Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Creşteri marginale la PRODUCŢIA CĂRNII DE PORC în următorii zece ani

Publicat: 24 decembrie 2016 - 15:35
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ca urmare a redresării puternice din ultimii doi ani, producţia de carne de porc a Uniunii Europene ar urma să intre într-o etapă de relativă stagnare în următorii zece ani, potrivit celui mai recent raport al Comisiei Europene cu privire la piaţa agricolă intracomunitară.

Până în 2026 se aşteaptă o creştere de doar 1,3 la sută a producţiei de carne de porc la nivelul întregului bloc comunitar, datorită creşterii limitate a consumului. Conform analizei experţilor europeni, dezvoltarea capacităţii de producţie în anumite state UE şi costurile scăzute la furaje au determinat o creştere a producţiei în sectorul cărnii de porc, în pofida embargoului impus Rusiei, dar în acelaşi timp a pus presiune pe preţuri.

Preocupările sociale şi de mediu, care au condus, printre altele, la modificări legislative în mai multe state membre cu privire la gestionarea gunoiului de grajd, vor limita în bună măsură creşterea efectivelor de suine şi, implicit, cea a producţiei de carne de porc în următoarea decadă. Avem exemplul Danemarcei, ţară care s-a specializat pe producţia de purcei, în timp ce îngrăşarea se face pe teritoriul altor state UE. Pe de altă parte, există şi opţiunea tratării gunoiului de grajd sau transportul acestuia dintr-o regiune în alta, pentru a veni astfel în ajutorul zonelor vulnerabile la poluarea cu nitraţi, se mai arată în raportul Comisiei Europene.

ferma-de-porcine_b

Compromisurile dintre creşterea producţiei şi încărcarea costurilor de logistică, pe de o parte, respectiv relocarea operaţiunilor, inclusiv cele legate de lanţul de alimentare şi procesare, vor juca un rol important în deciziile privind noile investiţii. O altă modalitate de a face faţă marjelor în scădere sau pentru a spori competitivitatea este integrarea pe verticală, aşa cum se întâmplă în Spania şi nordul Italiei.

Dar în timp ce consumul intern al Uniunii Europene ar urma să se stabilizeze la un nivel comparabil cu cel actual, cererea mondială este prognozată să crească în continuare, favorizând suplimentarea exporturilor. Ţinând cont de aceste elemente, este de aşteptat ca producţia de carne de porc a UE să crească lent, atât în UE-15 cât şi UE-N13, cu numai 300.000 de tone în următorii zece ani.

Vizualizat: 706 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

GAVRILĂ TUCHILUŞ ÎŞI FACE FERMĂ DE ANGUS

GAVRILĂ TUCHILUŞ ÎŞI FACE FERMĂ DE ANGUS

GAVRILĂ TUCHILUŞ, director general Agrimat Matca, îşi extinde ferma de vaci de lapte şi se apucă de crescut şi vaci de carne Angus. În plus, vrea şi o moară şi o fabrică de pâine.

 

Reporter AgroInfo: Violeta Mâţ
Operator imagine: Claudiu Borobei

INVESTIŢIA ÎN GENETICĂ DĂ 38 DE LITRI DE LAPTE PE ZI MUNŢII MĂCINULUI - TEZAR NATURAL GENETICA WWS, CAMPIOANA UNGARIEI

Bancul zilei

Câine rău...

Câine rău...
Un om merge liniştit pe stradă. La un moment dat vede scris pe o poartă "Câine rău". Detalii