Adama
Agrilevante-30sept
AGRICOVER

Fermier român: Un purcel de import costă 120 de euro bucata!

Publicat: 24 august 2023 - 23:39
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Preţul cărnii de porc ar putea scădea odată ce fermele din județul Buzău care au aplicat la programul de susţinere a reproducerii suinelor vor deveni operaționale.

Directorul DAJ Buzău, Cosmin Florea, consideră că judeţul Buzău ar putea un hub naţional al producţiei de material genetic, în condițiile în care 10 ferme din județ au aplicat pentru programele prin care Ministerul Agriculturii susține fermele de suine și de păsări.

"Continuă, foarte important, programul de reproducţie despre care nu prea se aminteşte foarte mult. Noi, Buzăul gestionăm 70 de milioane de euro prin programul de reproducţie în ferme de porci şi pasăre. Sunt zece beneficiari care derulează acest proiect, în diverse stadii de evoluţie. Buzăul va deveni un hub, dacă pot să spun aşa al producţiei de material genetic. Dacă se vor duce aceste programe până la capăt, Buzăul va fi din nou pe primul loc, va fi generator de material genetic pentru porc şi pasăre, ceea ce înseamnă că foarte multe ferme de îngrăşat porc şi pasăre vor cumpăra din Buzău material pentru creştere.

Este deosebit de important economic pentru judeţ şi pentru economia naţională pentru că dacă întrebaţi crescătorii de porc sau de pasăre, ei achiziţionau de afară produsele respective, din Ungaria, Polonia, Bulgaria. Iată că de data aceasta sperăm să generăm un plus de valoare de mult aşteptat, fiind şi un vid pe acest segment al pieţei", a declarat directorul DAJ Buzău, Cosmin Florea, citat de Agerpres.

Reproducţia suinelor şi a păsărilor în România ar avea impact financiar major asupra preţului de achiziţie al purceilor şi păsărilor, fapt ce ar putea genera scăderea preţului cărnii.

Fermier: Un purcel de import costă 120 euro bucata, vom produce singuri la maxim 35-40 euro bucata

"Este cea mai bună măsură dată crescătorilor de porci din '90 şi până acum pentru că nu mai cumpărăm purcelul din afara ţării pentru a-l îngrăşa, la un preţ exagerat de mare. Îl producem la noi în ţară, cu costuri mult mai mici. În condiţiile de faţă, am două ferme de porci de 7.000 de capete de cazare, goale de la 1 ianuarie 2023, nu le-am mai populat din cauza faptului că purcelul era 120 de euro bucata, adus din Bulgaria, Germania, unde găseai.

O lungă perioadă şi nici acum purceii nu se găsesc, iar de produs cred că o să-l producem undeva maxim la 35-40 de euro pe bucată. E de bun augur măsura, ne ajută foarte mult în creşterea porcului şi românii pot avea tot timpul pe masă porc românesc. Această măsură poate conduce la scăderea preţului cărnii de porc alături de alţi factori, scăderea preţului la furaje, energie care este exagerat de scumpă, transport", a precizat, tot pentru Agerpres, fermierul Dan Enache.

Vizualizat: 5753 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Silobag-urile: depozitare la îndemână și cu costuri reduse

Silobag-urile: depozitare la îndemână și cu costuri reduse

Silobag-urile reprezintă o alternativă modernă și eficientă pentru depozitarea cerealelor, dar și a nutrețurilor. Versatilitatea lor, împreună cu costurile scăzute asociate, le fac un instrument deosebit de util pentru toți cei care doresc să își depoziteze produsele, fără să investească în construcția unor silozuri clasice sau magazii. Cum funcționează, puteți vedea în materialul următor.

Ești interesat de depozitare cereale în saci tip siloz?

0739 682 107

info@grainbags.ro

http://grainbags.ro/utilaje/

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Bancul zilei

Adevăr...

Adevăr...
Deoarece Dumnezeu nu reuşeşte să urmărească chiar totul, a creat bătrânele şi băncile din curte. Detalii