnie dacă se decid să crească aceste rase de animale. Pentru două dintre rase, pe lângă subvenția de 176 de euro încasată, fermierii români beneficiază și de un ajutor de minimis, primesc gratuit purcei din aceste rase și le este asigurată vânzarea când porcii gata îngrășați sunt scoși pe piață. Cel puțin, așa a croit Ministerul Agriculturii acest program.

Până la beneficiile aduse de programul de ajutor de minimis, lansat de Ministerul Agriculturii, pentru rasele de porci Bazna și Mangalița, fermierii trebuie să știe că beneficiază de plăți compensatorii dacă se decid să crească rase locale de animale în pericol de abandon. Pe lângă ajutorul național tranzitoriu în zootehnie și sprijinul cuplat, subvenția europeană cu cel mai mare cuantum, crescătorii vor încasa anual de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), în fiecare an, timp de 5 ani, și această plată.

Plata compensatorie pentru zootehnie face parte din Măsura 10 - Agromediu și climă, PNDR 2020. AGROINFO vă spune ce condiții trebuie să îndepliniți ca să beneficiați de acest pachet de ajutor și care sunt rasele, pentru fiecare specie, care vă aduc acești bani.

Pachetul 8 – Creșterea animalelor de fermă din rase locale în pericol de abandon
Ovine – 87 euro/UVM,
Caprine – 40 euro/UVM,
Bovine (taurine şi bubaline) – 200 euro/UVM,
Ecvidee – 200 euro/UVM,
Porcine – 176 euro/UVM.

Cerinţe specifice:

Beneficiarul se angajează să respecte regulamentul de organizare și funcționare a registrului genealogic al rasei condus de asociații acreditate de ANZ în baza art. 5 lit. a) din HG nr. 1188/2014.

Beneficiarul se angajează să menţină pe o perioadă de 5 ani numărul de animale femele adulte de reproducție prevăzut la încheierea angajamentului, precum și descendenții femele necesari pentru înlocuirea acestor animale până la sfârşitul programului; dacă efectivul angajat se reduce, datorită unor cauze cum ar fi îmbolnăvirea, sacrificarea, moartea sau vânzarea animalelor, beneficiarul are obligaţia de a notifica APIA și de a reface efectivul de femele adulte de reproducție, prin trecere de la tineret sau prin cumpărare; în cazul în care efectivul de animale adulte nu se va reface în maximum 6 luni de la momentul notificării, sprijinul va fi redus proporţional.

Beneficiarii acestor plăți sunt fermierii care cresc femele adulte de reproducție de rasă pură locală în pericol de abandon din speciile prezentate mai jos, înscrise în Registrele genealogice ale raselor – secțiunea principală – conduse de asociații acreditate de Agenția Națională pentru Zootehnie – ANZ.

Rasele de animale locale eligibile, pe specii, sunt:

OVINE

Țigaie cu cap negru de Teleorman (Oaia cap negru de Teleorman), Rațca (Valahă cu coarne în tirbușon), Karakul de Botoșani, Merinos de Suseni, Merinos Transilvănean, Merinos de Cluj, Merinos de Palas, Țigaie – varietatea ruginie

CAPRINE

Carpatina, Alba de Banat

TAURINE

Sura de Stepă

BUBALINE
Bivolul românesc

ECVIDEE
Furioso North Star, Huțul, Gidran, Semigreul românesc, Shagya Arabă, Nonius, Lipițan

PORCINE
Bazna, Mangalița

Sursa: APIA

Vizualizat: 16529 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Bogdan 5
|
02. 23, 2018. Friday 10:55
Da, e încîntător ,dar trebuie precizat că nu e 176 €de porc sau 87€ de oaie.
De exemplu la rasa oaie :
1 buc oaie =0,15 UVM
7 buc oaie =1,05 UVM
Deci cam la 7 oi ei 87€.
1.
Morosac
|
02. 22, 2018. Thursday 19:44
Subventi dela stat
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Brinkman - Let’s improve together Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi struţi...

Doi struţi...
Doi struţi la o discuţie. Detalii