KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Programul „Laptele şi cornul”

Publicat: 12 octombrie 2011 - 09:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Şcoala cu produsul necorespunzător ¤ „Laptele”, în transport neigienizat - „Cornul”, cu ambalajul crăpat!

Suntem informaţi de către ANSVSA că la sfârşitul lunii septembrie, a fost finalizată cea de-a doua etapă a acţiunilor de control desfăşurate de inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor în unităţile de învăţământ.

Astfel, în intervalul 12 – 30  septembrie, au fost controlate: 1.422 de unităţi de şcoli sau liceee,  2.033 de grădiniţe, 114 creşe, 48 de unităţi after school, 924 de unităţi vânzare cu amănuntul din incinta sau din vecinătatea unităţilor de învăţământ şi 63 de unităţi de catering care furnizează mese elevilor.

Principalele deficienţe constatate de către inspectorii ANSVSA au fost:
- depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
- ambalare şi etichetare necorespunzătoare a produselor de panificaţie distribuite în programul guvernamental “Laptele şi Cornul”;
- transportul de produse lactate distribuite în programul guvernamental “Laptele şi Cornul”, cu mijloc de transport neautorizat sanitar veterinar şi neigienizat;
- nerespectarea normelor privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi de valorificare a produselor alimentare, precum şi a instalaţiilor, utilajelor şi a ustensilelor de lucru folosite;
- comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii necorespunzătoare sau neaprobate sanitar veterinar şi fără respectarea condiţiilor de igienă conform prevederilor legislaţiei în vigoare;
- manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.

Ca urmare a abaterilor descoperite, au fost aplicate, 23 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 17.200 lei şi au fost acordate 55 de avertismente.

De asemenea, au fost confiscate şi 15 kg de carne şi preparate din carne şi 4 kg de produse de origine non-animală (produse de panificaţie) pentru lipsa elementelor de identificare.

Vizualizat: 1944 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Cantitatea colectată de lapte de vacă a scăzut cu 4,4 procente, în primele opt luni

Cantitatea colectată de lapte de vacă a scăzut cu 4,4 procente, în primele opt luni

Cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile procesatoare din România a scăzut, în primele opt luni ale acestui an, cu 4,4 procente, respectiv cu 27.720 tone, faţă de perioada similară din 2010, totalizând 608.826 tone, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Raport: Sprijinul UE pentru producătorii de lapte afectează ţările în curs de dezvoltare

Raport: Sprijinul UE pentru producătorii de lapte afectează ţările în curs de dezvoltare

Potrivit unui raport al organizaţiei neguvernamentale ActionAid, citat de Eubusiness, subvenţiile Uniunii Europene continuă să-i afecteze pe producătorii de lapte din ţările în curs de dezvoltare, în ciuda reformelor recente menite a evita distorsionarea comerţului internaţional şi a preţurilor produselor agricole.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

De ziua ta iubito...

De ziua ta iubito...
Ce i-a luat Bulă soţiei de ziua ei? Detalii