Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

PURCEI GRATIS - SCHIMBĂ REGULILE!

Publicat: 06 iunie 2018 - 13:55
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PROGRAM DESCHIS NONSTOP! Printr-un proiect de act normativ, Ministerul Agriculturii modifică regulile din Programul de acordare gratis a purceilor din rasele Bazna și Mangalița. Crescătorii de porci, furnizorii se pot înscrie oricând în Program, nu mai există un termen limită. Dacă până acum purceii care rămâneau nelivrați nu puteau fi folosiți decât pentru consumul propriu, acum pot fi vânduți de crescători pe piața liberă.

Având în vedere importanța schemei de ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de porci din rasele Bazna și/sau Mangalița în vederea producerii cărnii de proc, precum și numărul însemnat de fermieri care dispun de resurse furajere și doresc să crească porci din rasele Bazna și/sau Mangalița se consideră că este oportun ca această schemă să fie permanent deschisă pentru înscriere. În consecință, furnizorii de purcei, crescătorii de porci și procesatorii/alte persoane juridice, în baza cererii, pot solicita înscrierea în Program, pe toată durata de desfășurare a acestuia, cu condiția ca cererea de plată și documentele însoțitoare să se depună cu respectarea termenului prevăzut, dar nu mai târziu de 30 decembrie 2020.

Potrivit legislației sanitare veterinare, corect este ca penrtu a fi eligibili, beneficiarii să dețină exploatații înregistrate în Sistemul național de identificare și înregistrare a animalelor (SNIIA) supuse controlului sanitar veterinar sau supuse înregistrării sanitare veterinare, autorizării sanitare veterinare, iar în consecință se modifică alin 1, al art. 5;

Se modifică și tipul documentelor care atestă înregistrarea în RNE sau înregistrarea sanitară veterinară, autorizarea sanitară veterinară. Efectivul de porci nelivrați poate fi utilizat pentru reproducție, consumul propriu și comercializare pe piața liberă. În cadrul programului, o persoană nu poate cumula în același timp calitatea de furnizor, cât și cea de crescător de porci. Deci, Programul se poate accesa doar într-o singură calitate, ori furnizor, ori crescător, se arată în Nota de fundamentare a proiectului de hotărâre de Guvern, publicat pe site-ul oficial MADR.

Proiectul de act normativ mai menționează că purceii din exploatatța unui crescător , care nu au fost livrați, pot fi distribuiți altor fermieri in cadrul programului sau pot fi vânduți pe piața liberă. Până acum, acești purcei puteau fi folosiți doar pentru reproducție sau autoconsum.

Vizualizat: 2728 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Zetor Major CL 80, în premieră în Transilvania

Zetor Major CL 80, în premieră în Transilvania

Amprenta celebrei casei de design auto italiene Pininfarina, noul tractor Zetor Major CL 80 a fost prezent anul acesta la AGRARIA şi este privit de către producătorul ceh ca o variantă de înlocuire a vechilor tractoare Universal...
Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură T6 cu Dynamic Command

Bancul zilei

Un Trabant... modern

Un Trabant... modern
Un tip cu un Trabant vechi se adreseaza unui service modern: Detalii