Comisia Europeană finanțează cu 2 milioane de euro un proiect european de stimulare a consumului de carne de vită. Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine (ACEBOP) din România participă la acest proiect.
Eurobeef Project se va desfășura timp de 3 ani și este constituit pe 8 nivele de acțiune, concentrate pe găsirea unor soluții interregionale de stimulare a consumului de carne de vită. România este implicată în nivelul WP1 Networking alături de Institut de l’élevage (IDELE) din Franța, Agrifood and Biosciences Institute (AFBI) din Marea Britanie, Centro Ricerche Produzioni Animali (CRPA) din Italia, Polish Beef Association (PBA) din Polonia, Asoprovac din Spania și alte organizații puternice din branșă. Ce înseamnă acest nivel? Scopul acestui pachet de lucru este crearea unei rețele de multi-actori care să-l informeze pe consumator despre îmbunătățirea calității cărnii de vită și creșterea performanțelor economice, sociale și de mediu ale lanțurilor de aprovizionare de carne de vită. Networking (crearea rețelei, tradus din engleză) este, de fapt, un dialog între practicieni și cercetători din toate regiunile implicate în proiect, care va permite transferul de cunoștințe de la o regiune la alta.
Obiectivele proiectului sunt: actori cheie ai grupurilor operaționale și actori-cheie ai pieței unice într-o singură rețea tematică pentru inovare, în lanțurile de aprovizionare cu carne de vită. Facilitarea schimbului de cunoștințe între grupurile de lucru din statele care participă la proiect pentru a stimula adoptarea de inovații. Rezultatele finale așteptate de la grupul de lucru interregional WP1 – Networking sunt: un raport care va descrie programele de lucru ale grupurilor regionale - axate pe diferite nivele ale cărnii de vită. Un raport care va conține rezultatele atelierelor de lucru interregionale ce se vor desfășua începând cu luna iunie, explică dr. Mary Pană, manager executiv ACEBOP .