KWS+
Reclama header after big part 2

Începe MĂCELUL în judeţul ARAD! Dimitrie Muscă: Sunt CRIMINALI!

Publicat: 22 august 2019 - 23:58
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

LIBER la VÂNAT MISTREŢI ŞI UCIS TOŢI PORCII DIN GOSPODĂRII. Toţi porcii din satele Cintei şi Nădab din judeţul Arad vor fi sacrificaţi şi toţi porcii mistreţi din fondurile de vânătoare aflate în apropierea celor două sate vor fi ucişi. 

Decizia a fost luată în şedinţa Comitetului Local de Combatere a Bolilor, ţinută la Prefectura Arad, pe 22 august, în prezenţa vicepreşedintelui-subsecretar de stat al ANSVSA Traian Petcu, după ce pe raza satului Nădab, ce aparţine de oraşul Chişineu-Criş, au fost confirmate cinci focare de pestă porcină africană (PPA).

Se dă liber la vânat mistreţii după ce am ridicat problema eu, personal, în Comitetul de astăzi (22 august-n.red.), pentru că nu era în discuţie.
Este un fond de vânătoare al Romsilva, care are, pe 700 ha de pădure, sute de mistreţi şi nu s-a pus problema să împuşte un mistreţ până la ora asta, deşi la 2 km de fondul acesta se află cele două localităţi, Nădab şi Cintei, unde omoară toţi porcii începând de mâine (23 august -n.red), a declarat fermierul Dimitrie Muscă, administratorul Combinatului Agroindustrial Curtici, pentru AGROINFO.

Pe 21 august, Comitetul Local de Combatere a Bolilor decisese doar că vor fi sacrificaţi toţi porcii din gospodăriile locuitorilor din satul Cintei, comuna Zărand, care se află la mai puţin de 10 km de Arad.

În Cintei se discuta că ar fi 900 de porci, dar după ce s-a stabilit la Prefectură că vor fi omorâţi toţi porcii, primarul de acolo s-a dus şi le-a spus sătenilor „Tăiaţi-vă toţi porcii!”. Mâine (23 august-n.red.) ar trebui să înceapă, dar nu ştiu dacă mai au ce omorî. Şi la Nădab, de mâine începe măcelul. Şi acolo au auzit oamenii şi toată lumea taie porcii şi îi bagă în congelator, ne-a mai spus Dimitrie Muscă.

Una din fermele lui Muscă, cea din Olari, este la mai puţin de 10 km de Cintei. Celelalte două ferme sunt la cca. 30 de km şi nu au deocamdată probleme, spune fermierul arădean.

La Olari sunt între 7.000 şi 8.000 de capete. Avem 900 de scroafe matcă, aduse din Germania şi din Anglia. Toţi purceii sunt vânduţi în ferme din toată ţara. Lângă ferma aceasta de reproducţie construim un complex de îngrăşare a porcilor de 10.000 de capete care va intra în producţie peste 2 luni. La Iratoş şi Curtici sunt cicluri complete, de la scroafe matcă până la porci graşi. Pe toate trei fermele avem peste 50.000 de capete de porci. Doar la Olari, unde lucrăm şi 2.500 ha, avem vreo 60 de angajaţi. În total avem peste 500 de angajaţi.

Ne-au băgat (ferma de la Oalri –n.red.) în zonă de supraveghere. Nu ai voie să mişti nici un animal din fermă, nici să intre, nici să iasă absolut nimic, cel puţin 30 de zile. Încă nu ştiu ce o să fac cu porcii, pentru că îmi intră în fiecare lună între 1.800 şi 2.100 de purcei şi trebuie să îmi şi iasă cam tot atâta. Ieri (21 august-n.red.), în şedinţă la prefectură, le-am spus că pot să-mi pună cătuşe de pe acuma, eu nu sunt criminal, eu nu îi omor, pentru că porcii sunt indemni la orice boală, nu doar la pestă. E fermă de reproducţie, indemnă la toate bolile.

Singurul vinovat în zona noastră este mistreţul. A ajuns pesta la un fond de vânătoare al AGVPS (Asociaţia Generală a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi-n.red.) de 9.000 de hectare, acum trei săptămâni au depistat pe acel fond, lângă Pădurea Ceala, chiar la ieşire din oraşul Arad, doi porci mistreţi morţi. După trei săptămâni, acel director al AGVPS nu a vrut să omoare nici un mistreţ. Au făcut asta sub protecţia directorului DSV Arad (Viorel Agud -n.red.), acest director este criminal. Ştiţi ce a făcut? Au depistat doi mistreţi pe malul Mureşului şi a întors maşina cu probele care plecaseră la Bucureşti înapoi, numai ca să îi poată acoperi, dar s-a auzit la ANSVSA şi nu au mai avut ce face.

De ieri (21 august-n.red.) s-a hotărât împuşcarea porcilor din gospodăriile populaţiei şi nu s-a cerut împuşcarea mistreţilor. Vă daţi seama ce crimiali sunt? Asta s-a întâmplat, până azi, când am răbufnit eu şi am spus că nu se poate aşa ceva. Totuşi, principalul vector (de răspândire a virusului PPA-n.red.) este mistreţul.

Sută la sută este mistreţul, şi de vină pentru că nu s-a vrut să se împuşte mistreţii este ministrul Deneş, al Pădurii şi Apelor (Ioan Deneş, ministrul Apelor şi Pădurilor-n.red.). Nu am nici o dovadă, dar atâta îndârjire în a nu împuşca mistreţii, înseamnă că au fost cumpăraţi. Nu am vreo dovadă, repet, dar susţin cu tărie treaba aceasta. Hai că de prim-ministru, de Dăncilă, n-avem ce să zicem, că nu ştie nimica, dar Deneş şi Daea (Petre Daea, ministrul Agriculturii -n.red.) au ştiut totul. Mi-e frică că cineva a lucrat la sentimentele lor, n-am dovadă, dar în mintea mea încolţeşte această idee.

Lui Daea i-am spus că este un criminal, a distrus toată carnea de porc din România, este sabotaj la industria cărnii! El spune că îi iubeşte pe fermieri, iată ce face cu fermierii!
El este vinovatul numărul unu, pentru că atunci când au apărut sesizări la nivel de Guvern, toate au fost declinate spre Ministerul Agriculturii şi practic le-a ignorat. De ce nu a luat decizia să se împuşte mistreţii? Ce afacere este asta cu mistreţii în România, să ne trăiască mistreţii în defolosul oamenilor?

Şi Daea spune că îi iubeşte pe fermieri de îi înnebuneşte, când toată ţara îi spune că mistreţii ne distrug culturile. Eu întreb şi vă rog să consemnaţi: Domnule ministru (Petre Daea-n.red.), care spui că iubeşti aşa de mult fermierii, de ce când ai fost parlamentar trei, patru mandate, de ce nu te-ai băgat să scoţi o lege a vânătorii ca să îi ajuţi într-adevăr pe fermieri? Nu doar să te lauzi că îi ajuţi pe fermieri!

Muscă şi-a angajat „PAZĂ MILITARIZATĂ”

Dimitrie Muscă mai spune că a introdus, din 22 august, „pază militarizată” pentru toate cele trei ferme de porci de la CAI Curtici: De astăzi, am introdus şi pază militarizată pentru că mi-e frică de mână criminală. Mă aştept şi la acest lucru, cum mă aştept şi la oameni cărora li se umblă la sentimentele de sensibilitate, mai ales financiare. Am făcut contract cu o firmă de pază din Arad pentru fiecare complex.

Destul de aproape de fondul de vânătoare care se întinde între Ceala şi Pecica ar fi şi o fermă Smithfield, unde ar fi cca. 8.000 de capete de porci, mai spune Dimitrie Muscă.

Acesta le-a cerut autorităţilor locale să se facă o echipă şi să fie controlată şi graniţa cu Ungaria, pe unde ar putea circula mistreţi.

AGROINFO a încercat să contacteze şi reprezentanţii DSVSA Arad, însă nimeni nu a răspuns la telefonul instituţiei până la publicarea acestui material.

Vizualizat: 20241 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ în 27 de JUDEŢE: Peste 200 de NOI FOCARE în DOUĂ SĂPTĂMÂNI!

PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ în 27 de JUDEŢE: Peste 200 de NOI FOCARE în DOUĂ SĂPTĂMÂNI!

PESTA PORCINĂ AFRICANĂ (PPA) SE EXTINDE. Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat, pe 20 august, că există 950 de focare de PPA la porci domestici. Vezi bilanţul ultimelor două săptămâni: câte noi focare şi cazuri de boală au fost confirmate şi câţi porci au fost ucişi!

ȘASE FOCARE ACTIVE de PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ ÎN ARAD!

ȘASE FOCARE ACTIVE de PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ ÎN ARAD!

EPIDEMIE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ. Autorităţile sanitar-veterinare din Arad au confirmat, luni, existenţa unui nou focar de pestă porcină africană în judeţ, în localitatea Felnac, învecinată cu celelalte două localităţi în care, în ultimele zile, au fost confirmate cinci focare.

Alte articole in aceasta categorie

ANSVSA ASTĂZI: 409 FOCARE ACTIVE DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ!

ANSVSA ASTĂZI: 409 FOCARE ACTIVE DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ!

18 decembrie 2020 - 17:56

COMUNICAT. La data de 16.12.2020, sunt active un număr de 409 de focare PPA, din care 4 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații comerciale de tip A, anunță Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.

APIA: Peste 8 MILIOANE de euro AUTORIZATE LA PLATĂ!

APIA: Peste 8 MILIOANE de euro AUTORIZATE LA PLATĂ!

01 aprilie 2020 - 13:37

BANI PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE. APIA anunță că efectuează plata beneficiarilor Măsurii M215 - Plăţi privind bunăstarea animalelor - pachet a) Plăţi în favoarea bunăstării porcine.

Germania a scăzut sacrificările de porci. Cu cât?

Germania a scăzut sacrificările de porci. Cu cât?

06 martie 2020 - 11:47

Conform rezultatelor preliminare publicate recent de Oficiul Federal de Statistică din Germania (Destatis), anul trecut au fost sacrificate în abatoarele comerciale germane un număr total de 59,7 milioane de porci, vaci, oi, capre şi cai.

China: Producţia de carne de porc a scăzut cu peste 20% în 2019

China: Producţia de carne de porc a scăzut cu peste 20% în 2019

25 ianuarie 2020 - 16:06

Pesta porcină africană a produs pagube enorme economiei chineze, iar datele oficiale indică faptul că în 2019 a rezutat o scădere a producţiei de carne de porc de 21,3 procente.

Vor să interzică amputarea cozilor la purcei până în 2030!

Vor să interzică amputarea cozilor la purcei până în 2030!

15 ianuarie 2020 - 13:40

Ministrul Agriculturii din Olanda, Carola Schouten, a anunţat că este de acord cu propunerea ca în următorii zece ani să se renunţe definitiv la procesul de rezecţie a cozilor de purcei în fermele comerciale.

UE: Exporturile de carne de porc în China au crescut cu 42%

UE: Exporturile de carne de porc în China au crescut cu 42%

18 septembrie 2019 - 13:11

Din ianuarie şi până în iunie, exporturile europene de carne de porc către China au totalizat aproape un milion de tone, ceea ce reprezintă o creştere de 42 la sută faţă de aceeaşi perioadă din 2018.

PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ în 27 de JUDEŢE: Peste 200 de NOI FOCARE în DOUĂ SĂPTĂMÂNI!

PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ în 27 de JUDEŢE: Peste 200 de NOI FOCARE în DOUĂ SĂPTĂMÂNI!

21 august 2019 - 15:44

PESTA PORCINĂ AFRICANĂ (PPA) SE EXTINDE. Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat, pe 20 august, că există 950 de focare de PPA la porci domestici. Vezi bilanţul ultimelor două săptămâni: câte noi focare şi cazuri de boală au fost confirmate şi câţi porci au fost ucişi!

PPA la sud de Dunăre

PPA la sud de Dunăre

15 iulie 2019 - 23:02

Autorităţile din Bulgaria au raportat primele focare de Pestă Porcină Africană (PPA) la porci domestici din 2019, în apropierea graniţei cu România.

Danemarca vrea să limiteze amputarea cozilor la purcei

Danemarca vrea să limiteze amputarea cozilor la purcei

02 februarie 2019 - 18:37

După ce mai multe cercetări ştiinţifice au demonstrat faptul că operaţia de rezecţie a cozilor la purcei provoacă o creştere a sensibilităţii periferice, autorităţile daneze vor să-i determine pe crescători să renunţe la această practică.

Belgia construieşte gard de protecţie împotriva PPA

Belgia construieşte gard de protecţie împotriva PPA

12 ianuarie 2019 - 16:37

În timp ce fermierii români asistă neputincioşi la decimarea efectivelor de animale din cauza focarelor de pestă porcină africană (PPA), autorităţile din Belgia au decis să acţioneze pentru a-şi proteja crescătorii.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
|
08. 23, 2019. Friday 10:55
PPA,a aparut in Europa ,prin Portugalia prin anul 1947.Nu exista tratament,nu produce anticorpi.Doar "factorul OM ",o poate stavili, insa boala este gestionata anevoios de cei abilitati. Eu, sunt crescator de Mangalita blonda,rasa pura,lucrez cu material genetic performant de 7 ani,pentru mentinerea acestei rase autohtone pe cale de disparitie si lupt pentru reabilitare si extindere......insa ,ma lupt cu morile de vant!!!!!
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016.

„Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone.

Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Drum ciudat

Drum ciudat
De acasă de la mine până la primul bar fac doar 10 minute. Detalii